Strategisch Inkoper – Amsterdam

18 nov 2019 Inkoop Werving en Selectie Amsterdam

Introductie

Wil jij werken bij een organisatie die staat voor duurzaamheid en de koploper in de energietransitie wil zijn? Ben jij in staat om met jouw kennis en inzicht op een innovatieve manier inkoopprocessen te optimaliseren? En weet jij je staande te houden in een complexe omgeving met veel verantwoordelijkheden? Lees dan snel verder!

AevesBenefit is voor een innovatieve opdrachtgever op zoek naar een:

Strategisch Inkoper

Organisatie

Dit internationaal-georiënteerde bedrijf heeft grote ambities op het gebied van duurzaamheid en innovatie. Door met verschillende vestigingen over de hele wereld te opereren heeft het bedrijf de juiste slagkracht om gezamenlijk hun ambitie waar te maken. De organisatie loopt dan ook voorop in de duurzame ontwikkeling van onze maatschappij, waarin ze willen blijven investeren en groeien. Transparantie en kennisdeling binnen de organisatie speelt daarin een belangrijke rol. Op deze manier maken zij het verschil als marktleider. Verder kom je te werken in een modern bedrijf, in de regio randstad.

Als Strategisch Inkoper ga jij het enthousiaste inkoopteam van tien ongeveer versterken met jouw expertise. Het team is informeel ingesteld en hebben een goed gevoel voor humor. Verder zijn de inkopers goed op elkaar afgestemd en kiezen zij voor een innovatieve en samenhangende benadering van het inkoopproces.

Functie

Je bent verantwoordelijk voor diverse (middel)grote projecten en raamovereenkomsten binnen een van de units, met een totale scope van tientallen miljoenen euro’s en een internationaal component. Daarnaast maak je deel uit van de multidisciplinaire projectteams en heb je intensief contact met collega’s op diverse niveaus. Bovendien zal je niet alleen prijstechnische afwegingen moeten maken, maar houd je ook rekening met sustainability en verduurzaming van de klant en -leveranciersrelaties.

Verder ga je aan de slag met:

 • Het door ontwikkelen van het inkoopbeleid en -processen en de interne uitrolling ervan;
 • Het contractbeheer van verschillende landen;
 • Het proactief sturen op de business alignment;
 • Jouw ervaring en kennis over de business, markttrends en leveranciers inzetten om een toekomstgerichte sourcing strategie te formuleren.

Functie-eisen

Als Strategisch Inkoper wordt er veel van je verwacht binnen de organisatie. Je wordt verantwoordelijk voor projecten van verschillende grootte en complexiteit, waarin je te maken krijgt met diverse stakeholders. Het is daarbij belangrijk dat je jezelf goed in de functionele behoeftes van eindgebruikers kunt verplaatsen, beschikt over een klantgerichte mindset en een stevige gesprekspartner vormt. Jij bent iemand die met vertrouwen sturing kan geven, zowel binnen je eigen afdeling als binnen de multidisciplinaire teams. Een flexibele houding is geen overbodige luxe en zal je zelf ook de handen uit de mouwen moeten steken.

Om deze functie een succesvolle invulling te geven, neem je het volgende mee:

 • Affiniteit met techniek en duurzaamheid;
 • Een innovatieve visie op inkoopprocessen;
 • Minimaal een afgeronde hbo-opleiding;
 • Minimaal 8 jaar relevante werkervaring;
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal (Duitse taal is een pre);
 • Een flexibele instelling om incidenteel te reizen (In Nederland en er-buiten);
 • Kennis en ervaring met Europese aanbestedingsprojecten en UAV is een pre.

Aanbod

Naast een functie met veel verantwoordelijkheden heb je de kans om een strategische bijdrage aan de inkoopprocessen te leveren en met grote inhoudelijke betrokkenheid te opereren. Omdat inkoop binnen het bedrijf uiterst serieus wordt genomen, ben je een essentiële sparringpartner voor interne klanten.

Daar tegenover staat een marktconform salaris, 25 vakantiedagen en korting op je zorg- en energierekening. Naast uitdagend werk, vinden zij het belangrijk dat werk goed te combineren is met jouw privéleven. De diverse verlofregelingen en flexibele werktijden dragen bij aan een goede work life balance. Verder bouw je 13 ADV dagen per jaar op, bij een dienstverband van 40 uur per week.

Inlichtingen

Heb je interesse of vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Boudewijn Meijs – 0652850540 – b.meijs@aevesbenefit.com.

Sollicitatie

Interesse? Solliciteer via onderstaande knop!

Solliciteren