Teamleider inkoop – Den Haag / Leiden

8 jan 2020 Inkoop Werving en Selectie Den Haag / Leiden

Introductie

Ben jij een ambitieuze medior inkoper die klaar is voor een leidinggevende functie? Zoek jij een nieuwe uitdaging bij een organisatie met een belangrijke maatschappelijk bijdrage? Weet jij je te bewegen in een complexe omgeving die volop in verandering is, waar de basis voor inkoop is gelegd en nu verder geïmplementeerd moet worden? Krijg jij energie van een functie met ruimte voor initiatief, verbetervoorstellen en voldoende kansen om op in te spelen?

AevesBenefit is voor zorginstelling Basalt op zoek naar een:

Teamleider inkoop (met leidinggevende ambities)

Organisatie

Basalt is recent ontstaan vanuit de fusie tussen het Rijnlands Revalidatie Centrum en Sophia Revalidatie. Basalt is, met 10 locaties in de regio, het grootste expertisecentrum voor medisch specialistische revalidatiezorg in Nederland. Daarnaast is het hét erkende expertisecentrum voor revalidatiegeneeskunde. Het doel is te excelleren in de behandeling van kinderen, jongeren en volwassenen met complexe beperkingen. Daarnaast is het de missie om de zorg continue te innoveren en te verbeteren, waarbij Basalt de regie voert in het revalidatienetwerk. Tevredenheid van de eindklant is van absoluut belang en een speerpunt in alle beslissingen die er binnen Basalt genomen worden.

De afdeling Inkoop is onderdeel van de afdeling “Services & Huisvesting”. Momenteel bestaat de afdeling uit 4 inkoopmedewerkers. Naast het aansturen van de inkoopmedewerkers, zal je verantwoordelijk zijn voor de aansturing van 5 magazijnmedewerkers. Vanuit deze rol rapporteer je aan de Manager “Services & Huisvesting” en zal jij een sparring partner worden voor de managers van de andere afdelingen.

Functie

De belangrijkste uitdaging voor de Teamleider inkoop is de verdere integratie van de inkoopafdelingen tot één efficiënte centrale inkoopafdeling. Er is een begin gemaakt aan de centralisatie, maar voor de komende periode zijn er nog voldoende uitdagingen. Denk hierbij aan de professionalisering van inkoop, de synergie en de verbeterde samenwerking met de interne organisatie en externe stakeholders. Je krijgt de kans om inkoop naar een hoger niveau te tillen, waarbij je rekening houdt met de verschillende belangen binnen de organisatie en actief meedenkt over verbetervoorstellen. Er is dus veel ruimte voor initiatief, innovatie en optimalisatie. Je zal je onder andere gaan richten op de inkoopprojecten van het tuinonderhoud, voeding, gebouw- en installatiebeheer, ICT en hardware en het Elektronisch Patiënten Dossier (EPD).

Tevens is het belangrijk dat je het leuk vindt om:

 • Het team van inkoopmedewerkers aan te sturen en dit team verder te ontwikkelen;
 • Het opgestelde strategische inkoopbeleid verder vorm te geven en intern uit te rollen;
 • Vanuit inkoop een actieve bijdrage te leveren aan de professionalisering van de afdelingen;
 • De relaties met interne afdelingen en externe partijen te optimaliseren om kosten te beheersen en beschikbaarheid en kwaliteit te borgen;
 • Het contract- en leveranciersmanagement verder op de kaart te zetten;
 • Het aantal leveranciers verder te reduceren;
 • Een bijdrage te leveren aan de implementatie van het gekozen inkoopsysteem.

Functie-eisen

Je bent organisatiesensitief, hands-on en een bouwer. Je weet dingen goed te overzien en hebt een helicopterview. Je weet op verschillende niveaus te schakelen en te communiceren en bent in staat om intern draagvlak te creëren. Stakeholdermanagement is een van jouw sterkste punten. Daarnaast denk je in mogelijkheden, doe jij verbetervoorstellen en toon je initiatief. Je krijgt energie van complexiteit, bent kritisch en gaat een uitdaging niet uit de weg.

Voor deze functie zie wij graag de volgende kwaliteiten terug in jouw profiel:

 • Afgeronde HBO- of academische opleiding;
 • Vanaf 3 jaar relevante ervaring binnen een inkooprol;
 • Leidinggevende ambities, leidinggevende ervaring is een pre;
 • Ervaring met facilitaire dienstverlening;
 • Affiniteit met de zorg;
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.

Aanbod

 • Marktconform salaris (schaal 60 FWG), aangevuld met interessante secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een opleidingsbudget en thuiswerkmogelijkheden;
 • Een uitdagende baan met veel verantwoordelijkheid en focus op verbetering en vernieuwing;
 • Een prettige werkomgeving met betrokken collega’s en passie voor de zorg.

Inlichtingen

Heb je interesse of vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Annabelle van der Vossen – 0646317655 – a.vandervossen@aevesbenefit.com.

Sollicitatie

Ben jij degene die wij voor deze functie zoeken? Solliciteer dan direct via de knop “Solliciteren” hieronder!

Solliciteren