Senior Purchaser – Hoogerheide

24 mei 2019 Inkoop Werving en Selectie Hoogerheide

Introductie

Ambieer jij een vervolgstap naar een internationale functie bij een Nederlands bedrijf met Brabantse gezelligheid? Ben jij een sterke onderhandelaar, een strateeg, die internationaal zorgt voor optimale inkoopprocessen? Hou jij van reizen en ben jij de held die zorgt dat de nieuwe F35 geleverd wordt?

AevesBenefit is voor Fokker Elmo op zoek naar een:

Senior Purchaser (Hoogerheide)


Organisatie

Fokker Elmo is een onderdeel van Fokker Technologies, een divisie van GKN Aerospace. GKN Aerospace is een toonaangevende wereldwijde luchtvaart specialist. Fokker ontwikkelt en produceert hoogtechnologische geavanceerde vliegtuig systemen en componenten voor vliegtuigbouwers en levert geïntegreerde servicediensten en producten voor eigenaren en gebruikers van vliegtuigen. Het bedrijf werd opgericht in 1919. Fokker Technologies is actief met ongeveer 4900 medewerkers en vestigingen in Nederland, Roemenië, Turkije, Canada, Mexico, de VS, China, India en Singapore. Fokker Elmo is marktleider in design, manufacturing en elektrische bedrading van interconnectie systemen voor de luchtvaart en defensie programma’s.

Sinds 2002 is Fokker betrokken bij de bouw van de F-35, een straaljager die voort is gekomen uit het Joint Strike Fighter programma. De F-35 is de vervanger van de F-16 waarmee de luchtmacht sinds 1979 vliegt. In totaal gaat Defensie 37 van deze gevechtsvliegtuigen kopen die voor de radar minder zichtbaar zijn. Fokker heeft recent een nieuwe miljoenenorder ontvangen waardoor de productie voor de F-35 fors wordt uitgebreid. De uitdaging bij deze programma’s ligt bij de complexiteit van de onderdelen, het beperkt aantal mogelijke leveranciers en de risico’s in de supply chain, waardoor leveranciersmanagent essentieel is.

De Senior Purchaser maakt deel uit van het inkoopteam van 15fte, waaronder vijf Senior Purchasers. De inkoopwerkzaamheden van de elektronische componenten (in de breedste zin van het woord) worden onder deze vijf Senior Purchasers verdeeld. Het team bestaat uit gedreven inkopers die zelfstandig te werk gaan.


Functie

De Senior Purchaser is verantwoordelijk voor het beheren en verbeteren van de logistieke prestaties van leveranciers, het instellen van hulpmiddelen en methoden voor werkkapitaaloptimalisatie en het coachen en trainen van lokale inkoopteams in de drie productielocaties China, Turkije en Nederland. Vanuit deze functie rapporteer jij aan de Director Procurement.

Je werkt onder andere aan de volgende zaken:

Het inventariseren van de behoefte van de business;

On-site leveranciers beoordelingen uitvoeren (audits);

Het opstellen van werkkapitaal doelen en deze realiseren;

Opzetten en onderhouden van globale inkoopprocedures, werk-instructies en processen;

Coördineren van de beschikbaarheid van materiaal voor nieuwe- en ontwikkel programma’s.

Monitoren van artikelgegevens in ERP en RFQ’s versturen en offertes beoordelen om knelpunten op te lossen.

Je bent eerste aanspreekpunt voor belangrijke leveranciers.


Functie eisen

Fokker Elmo zoekt een nieuwe collega die zich sterk heeft ontwikkeld op logistiek vlak en analytisch vermogen. Iemand die de handen uit de mouwen steekt en zonder aarzeling het vliegtuig in stapt als er leveranciersbezoek nodig is. Voor deze functie dien jij te beschikken over de volgende achtergrond:

Minimaal een afgeronde HBO opleiding;

Uitgebreide supply chain en/of inkoopervaring, bij voorkeur in de maakindustrie (3 tot 4 jaar);

Kennis van planningsmethodieken / prognose / geavanceerde logistieke programma’s en ervaren in het werken met ERP-systemen / planningssystemen;

Ervaren in het uitvoeren van beoordelingen van leveranciersprocessen op locatie en het leiden van verbeteringsactiviteiten met leveranciers;

Uitstekende beheersing van de Engelse taal.


Aanbod

Fokker biedt een goed arbeidsvoorwaarden pakket afhankelijk van jouw achtergrond en werkervaring, conform CAO Metalectro.

Inlichtingen

Heb je interesse of vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Susanne Laanen – 06 30127018 – s.laanen@aevesbenefit.com.

Sollicitatie

Heb je interesse of vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Susanne Laanen – 06 30127018 – s.laanen@aevesbenefit.com.

Solliciteren