Traineeship Inkoop Consultancy (bij AevesBenefit) – Nederland

20 jul 2021 Inkoop Privaat Nederland

Introductie

Zo! Daar sta je dan, klaar met je studie en aan het begin van je carrière. Het moment dat je een belangrijke, maar zeker ook een lastige keuze gaat maken. Heb jij die keuze al gemaakt?

Je weet in ieder geval al wel zeker dat je uitgedaagd wilt worden om het beste uit jezelf te halen. Jij hebt afwisseling nodig. Elke dag hetzelfde werk? Dat is niks voor jou. Jij bent nieuwsgierig naar wat er bij verschillende organisaties allemaal (beter) kan. Adviezen geven? Helemaal jouw ding! Dit vind je allemaal terug in ons traineeship inkoopconsultancy. Wij zijn AevesBenefit, marktleider op het gebied van inkoopadvies en ónze kennis dragen we graag over aan jou!

Voor ons traineeship zijn wij op zoek naar:

Trainee(s) Inkoop Consultancy (40 uur, wo)

Startdatum: 1 september 2021

Organisatie

We zijn één team met één doel: we ontzorgen maximaal op het gebied van inkoop en contractmanagement. We denken niet in hokjes, wel buiten de standaard kaders. Onze mensen vliegen uit om te doen waar zij het beste in zijn: hun vak. Met een thuisbasis om kennis op te halen zijn ze nooit alleen. We zijn altijd in beweging. We groeien en ontwikkelen terwijl we gaan. Ons eindpunt? Verder. Wij zijn AevesBenefit. Het kloppend hart van inkoop Nederland. Ons Consultancy team bestaat momenteel uit 31 professionals, uiteenlopend van starters tot aan principal consultants. De groei van dit team willen wij vasthouden en doorzetten.

We zijn een serieuze club met leuke mensen. We werken hard, maar vergeten niet om plezier te hebben. In ons vak, met elkaar als collega’s en in de ontwikkeling die we samen doormaken. We moedigen elkaar aan om onszelf te zijn. Gewoon, zoals we zijn. Want dan zijn we op ons best. En als we doen waar we energie van krijgen, worden we daar nóg beter in. That’s what makes us tick.

Functie

Wat staat je bij ons te wachten?

Binnenkort start binnen ons consultancy team een tof traineeship! In twee jaar tijd ontwikkel jij je tot volwaardig consultant van AevesBenefit. Het traineeship biedt een mix van trainingen, coaching en on-the-job learning onder begeleiding van onze ervaren consultants. Zo leer jij zowel van anderen, van mede-trainees én krijg je een mooie basis mee van zowel kennis als vaardigheden.

Samen met vier andere trainees neem je actief deel aan het tweejarig programma waarin jij naast het uitvoeren toffe projecten, diverse opleidingen en trainingen volgt. Niet alleen om je kennis te vergroten, bijvoorbeeld op het gebied van het inkoopproces, inkooptransformatie en (Europees) aanbesteden, maar ook om je belangrijke vaardigheden eigen te maken, zoals persoonlijke effectiviteit, timemanagement en communicatie- en adviesvaardigheden.

In het consultancy team hebben wij momenteel drie specialisaties: inkooptransformatie (1), projectmatig aanbesteden (2) en juridisch advies (3). In het eerste jaar krijg je de basis van alle drie de specialisaties mee. Zo ontdek je wat er echt bij je past en waar je jezelf verder in wilt ontwikkelen. In het tweede jaar kies je een richting en verdiep je je verder in je specialisatie!

Op projectniveau word je gekoppeld aan een ervaren consultant die je bij de hand neemt en je het reilen en zeilen van de verschillende werkzaamheden laat zien. Wij geven je veel ruimte en vrijheid om te leren, groeien en bloeien. Dit vraagt van jou een gezonde dosis zelfstandigheid en proactiviteit. Dus word je in het diepe gegooid? Dan weet jij je uitstekend staande te houden!

Na twee jaar heb jij de juiste kennis, vaardigheden en werkervaring opgedaan om als volwaardige inkoopconsultant ons team te versterken!

