Strategisch Inkoper – Brabant

6 feb 2019 Inkoop Werving en Selectie Brabant

Introductie

Werk jij als Inkoper op tactisch niveau en zoek je een kans meer strategisch projecten op te pakken? Krijg je energie van een internationale werkomgeving met ambitie, gecombineerd met een zeer prettige, open en positieve cultuur? Vind je het fijn toekomstperspectief te hebben, met genoeg doorgroeimogelijkheden binnen een bedrijf?

AevesBenefit is voor een van haar opdrachtgevers in Brabant op zoek naar een:

Strategisch Inkoper

Organisatie

Deze organisatie is een beursgenoteerd bedrijf dat machines produceert voor de verwerking van levensmiddelen. De organisatie bestaat uit ongeveer 6000 medewerkers, verspreidt over meer dan 30 landen. Het Europese hoofdkantoor bevindt zich in Brabant. Innovatie is leidend voor de producten die geproduceerd worden. Ontwikkelingen in hardware, software, processen en diensten zorgen ervoor dat de standaard constant wordt verlegd. De cultuur is te typeren als open en plezierig, met aandacht voor het individu. Het bedrijf weet wereldwijde uitdagende en resultaatgerichte projecten te combineren met persoonlijke initiatieven zodat men zich er thuis voelt.

Door autonome groei en overnames groeit het bedrijf hard. De inkoopafdeling is professioneel ingericht en heeft de komende periode diverse complexe vraagstukken die behandelt moeten worden (make/buy/outsource, supply base management, standaardisatie). De inkooporganisatie bestaat uit een matrix, met lokale inkoopteams en Category Management op centraal niveau. Het inkoopteam op deze locatie bestaat uit ongeveer 17 fte, verdeeld over verschillende disciplines.


Functie

Als Strategisch Inkoper ben jij volledig verantwoordelijk voor meerdere inkooppakketten. Je werkt intensief samen met de interne organisatie en weet als geen ander wat de behoefte van de organisatie is. Samen met Category Management en leveranciers zorg je voor de beste oplossingen. Deze functie is ideaal voor een kandidaat die op tactisch niveau werkt en de stap naar strategisch niveau wil maken, óf een ervaren kandidaat die zich verder wil specialiseren.

Je zal je onder andere bezighouden met:

 • Verdere ontwikkeling van verschillende productgroepen en pakketten;
 • Nauwe samenwerking met interne stakeholders zoals Innovatie, Sales, Service en Global Category Management;
 • Advies en ondersteuning in ontwikkelingsprojecten, met betrekking tot specificaties en supply chain oplossingen;
 • Het verder verstevigen van jouw interne en externe netwerk om de beste condities en oplossingen te kunnen garanderen;
 • Leveranciers- en contractmanagement;
 • Deelname aan en leiding nemen in (internationale) multidisciplinaire, multi-site projecten);
 • Optimalisatie van het inkoopproces, samen met operationele inkopers en inkoop support specialisten;
 • Het reizen naar andere locaties en leveranciers (10-20%), vanwege het internationale karakter van de functie.

Functie eisen

Om succesvol in deze functie te kunnen zijn, vindt deze organisatie het belangrijk dat er een enthousiaste kandidaat in deze positie begint, die de persoonlijke eigenschappen heeft om samenwerking, vernieuwing en verbetering te stimuleren. Technische ervaring (of minimaal affiniteit) is van belang om de complexiteit van de materie te begrijpen en hierover te kunnen communiceren. Als jouw inkoopervaring aan de magere kant is, kan hierin geïnvesteerd worden, zolang bovenstaande aspecten duidelijk aanwezig zijn.

Voor deze functie dien jij te beschikken over:

 • Een Bachelor of Master diploma;
 • Sterke beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
 • Ervaring met of kennis van techniek;
 • Een goede basis aan inkoopervaring, minimaal op tactisch niveau;
 • Bij voorkeur ervaring met matrix organisaties;
 • Enthousiasme, intrinsieke motivatie, betrokkenheid en verantwoordelijkheidsgevoel;
 • Organisatiesensitiviteit, gevoel voor verhoudingen, overtuigingskracht en assertiviteit;
 • Een klantgerichte en resultaatgerichte houding;
 • Logisch denkvermogen en analytisch inzicht.

Aanbod

Het bedrijf biedt een uitdagende baan bij een multinational met lokale cultuur, waarin jij de kans krijgt jezelf te ontwikkelen. Door de grootte van de inkoopafdeling is er veel toekomstperspectief (zowel horizontaal als verticaal). Er wordt een goed arbeidsvoorwaarden pakket geboden, afhankelijk van jouw achtergrond en ervaring.

Inlichtingen

Heb je interesse of vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Boudewijn Meijs – 06 52850540 – b.meijs@aevesbenefit.com.

Sollicitatie

Ben jij degene die wij voor deze functie zoeken? Solliciteer dan direct via de knop “Solliciteren” hieronder!

Solliciteren