Teamleider Inkoop – Soest

2 nov 2020 Inkoop Werving en Selectie Soest

Introductie

Een Nederlands familiebedrijf met internationale allure. Commercieel succes maar ook een sterke focus op duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid. Zoek jij de eindverantwoordelijkheid voor inkoop in een ondernemend en innovatief productiebedrijf?

AevesBenefit is voor Keune Haircosmetics op zoek naar een:

Teamleider Inkoop

Organisatie

In 1922 opgericht door de Amsterdamse apotheker Jan Keune en vandaag de dag een succesvolle multinational. Keune Haircosmetics is al bijna 100 jaar een van de innovators in de haarverzorgingssector en de grootste producent in Nederland. Het internationale hoofdkantoor, laboratorium en de fabriek staan in Soest. Wereldwijd werken er zo’n 450 collega’s voor het bedrijf dat producten exporteert naar ongeveer 80 landen. Keune ontwikkelt zich op dit moment van een familiebedrijf met een laagdrempelige werkwijze, naar een meer resultaatgerichte organisatie met goed georganiseerde processen. Een duidelijke strategie en een planmatige aanpak moeten leiden tot focus en snelheid van handelen. Naast deze werkwijze en de commerciële activiteiten speelt Keune ook een maatschappelijke rol. ‘Omdat we samen in één wereld leven moeten we die met zorg behandelen’, aldus Keune. Dit uit zich in het ‘Keune Cares’ duurzaamheidsprogramma. De organisatie heeft de ambitie om zich in toenemende mate te richten op duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid en zet hier de komende jaren op in.

Keune is de afgelopen jaren hard gegroeid waardoor de behoefte aan een deskundige en professioneel ingerichte inkoopafdeling is toegenomen. In mei 2019 is er een nieuwe Supply Chain Manager aangetreden die verantwoordelijk is voor planning, inkoop, warehousing en productie. De inkoopafdeling bestaat uit vier medewerkers en zoekt een Teamleider Inkoop die de afdeling naar een hoger plan tilt.

Functie

De inkoopafdeling is goed gepositioneerd en werkt mee aan alle projecten, van eigen merken en ‘new product development’ tot en met private label en ‘external manufacturing’. De zittende inkopers zijn gecommitteerd, verstaan hun vak en hebben veel product kennis. Als Teamleider Inkoop weet jij de krachten te bundelen en inkoopbeleid en strategie te verbeteren. Je helpt de interne stakeholders om de beste specificaties op papier te krijgen en deze door te vertalen naar de perfecte oplossing in de markt. Een hands-on functie binnen een pragmatisch en ondernemend bedrijf.

Tevens is het belangrijk dat je het leuk vindt om:

 • De inkoopfunctie in de volledige breedte op te pakken, van strategie en beleid tot en met de operatie.
 • Het inkoopteam aan te sturen, coachen en motiveren.
 • Interne processen, procedures en templates door te ontwikkelen en aan te laten sluiten bij de behoefte en werkwijze.
 • Intern en extern draagvlak te creëren voor veranderingen en ook mee te bewegen met de organisatorische ontwikkelingen.
 • Inkoop (jaar)plannen te ontwikkelen en deze effectief en efficiënt uit te voeren.
 • Kritisch te kijken naar de spend verdeling en hoeveelheid leveranciers en de verhoudingen te verbeteren waar nodig.
 • Contract- en leveranciersmanagement beter in te richten om de kwalitatieve en kwantitatieve afspraken goed te kunnen borgen.
 • Inkoopadvies te geven bij specifieke productvragen.

Functie-eisen

Jij neemt jouw uitgebreide inkoopkennis en ervaring mee om de vraagstukken bij Keune effectief aan te kunnen pakken. Je bent procesmatig sterk, hebt analytisch inzicht en bent een verbinder. Goede samenwerking is voor jou essentieel en je bent in staat om bruggen te bouwen en relaties te versterken.

Voor deze functie dien jij te beschikken over de volgende kwaliteiten:

 • Minimaal een afgeronde hbo opleiding (bij voorkeur aangevuld met een specifieke inkoopopleiding).
 • Ongeveer vijf jaar ervaring in een soortgelijke functie.
 • Ervaring met inkopen in een productieomgeving is een pre.
 • Ervaring met de inkoop van grondstoffen is een pre.
 • Leidinggevende ervaring: bent in staat jouw team te ondersteunen op inhoudelijk en persoonlijk niveau.
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel Nederlands als Engels.
 • Organisatiesensitiviteit en authenticiteit.
 • Sterke interpersoonlijke vaardigheden.

Aanbod

Keune biedt een gave functie, waarin jij de vrijheid krijgt voor ondernemerschap om jouw stempel te drukken. Het salaris is marktconform, aangevuld met goede secundaire voorwaarden. Naast arbeidsvoorwaarden zijn de menselijke factor, het werkplezier en de werk/privé balans voor jou de leidende drijfveren om bij dit bedrijf te werken. De organisatie kenmerkt zich door de vijf waarden; persoonlijk, inspirerend, lef, expert en ‘true’.

Inlichtingen

Heb je interesse of vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Boudewijn Meijs – 06 52850540 – b.meijs@aevesbenefit.com.

Sollicitatie

Ben jij degene die wij voor deze functie zoeken? Solliciteer dan direct via het formulier op deze pagina!