Tactisch Inkoper – omgeving Utrecht

21 aug 2019 Inkoop Werving en Selectie omgeving Utrecht

Introductie

Wil jij werken voor een gerenommeerd, internationaal bedrijf met kwalitatief hoogstaande, innovatieve producten? Waar jij mee kan denken over verbeteringen en mogelijkheden en veel autonomie in jouw werk krijgt? Je bouwt mee aan de professionalisering van inkoop en weet het team en de afdeling naar een hoger niveau te tillen.

AevesBenefit is voor een van haar opdrachtgevers in de omgeving Utrecht op zoek naar een:

Tactisch Inkoper

Organisatie

Deze organisatie levert hoogwaardige producten aan de medische branche. Daarnaast zijn ook service contracten een belangrijk onderdeel van hun dienstverlening. Kwaliteit en maatwerk staan hoog in het vaandel om klanten optimaal te kunnen bedienen. Met een groot en internationaal netwerk aan leveranciers, ligt de focus voornamelijk op verkoop binnen Europa.

De organisatie heeft een open en informele cultuur met korte lijnen. Teamwork staat centraal en er worden regelmatig activiteiten georganiseerd buiten werk. De sfeer is te vergelijken met die van een familiebedrijf. De inkooporganisatie bestaat uit een klein team en rapporteert direct aan de Directie. Er wordt een Tactisch Inkoper gezocht die met grote mate van verantwoordelijkheid de inkoopfunctie optimaal weet uit te voeren en met vrijheid voor inbreng en initiatief verbetert waar nodig.

Functie

De Tactisch Inkoper is de verbindende factor tussen de interne Sales organisatie en de leveranciers, weet ieders belangen te behartigen, kansen te creëren en de beste commerciële opties te garanderen. Je houdt je onder andere bezig met de volgende werkzaamheden:

 • Het afstemmen van de behoeftes van de eindklant en de belangen van Sales om de leverancier optimaal te betrekken en de beste voorwaarden te bedingen
 • Door wederzijdse afhankelijkheid tussen de organisatie leveranciers is relatiemanagement essentieel;
 • Vanuit jouw rol denk je mee met Sales over de lange termijn verkoopplannen;
 • Jij weet de behoeften van klanten uitstekend te vertalen naar inkoop strategieën en mogelijkheden bij leveranciers;
 • Met creativiteit werk jij aan strategische business cases om ruimte op te zoeken en vanuit inkoop goede overeenkomsten te garanderen.

Functie-eisen

De Tactisch Inkoper heeft goed ontwikkeld logisch denkvermogen, analytisch inzicht en commercieel besef. Er worden regelmatig producttrainingen gegeven om op de hoogte te blijven van de verandering en hoogstaande technologische ontwikkeling. Goede interne samenwerking tussen de locaties is essentieel. Met assertiviteit, overtuigingskracht en sensitiviteit dient de Tactisch Inkoper de relatie met o.a. Sales te onderhouden en versterken. Initiatief en een resultaatgerichte instelling zijn essentieel.

Daarnaast zien we graag de volgende kwaliteiten terug in jouw profiel:

 • Een afgeronde HBO opleiding;
 • 2-5 jaar relevante ervaring in een vergelijkbare functie;
 • Affiniteit met medische/technische producten is een pré. De interesse om dit te leren is een vereiste;
 • Ervaring met en kennis van Excel en ERP systemen;
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
 • Er zal ongeveer één à twee keer per maand gereisd moeten worden.

Aanbod

Afhankelijk van jouw persoonlijkheid, ervaring en potentie een passend maandsalaris met interessante secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een reiskostenvergoeding, flexibele werktijden en een bonusregeling. Je komt in een omgeving waar er in jouw ontwikkeling geïnvesteerd zal worden en waar collegialiteit hoog in het vaandel staat.

Inlichtingen

Heb je interesse of vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Annabelle van der Vossen – 0646317655 – a.vandervossen@aevesbenefit.com.

Sollicitatie

Ben jij degene die wij voor deze functie zoeken? Solliciteer dan direct via de knop “Solliciteren” hieronder!

Solliciteren