Strategisch Inkoper – Papendrecht

9 apr 2019 Inkoop Werving en Selectie Papendrecht

Introductie

Zoek jij een nieuwe uitdaging in de luchtvaartindustrie op het hoogste niveau? Krijg jij energie van complexe inkooptrajecten waar jij de leiding in neemt? Heb jij ambitie en wil je naast je inkoopverantwoordelijkheid ook een rol spelen in de structurele verbetering van inkoop binnen de organisatie?

AevesBenefit is voor Fokker Aerostructures in Papendrecht op zoek naar een:

Strategic Buyer (Papendrecht)


Organisatie

Fokker Aerostructures is een onderdeel van Fokker Technologies, een divisie van GKN Aerospace. GKN Aerospace is een toonaangevende wereldwijde aerospace specialist. Fokker ontwikkelt en produceert hoogtechnologische geavanceerde vliegtuig systemen en componenten voor vliegtuigbouwers en levert geïntegreerde servicediensten en producten voor eigenaren en gebruikers van vliegtuigen. Het bedrijf werd opgericht in 1919 en heeft om dit moment een omzet van meer dan 900 miljoen euro. Het hoofdkantoor is gevestigd in Papendrecht en heeft een vestiging in Hoogeveen. Fokker Technologies is actief met ongeveer 4900 medewerkers en vestigingen in Nederland, Roemenië, Turkije, Canada, Mexico, de VS, China, India en Singapore.

Het inkoopteam van Fokker Aerostructures bestaat uit ongeveer 30 fte, verdeeld over de Director Procurement, twee Site Leads, Commodity Buyers en Tactisch/Strategisch inkopers en operationele ondersteuning. Er wordt gewerkt op basis van complexe, langlopende klantprogramma’s. Leveranciers zijn hier een essentieel onderdeel van en moeten beheerd worden door inkoop. Er zijn meerdere aspecten die in de professionalisering van de afdeling moeten worden veranderd. Een van de uitdagingen op dit moment, is de huidige werkwijze om te buigen naar een lange termijn gerichte proactieve aanpak. Fokker Aerostructures zoekt een kandidaat op strategisch niveau in Papendrecht, die in deze situatie het verschil kan maken.


Functie

De Strategic Buyer kan met een lange termijn plan zowel in de lopende programma’s als in business development/sourcing trajecten het verschil maken. Je weet de volledige supply chain te overzien (Supply Chain Excellence), leveranciers hier op de juiste manier bij te betrekken en risico’s te minimaliseren. Je werkt onder andere aan de volgende zaken:

Het verkennen van de binnen- en buitenlandse leveranciersmarkt voor wat betreft (alternatieve) leveranciers en het volgen en onderzoeken van ontwikkelingen in de markt;

Het adviseren omtrent mogelijke verbeteringen in het supply chain proces en deze bij draagvlak ook implementeren;

Het beoordelen van aanvragen/bestellingen op rechtmatigheid, juistheid en volledigheid (risicomanagement);

Het coördineren en uitvoeren van performance Audits bij leverancier, het opstellen van offerte aanvragen en het opstellen en afsluiten van inkoopcontracten;

Functionele aansturing van het Supplier Account Team en het opvolgen van de projecten intern en extern;

Periodieke rapportage aan leidinggevende en de interne klanten m.b.t. voortgang werkzaamheden op basis van gestelde KPI’s en het motiveren van resultaten, afwijkingen en afwijkingsoorzaken.


Functie eisen

De juiste kandidaat heeft een stevige supply chain en/of inkoopbasis, analytisch vermogen en vooral ook de juiste persoonlijke eigenschappen om verandering te kunnen doorvoeren. Voor deze functie dien jij te beschikken over de volgende achtergrond:

Minimaal een afgeronde HBO opleiding;

Uitgebreide supply chain en/of inkoopervaring, bij voorkeur in de maakindustrie;

Kennis van de Aerospace producten en leveranciersmarkt is een pre;

Ervaring met procedures, bedrijfsregels en veiligheid-, kwaliteits-, milieu-, security- & export compliance voorschriften voor zover het voor de functie van toepassing is (juridische contractkennis);

Beheersing van de Engelse en Nederlandse taal;

Qua persoonlijkheid pas jij het best in het team als jij:

Een teamplayer bent met een goede dosis humor;

Resultaatgericht te werk gaat en een energieke persoonlijkheid hebt;

Zelf initiatief neemt en een zelfstandige werkhouding hebt;

Communicatief zeer sterk bent en met organisatiesensitiviteit weet te handelen.


Aanbod

Fokker biedt een goed arbeidsvoorwaarden pakket afhankelijk van jouw achtergrond en werkervaring.

Inlichtingen

Heb je interesse of vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Boudewijn Meijs – 06 52850540 – b.meijs@aevesbenefit.com.

Sollicitatie

Ben jij degene die wij voor deze functie zoeken? Solliciteer dan direct via de knop “Solliciteren” hieronder!

Solliciteren