(Senior) Projectleider – (W&S) Het LUMC – Leiden

25 aug 2020 Inkoop Werving en Selectie Leiden

Introductie

Herken jij jezelf als een klant- en resultaatgerichte (Senior) Projectleider, die in staat is verbeterprojecten van a tot z te beheren? Heb jij de visie, besluitvaardigheid en daadkracht om draagvlak voor diverse projecten en veranderingen te creëren? En weet jij voor structuur en voortgang te zorgen in een dynamische omgeving? Lees dan snel verder!

AevesBenefit is voor het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) op zoek naar een:

(Senior) Projectleider

Organisatie

Het LUMC is een centrum van medische vernieuwing, dat de patiëntenzorg wil verbeteren door wetenschappelijk onderzoek. Het leidt artsen, gespecialiseerde zorgverleners en onderzoekers op om daaraan bij te dragen. Naast algemene patiëntenzorg biedt het LUMC specialistische behandelingen die slechts in een beperkt aantal medische centra mogen worden uitgevoerd. Het LUMC onderscheidt zich met name als verwijscentrum voor complexe medische vragen waar geen pasklare antwoorden op zijn. Wetenschappers en artsen werken samen aan een beter begrip van ziekten en aan nieuwe behandelmethoden.

Er werken ongeveer 7000 mensen bij het LUMC. De cultuur is te omschrijven als open en collegiaal, waar samenwerking hoog in het vaandel staat. Het directoraat Facilitair Bedrijf bestaat uit zeven afdelingen: Inkoop, Instrumentele Zaken, Beveiliging en Crisismanagement, Service en Ontvangst, Zorgservices en Voeding, Logistiek en Infra. Daarnaast werkt binnen het Facilitair Bedrijf een team van projectleiders aan projecten op de verschillende facilitaire domeinen. Het domein Inkoop heeft een centraal coördinerende, adviserende en uitvoerende rol in het proces van bestellen en leveren van goederen en diensten. Alles voor én achter de schermen bij het LUMC wordt (Europees) aanbesteed. Inkoop werkt nauw samen met de collega’s uit de divisies en andere directoraten om optimaal in de behoefte van het LUMC te kunnen voorzien. Om het inkopen slimmer en efficiënter te organiseren en hiermee besparingen te realiseren is, gezamenlijk met de organisatie, een breed programma ‘Herallocatie Inkopen’ gestart. We zoeken een (Senior) Projectleider die binnen dit programma kansrijke inkoopprojecten om besparingen te realiseren gaat leiden.

Functie

Er spelen bij het LUMC uitdagende inkoopprojecten op het gebied van ICT, laboratoriumapparatuur, medisch hulpmiddelen en op facilitair gebied. Je komt te werken in een team van projectleiders binnen het Facilitair Bedrijf en werkt vanuit hier voor de gehele organisatie aan specifieke inkoopopdrachten. Je werkt primair aan het meerjarenprogramma ‘Herallocatie Inkopen’, met als belangrijke doelen slimmer in te kopen en besparingen te realiseren. Daarnaast ben je breder inzetbaar op andere projecten als daar ruimte voor is. Als Projectleider hou jij je bezig met de meest complexe vraagstukken. Van het uitwerken van de eerste plannen tot de inrichting van de projectgroep en de uiteindelijke implementatie; jij zorgt ervoor dat alles volgens planning verloopt en je alle stakeholders meeneemt in het traject.

Verder:

 • Hou je rekening met de geldende wet- en regelgeving;
 • Betrek je de juiste mensen bij jouw projecten en zorg je voor draagvlak binnen de organisatie;
 • Stuur je functioneel de Junior Projectleiders aan en draag je bij aan het professionaliseren van de afdeling;
 • Bewaak je het overzicht en signaleer je knelpunten en escaleer je op het juiste moment;
 • Werk je afhankelijk van de capaciteitsverdeling ook aan andere projecten indien nodig.

Functie-eisen

Je bent als Projectleider zichtbaar en continu op zoek naar verbinding. Het is daarbij belangrijk dat je jezelf goed in de behoeftes van eindgebruikers kunt verplaatsen, beschikt over een klantgerichte instelling en een stevige gesprekspartner bent. Het werken met mijlpalen, deadlines en het stellen van prioriteiten is voor jou gesneden koek. Je bent je bewust van de complexiteit van de organisatie, gaat zelfstandig aan de slag en werkt resultaatgericht. Binnen deze functie leid je soms vier á vijf projecten tegelijk en het is dan ook essentieel dat je gestructureerd, stressbestendig en flexibel bent. Je kunt mensen in beweging krijgen en weet verbinding te maken met diverse stakeholders.

Voor deze functie dien jij te beschikken over de volgende kwaliteiten:

 • Een afgeronde hbo- of academische opleiding;
 • Ongeveer vijf jaar relevante werkervaring als Projectleider (of een vergelijkbare functie);
 • Affiniteit met inkoop;
 • Een medisch achtergrond of kennis van ICT is een pre;
 • Aantoonbare ervaring met vergelijkbare organisatorische vraagstukken;
 • Je neemt initiatief, bent besluitvaardig en hebt overtuigingskracht;
 • Sterke communicatieve vaardigheden en organisatiesensitiviteit zijn essentieel.

Heb jij beperkte ervaring met projectmanagement of inkooptrajecten? Geen probleem! Als jij de juiste competenties hebt en de uitdaging bij het LUMC aan denkt te kunnen, dan willen wij alsnog het gesprek met je aangaan.

Aanbod

Deze functie is een unieke kans voor een getalenteerde professional. Je komt terecht in een informele werkomgeving met korte lijnen, vrijheid en ambitieuze collega’s. Naast een functie met veel verantwoordelijkheden krijg je de kans om in een dynamische omgeving zelfstandig te werken aan complexe trajecten. Daar tegenover staat een goed salaris, prima arbeidsvoorwaarden en een scala aan ontwikkelingsmogelijkheden.

Inlichtingen

Heb je interesse of vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Elen Yildirim – 06 53293203 – e.yildirim@aevesbenefit.com

Sollicitatie

Ben jij degene die wij voor deze functie zoeken? Solliciteer dan direct via de knop “Solliciteren” hieronder!