Tactisch Inkoper (W&S) – Jaarbeurs Utrecht – Utrecht

6 apr 2020 Inkoop Werving en Selectie Jaarbeurs Utrecht - Utrecht

Introductie

Een inkoopfunctie met een sterke positie, draagvlak binnen de organisatie en volop ruimte voor ondernemerschap. Zeer grote diversiteit aan inkoopprojecten en een jong en enthousiast team. Een ambitieuze en informele werkomgeving met een duidelijke visie waar jij aan bijdraagt.

AevesBenefit is voor Jaarbeurs Utrecht op zoek naar een:

Tactisch Inkoper (W&S)

Organisatie

Zo’n 2.300.000 bezoekers, verdeeld over 79 beurzen en evenementen en 8.126 congressen en vergaderingen. Iets meer dan 100 jaar geleden werd de allereerste Jaarbeurs georganiseerd om handel en nijverheid te bevorderen en voorspoed te stimuleren. Nu, 100 jaar later vormt dit ideaal nog steeds het fundament. Op dit moment wordt er vanuit de strategie 2019-2022 gewerkt om te bouwen aan een duurzame Jaarbeurs. Het staat vast dat Jaarbeurs haar rol als eigenaar van de beurshallen in Utrecht én organisator van beurzen en events in binnen- en buitenland wil continueren. Er wordt daarom hard gewerkt aan het Masterplan van de Nieuwe Jaarbeurs: de nieuwe venue in Utrecht, met een hoog niveau van leefbaarheid, duurzaamheid en populariteit.

De inkoopafdeling speelt een belangrijke rol in deze situatie. Het team bestaat uit 3 fte (waaronder deze vacature) en ondersteunt de organisatie bij ieder onderwerp: onderhoud, voedingsmiddelen, marketing, beveiliging, inhuur, schoonmaak, IT, materialen voor beurzen en congressen en ook technische en bouwkundige investeringsprojecten. Waar Jaarbeurs zich als organisatie ontwikkelt doet de inkoopafdeling dat zelf ook. Onder de leiding van een enthousiaste en energieke Manager Inkoop wordt er niet alleen aan de inkoopprojecten gewerkt, maar ook aan de volwassenheid en professionaliteit van de afdeling. Er zijn stappen gemaakt met bijvoorbeeld een P2P systeem, maar er is nog genoeg werk aan de winkel. De afdeling rapporteert rechtstreeks aan de directie en heeft daarmee een goede positie om de ontwikkelingen voor de komende periode vorm te geven. Jaarbeurs wil blijven groeien en ontwikkelen en dat kan alleen met mensen die dat zelf ook willen. Daarom bieden ze ruimte voor talent, ambitie en ontwikkeling.

Functie

Je bent de gesprekspartner van directie en contracteigenaren als het gaat om strategische en tactische inkooptrajecten. Je doet onderzoek naar potentiële leveranciers met oog voor innovatie, betrouwbaarheid, haalbaarheid, duurzaamheid en kwaliteit. Met jouw kennis, scherpe oog en advies maken zij de juiste keuzes. Zo draag je substantieel bij aan de ontwikkeling en implementatie van de inkoopstrategie en -beleid. Verder hou je je bezig met de volgende zaken:

 • Je wordt verantwoordelijk voor het contracteren van een breed scala aan producten en diensten (zowel food als non-food) voor Jaarbeurs zelf en voor de events bij Jaarbeurs;
 • Je draagt bij aan de verbetering van de inkoopbasis door interne relaties te versterken en proactief in te spelen op de behoefte van jouw stakeholders;
 • Je denkt mee over verbeteringen op beleids- en procesniveau en helpt deze te implementeren;
 • Voor de operationele inkoop gaan anderen binnen de organisatie aan de slag.

Functie-eisen

Jij weet hoe een inkoopproces ingericht en uitgevoerd dient te worden. Je hebt de persoonlijke eigenschappen om relaties te versterken en verbeteringen te realiseren. Het kost je geen moeite om de diverse werkzaamheden op inhoudelijk en organisatorisch vlak te combineren en prioriteren. Verder zoeken we de volgende eigenschappen in een kandidaat:

 • Afgeronde hbo-opleiding, bij voorkeur aangevuld met een relevante inkoopopleiding;
 • Je hebt de communicatieve vaardigheden en overtuigingskracht om te acteren op directieniveau;
 • Je hebt ongeveer vijf jaar inkoopervaring in een soortgelijke baan;
 • Inkoopervaring op het gebied van diensten en facilitaire zaken is een pre;
 • Je past in een dynamische omgeving en bent proactief;
 • Je werkt graag zelfstandig maar vindt het ook leuk om deel uit te maken van een team.

Aanbod

Je krijgt alle ruimte om jouw ambities waar te maken en te groeien in je vak. Je gaat aan de slag binnen een informele werksfeer, met vers fruit op de werkvloer, gezellige borrels en leuke activiteiten. Bij Jaarbeurs werk je op een centrale toplocatie, naast station Utrecht Centraal. Je mag het volgende verwachten:

 • Een marktconform salaris (gebaseerd op jouw achtergrond en ervaring);
 • Minimaal 32 uur per week;
 • 27 vakantiedagen bij een fulltime (40 uur) aanstelling;
 • Een marktconforme pensioenregeling;
 • Een omgeving met veel dynamiek en groeimogelijkheden.

Inlichtingen

Heb je interesse of vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Boudewijn Meijs – 06 52850540 – b.meijs@aevesbenefit.com.

Sollicitatie

Ben jij degene die wij voor deze functie zoeken? Solliciteer dan direct via de knop “Solliciteren” hieronder!