Strategisch Inkoper (W&S) – Amsterdam

24 apr 2020 Inkoop Werving en Selectie Amsterdam

Introductie

Wil jij werken bij een organisatie die staat voor duurzaamheid en koploper is in de energietransitie? Ben jij in staat om met jouw kennis en inzicht inkoopprocessen op innovatieve wijze te optimaliseren en complexe projecten te beheren? Weet jij je staande te houden in een uitdagende omgeving met veel verantwoordelijkheid?

AevesBenefit is voor Vattenfall op zoek naar een:

Strategisch Inkoper (W&S)

Organisatie

Vattenfall (voormalig Nuon) is een Zweedse energiemaatschappij en één van de grootste energieleveranciers van elektriciteit en warmte in Europa. Al meer dan 100 jaar levert Vattenfall elektriciteit aan industrieën en zorgen zij voor warmte en licht bij mensen thuis. Met ruim 20.000 medewerkers over de hele wereld werken zij aan één duidelijk doel: de realisatie van een fossielvrij leven binnen één generatie. Ze zijn vastberaden; alle pijlers zijn erop gericht deze ambitie te realiseren. Transparantie en kennisdeling spelen daar een belangrijke rol in. Op deze manier maakt Vattenfall het verschil als marktleider. De organisatie loopt voorop in de transitie naar een duurzaam energiesysteem, waarin ze willen blijven investeren en groeien.

Vattenfall is onderverdeeld in diverse business area’s die weer zijn verdeeld in business units. Voor de business unit ‘Warmte Nederland’ zijn zij op zoek naar een ervaren Strategisch Inkoper die het enthousiaste inkoopteam van ongeveer tien medewerkers kan versterken met zijn/haar expertise en frisse blik. De unit Warmte Nederland zorgt ervoor dat bedrijven en particulieren worden voorzien van elektriciteit en, bij voorkeur, duurzame warmte én koude. Het doel is ‘fossilfree living within one generation’ te realiseren waar er grootschalige, complexe projecten in de planning staan om dit te bereiken. Denk bijvoorbeeld aan de volledige verbouwing (turn-around) van de locatie Hemweg en de bouw van een nieuwe biomassacentrale in Diemen. Ook werkt het team aan de installatie van voorgeïsoleerde leidingen en het leveren van afleversets, die dienen als schakel tussen de klantinstallaties en de warmtenetten van Vattenfall. In sommige gevallen wordt er gewerkt met Europese Aanbestedingsprocedures en complexe contractvormen. Het inkoopteam is goed op elkaar afgestemd en streeft naar een innovatieve en samenhangende benadering van het inkoopproces, om doel- en rechtmatigheid te kunnen garanderen.

Functie

Je bent verantwoordelijk voor diverse (middel)grote projecten en raamovereenkomsten binnen de unit Warmte, met een totale scope van tientallen miljoenen euro’s en een internationaal component. Als Strategisch Inkoper heb je verder ook te maken met complexe tenders, zoals het inkopen van diensten voor het aan- en verleggen van warmtenetten en brown- en greenfield projecten voor zowel warmte installaties als energieproductie-installaties. Daarnaast maak je deel uit van de multidisciplinaire projectteams en heb je intensief contact met collega’s op diverse niveaus. Bovendien zal je niet alleen prijstechnische afwegingen moeten maken, maar houd je ook rekening met de kwalitatieve en duurzame doelstellingen én verbetering van de klant- en leveranciersrelaties.

Verder ga je aan de slag met:

 • Het door ontwikkelen van het inkoopbeleid en -processen en de interne uitrolling ervan;
 • Het contractbeheer van verschillende landen;
 • Het proactief sturen op de business alignment;
 • Jouw ervaring en kennis over de business, markttrends en leveranciers inzetten om een toekomstgerichte sourcing strategie te formuleren.

Functie-eisen

Als Strategisch Inkoper wordt er veel van je verwacht binnen de organisatie. Je wordt verantwoordelijk voor projecten van verschillende grootte en complexiteit, waarin je te maken krijgt met diverse stakeholders. Het is daarbij belangrijk dat je jezelf goed in de functionele behoeftes van eindgebruikers kunt verplaatsen, beschikt over een klantgerichte mindset en een stevige gesprekspartner bent. Jij bent iemand die met vertrouwen sturing kan geven, zowel binnen je eigen afdeling als binnen de multidisciplinaire teams. Een flexibele houding is geen overbodige luxe: je bent dienstverlenend ingesteld en springt bij waar nodig!

Om deze functie succesvolle invulling te geven, neem je het volgende mee:

 • Ruime ervaring met complexe inkoopprojecten en contractvormen;
 • Affiniteit met techniek en duurzaamheid;
 • Affiniteit of ervaring met de energiesector of (petro)chemie;
 • Een innovatieve visie op inkoopprocessen;
 • Minimaal een afgeronde hbo-opleiding;
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal (Duitse taal is een pre);
 • Een flexibele instelling om incidenteel te reizen (In Nederland en erbuiten);
 • Kennis en ervaring met Europese aanbestedingsprojecten (UAV 2012, UAV-GC en FIDIC is een pre)

Aanbod

Naast een functie met veel verantwoordelijkheid krijg je de kans om een strategische bijdrage aan de inkoopprocessen te leveren en met grote inhoudelijke betrokkenheid te opereren. Omdat inkoop binnen Vattenfall uiterst serieus wordt genomen ben je een essentiële sparringpartner voor interne klanten. Je komt terecht in een gedreven en informeel team, waar humor een belangrijk onderdeel van de samenwerking uitmaakt.

Daar tegenover staat een goed arbeidsvoorwaardenpakket, waaronder 25 vakantiedagen + 13 ADV dagen en korting op je zorg- en energierekening. Naast uitdagend werk, vindt Vattenfall het belangrijk dat werk goed te combineren is met jouw privéleven. De diverse verlofregelingen en flexibele werktijden dragen bij aan een goede ‘work life balance’.

Inlichtingen

Heb je interesse of vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Boudewijn Meijs – 0652850540 – b.meijs@aevesbenefit.com.

Sollicitatie

Interesse? Solliciteer via onderstaande knop!