Technisch Inkoper (W&S) – Arnhem – MPS Systems

23 aug 2021 Inkoop Werving en Selectie Arnhem - MPS Systems

Introductie

Een technische organisatie met de wil én drive om verder te groeien door continu te verbeteren. Een omgeving waarin jij als Inkoper een belangrijke bijdrage levert aan het inkoopproces. Complexe uitdagingen en toekomstperspectief voor je eigen ontwikkeling en ambitie. Klinkt dit als muziek in de oren? Lees dan snel verder!

AevesBenefit is voor MPS Systems in Arnhem op zoek naar een:

Technisch Inkoper (40 uur)

Organisatie

MPS Systems B.V. is sinds 1996 een internationaal opererende machinebouwer van drukmachines voor de label- en flexibele verpakkingsindustrie. De klanten van MPS Systems gebruiken de technische hoogstaande machines voor bedrukking van etiketten en flexibele verpakkingen voor o.a. eten en drinken, cosmetica, huishoudmiddelen en beveiliging. De machines worden van A tot Z intern bij MPS ontwikkeld, geassembleerd en wereldwijd verkocht middels een internationaal netwerk van eigen buitenlandse vestigingen en distributeurs. De installatie en after sales worden uitgevoerd door de serviceafdeling met ondersteuning van een internationaal netwerk van servicepartners.

De kracht van MPS Systems zit in het klant specifiek configureren van machines waar veel gebruik wordt gemaakt van inkoop/OEM delen. Door de grote mate van maatwerk en strakke levertijden in de markt heerst er een dynamische werkomgeving, waarin MPS Systems kwaliteit en veiligheid hoog in het vaandel heeft staan. Naast het leveren van de beste machine, wordt er ook intensief samengewerkt met de klanten, zodat zij het allerbeste resultaat bereiken. Dit wordt gedaan door middel van innovaties op het gebied van connectivity, hoogstaande service en performance programma’s. Inkoop speelt een cruciale rol in het voortraject voordat de bouw van een printmachine van start kan gaan op de montagevloer. Door de groei en ambitie van MPS Systems is de organisatie volop in beweging en ontwikkeling in het opbouwen van structuren, systemen en werkprocessen. Het Inkoopteam van 5 fte ervaart hierdoor druk én verbeterpotentieel. Ze zijn daardoor op zoek naar een Junior Inkoper die kan bijdragen aan de groei met eigen initiatief en inzicht, voor een soepel verloop van het inkoopproces.

Functie

Als Technisch Inkoper ben je de schakel tussen het operationele inkoopproces en de strategische inkopers. Je zorgt samen met je collega’s dat het bestel- en leverproces van een project volgens planning verloopt, zodat de bouw van de printmachine tijdig van start kan gaan. Houd je je bezig met de communicatie over project gerelateerde inkoop zaken en speelt een sleutelrol in het proces van het operationele inkoop systeem. Je denkt continue mee over verbeter mogelijkheden in het inkoopproces. Als Technisch Inkoper rapporteer je aan de Manager Supply Chain en Operations. Het takenpakket ziet er verder als volgt uit:

 • Plaatsen van de inkooporders en zorgen voor de tijdige levering van alle benodigde onderdelen.
 • Het op de juiste wijze afhandelen van afgekeurde artikelen.
 • Contact onderhouden met leveranciers om samenwerkingen te verbeteren.
 • Parameterbeheer in het ERP systeem (INFOR) voor zowel het inkoop- als productie domein.
 • Doorvoeren van revisiewijzigingen in het systeem en de communicatie hiervan richting de leveranciers.
 • Opvolgen van afwijkende facturen, contractadministratie en up-to-date houden van artikelinformatie.
 • Tot slot fungeer je 1 dag per week (en in de vakanties) als back up voor de collega Operationeel Inkoper.

Functie-eisen

Je hebt bij voorkeur een aantal jaren ervaring binnen de inkoop en staat ervoor open om door te willen groeien in het vakgebied inkoop of supply chain. Als technisch inkoper blink je uit met jouw persoonlijke vaardigheden. Je bent energiek, flexibel, commercieel ingesteld en pakt op wat er voor je voeten komt. Daarnaast ben je een procesdenker en weet jij in stressvolle situaties jouw hoofd koel te houden.

Verder vragen wij het volgende van jou:

 • Minimaal een afgerond hbo-diploma.
 • Sterke affiniteit met commercie en techniek.
 • Ervaring in de maakindustrie is een sterke pre.
 • Sterke communicatieve vaardigheden en een ‘hands-on’ mentaliteit.
 • Basiskennis van inkoop. (Nevi-1 of gelijkwaardig is een pre)
 • Minimaal 1 jaar ervaring in een vergelijkbare functie.
 • Kennis van Office 365 (Excel, Teams en OneNote).
 • Beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift (Duits is een pre).
 • Ervaring met ERP systeem en procesverbetering is een pre.

Aanbod

Je komt binnen bij MPS Systems in een bijzondere periode. Een periode waarin jij een belangrijke bijdrage kan leveren aan de organisatie als Technisch Inkoper. Naast een uitdagende functie kom je terecht in omgeving met volop kansen om jezelf te ontwikkelen, zowel intern als via externe opleiders. Tegenover jouw prestaties staat een gunstig arbeidsvoorwaardenpakket, gebaseerd op jouw achtergrond en ervaring.

Inlichtingen

Heb je interesse of vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Boudewijn Meijs – 06 52850540 – b.meijs@aevesbenefit.com.

Sollicitatie

Ben jij degene die wij voor deze functie zoeken? Solliciteer dan direct via de knop “Solliciteren” hieronder!