Senior Inkoper – Zuid Holland

19 mrt 2020 Inkoop Werving en Selectie Zuid Holland

Introductie

Ben jij op zoek naar een volgende stap in jouw (inkoop)carrière bij een organisatie waar je jezelf kan ontwikkelen en kan bijdragen aan de energietransitie, de klimaatdoelstellingen en onderdeel gaat zijn van de nieuwe energiegeneratie? Heb je ervaring met techniek en ben je in staat om een rol te spelen in complexe, strategische projecten?

AevesBenefit is voor een van haar opdrachtgevers in Zuid Holland op zoek naar een:

Senior Inkoper

Organisatie

Dit bedrijf richt zich op energietransport en speelt een cruciale rol in de energietransitie. Woonwijken, industrieën, ziekenhuizen en de Rotterdamse haven zijn allemaal afhankelijk van de betrouwbaarheid van deze dienstverlening. De afdeling inkoop bestaat uit ongeveer 30 mensen en is opgesplitst in meerdere teams. Het team staat in voor inkoop van primaire, secundaire en andere systemen voor het energienetwerk. Bij primaire systemen kan je denken aan transformatoren, kabels en schakelaars waarbij de materiaal- en technologiekeuzes robuust, toekomstbestendig en duurzaam dienen te zijn. Secundaire systemen zijn bijvoorbeeld Internet of Things (IoT) technologieën zoals storingsverklikkers en sensoring, die gebruikt worden om het netwerk slimmer te maken en beter te kunnen besturen.

Het Inkoop team waarin je gaat werken is divers, behulpzaam en sociaal. Je krijgt daarnaast veel vrijheid in het team om je werkzaamheden in te richten en jezelf verder te ontwikkelen. Daarnaast krijg je de vrijheid en verantwoordelijkheid om jouw werkweek zelf in te plannen, zodat je zelf kan zorgen voor een optimale balans tussen werk en privé.

Functie

Door de energietransitie neemt het werk toe. Als Senior Inkoper draag jij (direct) bij aan een flexibel, efficiënt, betaalbaar en duurzaam energienetwerk. Je zorgt er ook voor dat het energienetwerk toekomstbestendig is. Zo draag je bij aan de afbouw van het gasnetwerk, help je met het uitbouwen van het bestaande elektriciteitsnetwerk en zorg je ervoor dat het netwerk klaar gaat zijn voor nieuwe technologieën zoals waterstof.

Verder ga je aan de slag met:

  • Het opstellen van de strategische meer-jaren-inkoopplannen die aansluiten op de marktontwikkelingen, maar ook op de vraagstukken en uitdagingen van de organisatie;
  • De optimalisatie van het inkoopbeleid en de inkoopprocessen;
  • Het verhogen van de duurzaamheid en het bijdragen aan de digitalisering om het net slimmer te maken. Dit in samenwerking met jouw collega’s, de aannemers en de leveranciers of andere netbeheerders;
  • De toepassing van nieuwe aanbestedingsvormen (zoals Innovatief Partnerschap en Vested) en nieuwe contractvormen en de begeleiding van meerdere inkoop- en Europese aanbestedingstrajecten;
  • Het maken van (markt)analyses en het opstellen van inkoopadviezen met oplossingen.


Functie-eisen

Je bent doelgericht en denkt in mogelijkheden en creatieve oplossingen. Jij hebt daarnaast een flexibele en ondernemende houding en weet meerdere activiteiten op een dag te plannen en deze goed te managen. Ook ben je goed in het managen van jouw stakeholders, weet je draagvlak te creëren en kan je snel schakelen. Het onderhouden van contacten met interne klanten, collega’s en leveranciers gaat je gemakkelijk af en je bent voor hen een gesprekspartner op niveau.

Daarnaast heb jij:

  • Minimaal een afgeronde hbo-opleiding;
  • Minimaal 3 jaar relevante werkervaring. Bij voorkeur met ervaring met technisch inkopen (in de aannemerij, de gas- of elektra wereld of in de techniek);
  • Ervaring met Europese aanbestedingen is een pré;
  • Je werkt graag samen, bent communicatief vaardig, klant- en resultaatgericht en je bent een kei in plannen en organiseren.


Aanbod

Je komt terecht bij een organisatie waar samenwerking voorop staat. Een mensgerichte cultuur zorgt voor een prettige, open sfeer. Er is ruimte voor ontwikkeling en ondernemerschap. De arbeidsvoorwaarden zijn goed en er is volop ruimte voor trainings- en opleidingsmogelijkheden. Het bedrijf investeert graag in haar medewerkers. Ook is er een fijne balans tussen werk en privé. Werk is belangrijk, maar thuis ook.

Inlichtingen

Heb je interesse of vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Boudewijn Meijs – 06 52850540 – b.meijs@aevesbenefit.com.

Sollicitatie

Ben jij degene die wij voor deze functie zoeken? Solliciteer dan direct via de knop “Solliciteren” hieronder!

Solliciteren