Tactisch Inkoper – Amsterdam

9 apr 2019 Inkoop Werving en Selectie Amsterdam

Introductie

Wil jij werken op een van de mooiste plekken in Amsterdam? Ben jij toe aan een vervolgstap in een dynamische en moderne organisatie met grote ambities op het gebied van duurzaamheid en circulariteit? Is persoonlijke groei voor jou belangrijk en wil jij jezelf verder ontwikkelen in het inkoop vak? Heb jij zin om samen met een inkoopteam jouw afdeling naar een hoger niveau te tillen?

AevesBenefit is voor Port of Amsterdam op zoek naar een:

Tactisch InkoperOrganisatie

De organisatie heeft een zeer belangrijke positie binnen de logistiek in Europa. Het is een organisatie die de regionale en de nationale economie bevordert en zij leveren waarde voor haar klanten en de gehele omgeving. De medewerkers van de organisatie zijn hierbij het belangrijkst en de organisatie stelt persoonlijke ontwikkeling voor haar medewerkers voorop. De gemiddelde leeftijd van de medewerkers is relatief jong, ze gaan nuchter met elkaar om en samenwerken staat centraal.

Port of Amsterdam is gebonden aan de Aanbestedingswet 2012, waarbij compliance en duurzaamheid sleutelwoorden zijn. Afgelopen jaar heeft de organisatie besloten om doel- en rechtmatig inkopen meer aandacht te geven. Tegelijkertijd is stimulering van duurzaamheid en innovatie een belangrijke ontwikkeling waar inkoop een belangrijke rol in speelt. De organisatie wenst met inkoop de markt uit te dagen om tot innovatieve en circulaire oplossingen te komen. Concreet voorbeeld is de verduurzaming van de vloot, maar ook het circulair aanbesteden van aanleg en onderhoud van infrastructuur.

Afgelopen jaar is de organisatie begonnen met de opbouw van een centrale inkoopafdeling. Het team bestaat uit een Hoofd Inkoop, twee Tactisch Inkopers en een inkoop assistent. Waar jij je mee bezig zal houden is nog bespreekbaar. Het Hoofd Inkoop wil er in overleg met jou achter komen waar jouw kracht ligt, maar ook waar jij jezelf in wilt ontwikkelen. De mensen in het team zijn enthousiast en met een gezonde dosis humor wordt er met elkaar samengewerkt.


Functie

De Tactisch Inkoper is een veelzijdige rol. Je bent een adviseur voor de business op het gebied van inkoop, aanbestedingen en contracten. Je bent verantwoordelijk voor het opstellen van inkoopstrategieën, je begeleidt inkoopprocessen en voert Nationale en Europese aanbestedingen uit. Je rapporteert direct aan het Hoofd Inkoop en samen met gehele team zorgen jullie voor de verdere ontwikkeling van de inkoopafdeling.

Tevens is het belangrijk dat je het leuk vindt om:

Te werken aan het continue verbeteren van de inkoopprocessen;

Contact te hebben met de interne klant, de behoeftes inventariseren en deze meenemen in de inkoopstrategieën;

Samen te werken met de tenderboard (bestaande uit leden van directie, management, business en inkoop);

Lef te tonen en met enthousiasme de business mee kan nemen in je plannen en hierdoor inkoop sterker op de kaart zet;

Proactief advies te geven aan business partners;

Waarde toe te voegen door processen te optimaliseren.


Functie eisen

Voor deze functie zoeken we een ambitieuze Tactisch Inkoper met inkoopervaring in de publieke sector. Het is belangrijk dat jij met jouw natuurlijke, frisse persoonlijkheid de business weet te enthousiasmeren tot een fijne samenwerking met jou als inkoper, maar ook met het gehele inkoopteam.

Voor deze functie dien jij te beschikken over de volgende kwaliteiten:

Een afgeronde HBO- of academische opleiding (NEVI 1 publiek of vergelijkbaar);

Minimaal drie jaar werkervaring met inkoop en aanbesteden;

Ervaring met meervoudig onderhandse aanbestedingen;

Ervaring met Europees aanbesteden is een pré;

Je hebt goede kennis van de Nederlandse en Engelse taal (pré) in woord en geschrift;

Je bent gemotiveerd, authentiek, gedreven en kunt goed samenwerken.Aanbod

De organisatie biedt jou een unieke uitdaging om jezelf te ontwikkelen, en samen de gehele inkoopafdeling te laten groeien. In de leerzame en leergierige omgeving werken gecommitteerde mensen die samenwerken om doelen te behalen. Zij bieden een fulltime (36-urige) baan aan, met de mogelijkheid om door te groeien tot Senior Inkoper. Bij de secundaire voorwaarden hoort een persoonlijk opleidingsbudget dat jou de mogelijkheid geeft om intern of extern trainingen te volgen en jezelf te ontwikkelen.

Inlichtingen

Heb je interesse of vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Boudewijn Meijs 06 52850540 b.meijs@aevesbenefit.com.


Sollicitatie

Ben jij degene die wij voor deze functie zoeken? Solliciteer dan direct via de knop “Solliciteren” hieronder!

Solliciteren