Tactical/Strategic Buyers – Hoogeveen

23 apr 2019 Inkoop Werving en Selectie Hoogeveen

Introductie

Zoek jij een nieuwe uitdaging in de luchtvaartindustrie op het hoogste niveau? Krijg jij energie van complexe inkooptrajecten waar jij de leiding in neemt? Hou je van dynamiek en wil je naast je inkoopverantwoordelijkheid ook een rol spelen in de structurele verbetering van inkoop binnen de organisatie?

AevesBenefit is voor Fokker Aerostructures op zoek naar twee:

Tactical/Strategic Buyers (Hoogeveen)


Organisatie

Fokker Aerostructures is een onderdeel van Fokker Technologies, een divisie van GKN Aerospace. GKN Aerospace is een toonaangevende wereldwijde luchtvaart specialist. Fokker ontwikkelt en produceert hoogtechnologische geavanceerde vliegtuig systemen en componenten voor vliegtuigbouwers en levert geïntegreerde servicediensten en producten voor eigenaren en gebruikers van vliegtuigen. Het bedrijf werd opgericht in 1919. Fokker Aerostructures heeft op dit moment een omzet van meer dan 900 miljoen euro. Het hoofdkantoor is gevestigd in Papendrecht en heeft een vestiging in Hoogeveen. Fokker Technologies is actief met ongeveer 4900 medewerkers en vestigingen in Nederland, Roemenië, Turkije, Canada, Mexico, de VS, China, India en Singapore.

Het inkoopteam van Fokker Aerostructures bestaat uit ongeveer 20 fte, verdeeld over de Director Supply Chain Management, twee (Hoogeveen en Papendrecht) Site Leads Procurement, Programma Procurement Managers en Tactisch/Strategisch inkopers. De inkoopmarkt kenmerkt zich als global supply chain. Voor de locatie Hoogeveen zijn zij onder andere door nieuwe uitdagende product programma’s op zoek naar versterking van het inkoopteam.

Sinds 2002 is Fokker betrokken bij de bouw van de F-35, een straaljager die voort is gekomen uit het Joint Strike Fighter programma. De F-35 is de vervanger van de F-16 waarmee de luchtmacht sinds 1979 vliegt. In totaal gaat Defensie 37 van deze gevechtsvliegtuigen kopen die voor de radar minder zichtbaar zijn. Fokker heeft recent een nieuwe miljoenenorder ontvangen waardoor de productie voor de F-35 fors wordt uitgebreid. De uitdaging bij deze programma’s ligt bij de complexiteit van de onderdelen, het beperkt aantal mogelijke leveranciers en de risico’s in de supply chain, waardoor leveranciersmanagent essentieel is. De afdeling Special Products heeft een gelijkwaardige uitdaging.

Naast deze lopende projecten zijn er meerdere aspecten die in de professionalisering van de afdeling moeten worden veranderd. Een van de uitdagingen op dit moment, is de huidige werkwijze om te buigen naar een lange termijn gerichte proactieve aanpak. De twee nieuwe Tactical/Strategic Buyers gaan hierin helpen het verschil te maken. Je krijgt te maken met complexe processen in de programma’s, maar krijgt daarnaast ook de vrijheid en ruimte voor eigen initiatief. De medewerkers van Fokker zijn zeer trots op het bedrijf en de producten die zij leveren. Gepassioneerd en met gezonde dosis humor werken zij samen aan de mooiste producten.


Functie

De Tactical/Strategic Buyer kan met een lange termijn plan in de lopende programma’s het verschil maken. Je weet de volledige supply chain te overzien (Supply Chain Excellence), leveranciers hier op de juiste manier bij te betrekken en risico’s en kosten te minimaliseren. Je werkt onder andere aan de volgende zaken:

Het verkennen van de binnen- en buitenlandse leveranciersmarkt voor wat betreft (alternatieve) leveranciers en het volgen en onderzoeken van ontwikkelingen in de markt;

Het adviseren omtrent mogelijke verbeteringen in het supply chain proces en deze bij draagvlak ook implementeren;

Het coördineren en uitvoeren van performance audits bij leveranciers

Het opstellen van offerte aanvragen en het opstellen en afsluiten van inkoopcontracten;

Onderdeel van het Supplier Account Team en het opvolgen van de interne en externe projecten;

Periodieke rapportage aan leidinggevende en de interne klanten m.b.t. voortgang van werkzaamheden op basis van gestelde KPI’s en het motiveren van resultaten, afwijkingen en afwijkingsoorzaken.


Functie eisen

De juiste kandidaat heeft een stevige supply chain en/of inkoopbasis, analytisch vermogen en vooral ook de juiste persoonlijke eigenschappen om verandering te kunnen doorvoeren. Voor deze functie dien jij te beschikken over de volgende achtergrond:

Minimaal een afgeronde HBO opleiding;

Uitgebreide supply chain en/of inkoopervaring, bij voorkeur in de maakindustrie;

Affiniteit en ervaring met techniek in de breedste zin van het woord is een must;

Uitstekende beheersing van de Engelse taal.

Qua persoonlijkheid pas jij het best in het team als jij:

Een teamplayer bent met een goede dosis humor;

Resultaatgericht te werk gaat en een energieke persoonlijkheid hebt;

Zelf initiatief neemt en een zelfstandige werkhouding hebt;

Communicatief zeer sterk bent en met organisatiesensitiviteit weet te handelen.


Aanbod

Fokker biedt een goed arbeidsvoorwaarden pakket afhankelijk van jouw achtergrond en werkervaring, conform CAO Metalectro.

Inlichtingen

Heb je interesse of vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Boudewijn Meijs – 06 52850540 – b.meijs@aevesbenefit.com.

Sollicitatie

Ben jij degene die wij voor deze functie zoeken? Solliciteer dan direct via de knop “Solliciteren” hieronder!


Solliciteren