Maar wat houden deze drie specialisaties nou precies in?

Als trainee inkooptransformatie begeleid je opdrachtgevers bij het inrichten en verbeteren van de inkoopfunctie. Vaak werk je voor meerdere opdrachtgevers en houd je je onder andere bezig met het analyseren, adviseren én implementeren van je aanbevelingen. Werkzaamheden lopen uiteen van het uitvoeren van een spendanalyse, vaststellen van de inkoopvolwassenheid, ontwikkelen van beleid, tot het inrichten van contract- en leveranciersmanagement en categoriemanagement.

Als trainee projectmatig aanbesteden begeleid je op projectbasis aanbestedingen voor verschillende opdrachtgevers in de (semi) publieke sector. Jij adviseert hoe je een dienst, werk of levering het beste in de markt kunt zetten en vervolgens rond je de gehele aanbestedingsprocedure af samen met de opdrachtgever. Van A-Z ben jij dé expert op dit gebied.

Als juridisch trainee ga je je alle ins en outs van het aanbestedingsrecht eigen maken. Je werkzaamheden bestaan, naast het begeleiden van aanbestedingen, uit het verstrekken van juridisch advies op gebied van het aanbestedingsrecht. Aan de opdrachtgever maar zeker ook aan je collega’s. Zo kan je dag in de ochtend bestaan uit het opstellen van een advies voor een opdrachtgever die wil weten of een bepaalde uitzondering in de aanbestedingswet gebruikt kan worden en in de middag uit het publiceren van een tender voor veiligheidsadvies voor een ministerie. Om deze specialisatie na het eerste jaar te gaan volgen heb je wel een afgeronde wo-opleiding Rechten nodig.

Weet je het nog niet helemaal? Geen enkel probleem, we komen er samen achter wat het beste bij jou past!

Functie-eisen

Wat verwachten wij van jou?

Vakinhoudelijke ervaring? Die krijg je van ons!

Wij vragen jou mee te nemen;

 • Een afgeronde wo-opleiding met een bedrijfseconomische – of vergelijkbare – Master, zoals bedrijfskunde, innovatiemanagement, supply chain management, international business, et cetera of een juridische achtergrond;
 • Aantoonbare kennis óf affiniteit met inkoop; vermeld dit duidelijk op je cv!
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in zowel woord als geschrift.

Hebben we het over jou? Wacht dan niet langer en solliciteer meteen!

Aanbod

Waarom bij AevesBenefit?

Omdat jij je thuis voelt in een omgeving met weinig bureaucratie, snelle besluitvorming en waar het nemen van eigen initiatief gestimuleerd wordt. Persoonlijke ontwikkeling en groei vinden wij het belangrijkst. Stilzitten? Kennen we niet. Uitdaging? Daar komt geen einde aan.

Maar dat is niet alles, verder mag je het volgende verwachten;

 • Contract voor onbepaalde tijd;
 • Bonus (gemiddeld één maandsalaris);
 • Leaseauto of volledig mobiliteitsbudget;
 • Laptop van de zaak of “Bring-Your-Own-Device” regeling;
 • 25 vakantiedagen en 5 collectieve dagen;
 • Telefoonvergoeding van €45 netto;
 • Pensioenregeling via AEGON;
 • Opleidingsmogelijkheden;
 • Leuke bedrijfs- en teamuitjes;
 • De mogelijkheid om een verdiepende opleiding te volgen die aansluit binnen de door jou gekozen specialisatie.

Kortom, alles wat je nodig hebt om met plezier te werken!

Inlichtingen

Als jij het tot hier hebt gemaakt met lezen, ben jij waar wij naar op zoek zijn. Laten we snel tijdens een (digitale) kop koffie verder praten over de mogelijkheden bij AevesBenefit. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Burcu Iserio (recruiter) via 06-57567588 of Joanne Schouten (recruiter) via 06-21396126.

Het referentienummer van deze vacature is: 8959.

Sollicitatie

Stuur jouw motivatiebrief én cv naar recruitment@aevesbenefit.com en wij nemen binnen vier werkdagen contact met je op.