Teamleider Contract & Leveranciersmanagement – Arnhem

17 mrt 2021 Inkoop Werving en Selectie Arnhem

Introductie

Neem jij de leiding in een greenfield situatie, voor de inrichting van een nieuw bedrijfsonderdeel? Speel jij een sleutelrol in de energietransitie door stakeholders te verbinden op strategisch niveau? Stap jij in op dit unieke moment, om een team te bouwen dat klaar staat voor de toekomst? Dan moet je deze kans niet aan je voorbij laten gaan.

AevesBenefit is voor een van haar opdrachtgevers in de energiesector op zoek naar een:

Teamleider Contract & Leveranciersmanagement (38 uur)

Organisatie

Dit bedrijf is een nationaal vooruitstrevend en innovatief netwerkbedrijf dat ervoor zorgt dat iedereen onder gelijke condities toegang houdt tot betrouwbare, bereikbare en duurzame energie. 5000+ professionals houden zich dagelijks bezig met het beheren en aanleggen van kabels en leidingen, die stroom en gas leveren aan miljoenen Nederlandse woningen en bedrijven. Het bedrijf staat voor grote uitdagingen die nauw met elkaar samenhangen: de energietransitie, kostenbesparingen en een grote hoeveelheid werk met een tekort aan technici en schaarste in de leveranciersmarkt. Het maatschappelijk belang van het werk is groot en ook van jou wordt een actieve bijdrage in deze ontwikkelingen gevraagd.

Als Teamleider Contract & Leveranciersmanagement kom je te werken in een nieuw bedrijfsonderdeel dat zich richt op de strategische planning van diensten en materialen. Dit organisatieonderdeel zorgt ervoor dat de materialen, aannemers en de eigen mensen op het juiste moment beschikbaar zijn om het werk in de realisatieketens uit te voeren.

Functie

Als Teamleider Contract & Leveranciersmanagement geef leiding aan een team contractmanagers en contractspecialisten. Je zorgt ervoor dat jouw team alle gewenste resultaten op het gebied van kwaliteit, klanttevredenheid, maakbaarheid, veiligheid en kosten behaalt. Je draagt bij aan een optimale samenwerking met de gehele keten, van leverancier tot en met de business. Verder houd je je bezig met:

 • Invulling geven, vertalen en operationaliseren van het gedachtegoed en strategie, inclusief contractmanagement, in goede samenwerking met stakeholders.
 • Beïnvloeden, impact maken in het voortbrengingsproces, samenwerken, verbinden en kunnen schakelen met een grote variatie aan stakeholders.
 • Actieve sturing van het team op output en behalen van concrete resultaten, zodat dat de afgesproken doelen worden behaald.
 • Sturen op ontwikkeling en toepassing van de juiste benodigde competenties en handelingsvaardigheden van teamleden.
 • Optimaliseren van contracten en samenwerkingsvormen: zorgen voor voorspelbaarheid en stabiliteit in het managen en uitnutten van contracten. Ontwikkelen van processen, standaarden en formats voor contractmanagement inclusief borging (systeemgerichte contractbeheersing (SCB) en kwaliteitsmanagement). Vertalen uit te besteden werk naar werkbare, beheersbare en innovatieve contracten, zodanig dat samen met partners de doelstellingen gerealiseerd worden.
 • Analyseren en signaleren van ontwikkelingen op het gebied van materiaal en uitvoerende diensten: in klantprognoses en voorziene werkpakketten.
 • Inkoop van materialen en diensten initiëren en regisseren, in samenwerking met Inkoop en vertegenwoordigers uit ketens.

Functie-eisen

Jij bent een ondernemende leider en weet verschillende partijen en processen met elkaar te verbinden. Jouw stakeholders neem jij mee op de route naar een beoogd doel. Je hebt gevoel voor onderhandelen en bent gericht op resultaten. Focus op (continue) verbeteren en verantwoordelijkheid nemen voor de (afgesproken) resultaten. Je schakelt makkelijk op verschillende niveaus, bent organisatiesensitief, sterk in beïnvloeden en je weet (intern en extern) draagvlak te creëren. Verder ben je communicatief sterk en neem je het volgende mee:

 • Een afgeronde WO opleiding.
 • Minimaal 8 jaar inhoudelijke ervaring op het gebied van contractmanagement, waarvan minimaal 4 jaar als leidinggevende.
 • Technische affiniteit (vanuit opleiding of werkervaring).
 • Ervaring met veranderingstrajecten.
 • Kennis van en ervaring met contractmanagement, inkoopmethodes en externe kwaliteitsborging.
 • Analyserend en conceptueel vermogen.

Aanbod

Voor deze vacature kan je rekenen op een uitdagende en zeer afwisselende baan bij een organisatie die volop in ontwikkeling is. Uiteraard hoort hier een prima salaris bij. Verder ontvang je een set aan secundaire voorwaarden die je zelf kunt samenstellen. Denk bijvoorbeeld aan het aanschaffen van extra vrije dagen of mogelijkheden voor ouderschapsverlof. Ook zijn er ruime vergoedingen voor opleidingen & trainingen.

Inlichtingen

Heb je interesse of vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Boudewijn Meijs – 06 52850540 – b.meijs@aevesbenefit.com.

Sollicitatie

Ben jij degene die wij voor deze functie zoeken? Solliciteer dan direct via de knop “Solliciteren” hieronder!