Tactisch Inkoper (W&S) – Facilitaire Samenwerking Bevolkingsonderzoeken – Utrecht

25 nov 2021 Inkoop Werving en Selectie Facilitaire Samenwerking Bevolkingsonderzoeken - Utrecht

Introductie

Wil jij een bijdrage leveren aan de gezondheidswinst van onze samenleving? Heb jij een passie voor het aanbestedingsvak en ben jij een aanpakker die graag meedenkt over verbeteringen binnen de inkooporganisatie? En past een cultuur met betrokkenheid, ondernemerschap en pragmatisme bij jou? Dan zijn wij op zoek naar jou!

AevesBenefit is voor de Facilitaire Samenwerking Bevolkingsonderzoeken in Utrecht op zoek naar een:

Tactisch Inkoper (32-36 uur)

Organisatie

De bevolkingsonderzoeken borstkanker, baarmoederhalskanker en darmkanker worden in Nederland uitgevoerd en gecoördineerd door vijf screeningsorganisaties. De Facilitaire Samenwerking Bevolkingsonderzoeken (FSB) is een coöperatie die activiteiten ontplooit op het gebied van informatietechnologie, informatiemanagement, contractbeheer en gezamenlijke inkooptrajecten ten behoeve van de vijf screeningsorganisaties. Belangrijke taken van de FSB zijn het beheer en de (her)ontwikkeling van op maat gemaakte IT-systemen ter ondersteuning van de bevolkingsonderzoeken en het realiseren of verbeteren van de data-uitwisseling met ketenpartners van de screeningsorganisaties. De FSB ziet zichzelf als trotse partner bij de opsporing van kanker. In het dagelijks handelen is de FSB herkenbaar door 4 kernwaarden; betrokken, taakvolwassen en betrouwbaar.

Per 1 januari 2022 zal de FSB samen met de vijf regionale screeningsorganisaties fuseren naar één Bevolkingsonderzoek Nederland. Er is gekozen voor de bundeling van de krachten om beter te kunnen anticiperen op de veranderende omgeving en de kwaliteit van de dienstverlening te verhogen. Dit om kanker minder vaak de kans te geven in onze samenleving. De inkoopafdeling krijgt door deze fusie een centrale en sterke positie om de screeningsorganisaties beter te kunnen adviseren en bedienen, om meer effectief bij te kunnen dragen aan de organisatorische doelstellingen.

De komende periode staat inkoop voor een aantal grote uitdaging, waaronder de fusie en het door ontwikkelen van de afdeling naar een strategische ketenregisseur. Het team bestaat uit vijf collega’s in de rollen van (assistent) inkoop- en contractmanager en Manager I&CM. De afdeling is verantwoordelijk voor alle landelijke contracten ten behoeve van de uitvoering van de bevolkingsonderzoeken. Denk hierbij aan de mobiele units voor borstkanker, de laboratoria, verbruiksmiddelen zoals de zelfafnamesets voor baarmoederhalskanker en de ICT-infrastructuur voor het beheren van het uitnodigingsproces. De totale waarde van deze contracten bedraagt meer dan € 70 miljoen per jaar. Maar belangrijker nog, is dat de volledige dienstverlening is uitbesteed aan de ketenpartners. Dat maakt dat I&CM een strategische positie binnen de organisatie vervult. I&CM organiseert en managet de gehele ketensamenwerking en hebben daarmee een belangrijk rol in het realiseren en borgen van de kwaliteit van de drie bevolkingsonderzoeken.

Functie

De fusie vraagt veel aandacht vanuit inkoop. De eerste stappen zijn gemaakt met het opstellen van het jaarplan en de aanbestedingskalender voor de aankomende periode. Het team heeft behoefte aan een Tactisch Inkoper die zich kan richten op alle (grotere) inkoop- en aanbestedingsvraagstukken. De Tactisch Inkoper zal daarnaast ook meewerken aan de positionering van inkoop, om de toegevoegde van inkoop onder de aandacht te brengen bij de interne stakeholders en verbeteringen door te voeren. Daarnaast is het belangrijk dat je het leukt vindt om:

 • Op een projectmatige en integrale wijze impactvolle aanbestedingsvraagstukken te organiseren in de rol van procesbegeleider inkoop (en projectleider), waaronder het maken van een aanbestedingsstrategie, aanbesteding, contractering en soms ook de implementatie.
 • De organisatie en collega’s adviezen te geven (juridisch) met betrekking tot de Europese aanbestedingswetgeving en aanbestedingsvraagstukken.
 • Strategische organisatiedoelstellingen en (externe) ontwikkelingen naar aanbestedingen te vertalen.
 • Verantwoordelijk te zijn voor de kwaliteit van het inkoopproces door o.a. bij te dragen aan de doorontwikkeling van processen, formats, taken en verantwoordelijkheden, systemen en de kennis van het team.

Functie-eisen

Als Tactisch Inkoper ben je de gesprekspartner voor de business op meerdere niveaus en weet je door jouw interpersoonlijke vaardigheden commitment te krijgen en mensen te inspireren. Je hebt flair en een can do-mentaliteit binnen de kaders van wet- en (in- en externe) regelgeving en levert kwalitatief hoog werk. Met jouw analytische inzicht leg je makkelijk verbanden, breng je concreet advies uit over het vraagstuk wat er ligt en ben je in staat om zelfstandig te werken.

Om deze functie succesvolle invulling te geven, neem je verder het volgende mee:

 • Een afgeronde hbo- of academische opleiding (NEVI 1 en/of 2 is een pre).
 • Uitgebreide juridische kennis van de aanbestedingswet.
 • Minimaal 6 jaar ervaring in het Europees aanbesteden van producten/diensten.
 • Ervaring met Europese aanbestedingen op het gebied van ICT-diensten/producten is een grote pre.
 • Een dienstverlenende houding en in staat om nieuwe processen vorm te geven.
 • Een luisterend oor en aandacht voor verandermanagement.


Aanbod

Een uitdagende functie in een veranderende organisatie waarbij je een bijdrage levert aan het opsporen en voorkomen van kanker; een betekenisvolle job! Ondanks corona en het thuiswerken is de betrokkenheid tussen de collega’s hoog en worden er diverse activiteiten georganiseerd voor de binding met elkaar. Naast voldoening en werkplezier mag je onder andere het volgende verwachten:

 • Een marktconform salaris met een dienstverband voor 36 uur per week, voor de duur van een jaar met intentie tot verlenging naar onbepaalde tijd.
 • 8,33% vakantietoeslag, 8,33% eindejaarsuitkering en reiskostenvergoeding.
 • Flexibel werken: thuis of op het kantoor op Hoog Catharijne in Utrecht.

Inlichtingen

Heb je interesse of vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Elen Yildirim – 06 53293203 – e.yildirim@aevesbenefit.com.

Solliciteren