Senior Inkoper – Velsen-Zuid

20 okt 2017 Inkoop Werving en Selectie Velsen-Zuid

Introductie

Een organisatie met een belangrijke maatschappelijke rol. Grote technische investeringstrajecten die bijdragen aan innovatie en verduurzaming. De kans om vanuit een zelfstandige positie met ondernemerschap en initiatief een sleutelrol te spelen in de professionalisering van de inkooporganisatie. Is dit jouw volgende carrièrestap bij een organisatie met toekomst?

AevesBenefit is voor HVC op zoek naar een:

Senior Inkoper

Heb je 5 minuten: bekijk hier de filmpjes die precies duidelijk maken wat HVC doet:

Organisatie

Over HVC

Als toonaangevend nutsbedrijf werkt HVC hard aan het realiseren van doelstellingen op het gebied van gescheiden afvalinzameling, afvalbeheer en duurzame energie. Ze scheiden aan de bron zoveel mogelijk afval en werken dit afval op tot grondstoffen voor nieuwe producten. Van het afval dat niet tot grondstof verwerkt kan worden, maken ze duurzame energie. Deze energie leveren zij aan hun aandeelhouders en het openbare net. Daarnaast helpen zij hun aandeelhouders bij het ontwikkelen van lokale duurzame initiatieven op het gebied van warmtenetten die huizen verwarmen en energie via duurzame bronnen als biomassa, geothermie, wind en zon. Voor inkoop betekent dit dat er grote innovatie trajecten geïnitieerd moeten worden. Denk bijvoorbeeld aan windparken en systemen voor zonne-energie. Er wordt intensief samengewerkt met de interne organisatie om ook de bestaande installaties te vernieuwen. HVC is een semipublieke organisatie. Anders dan de sector zou kunnen doen vermoeden is het bedrijf ondernemend, wendbaar en wordt er doel- en oplossingsgericht gewerkt. Er wordt alles aan gedaan om innovatie te stimuleren en vernieuwing te realiseren.

Een ervaren team van inkopers is verantwoordelijk voor het begeleiden van (tactische) inkoopprojecten en het uitvoeren van contractbeheer en contractmanagement taken. Dit doen zij vanuit de vestiging Velsen-Zuid maar ook regelmatig op locatie bij de interne klant (Alkmaar en Dordrecht). De inkoopvisie richt zich op het creëren van toegevoegde waarde voor (interne)klanten en daarmee op het versterken van de marktpositie van HVC als een ambitieuze, innovatieve en transparante trendsetter op het gebied van verduurzaming. De inkoopthema’s en uitdagingen die hieruit ontstaan zijn gericht op groei in inkoopvolwassenheid, uitvoeren van de ambities ten aanzien van Maatschappelijk Verantwoord Inkopen en professionaliseren van contractmanagement.

Er wordt een Senior Inkoper gezocht die er samen met het bestaande team voor zorgt dat alle veranderingen met succes worden doorgevoerd. Naast de professionalisering draag je vanuit deze positie mede inkoopverantwoordelijkheid voor de business unit ‘energie uit afval’ (een van de drie BU.’s) en moeten de tactische projecten én complexe investeringsprojecten met succes worden uitgevoerd.

Functie

  • Het spelen van een sleutelrol in de professionalisering van de inkooporganisatie;
  • Je denkt verder mee over het bepalen en uitvoeren van het inkoopbeleid;
  • Je bent verantwoordelijk voor het tactische inkoopproces;
  • Je bent projectleider van multidisciplinaire inkoopteams bij aanbestedingstrajecten;
  • Je stelt op basis van de inkoopbehoefte van de business units plannen op, die je presenteert en tot uitvoering brengt;
  • Het afsluiten van raamovereenkomsten die bijdragen aan de werkzaamheden en doelstellingen van de business units;
  • Je weet wat er speelt in je marktgebied, biedt structuur en neemt initiatief voor het aandragen van kwalitatief hoogwaardige oplossingen die leiden tot het realiseren van de doelstellingen en bijdragen aan de interne klanttevredenheid’
  • Je onderhoudt contact met je interne opdrachtgevers en de leveranciers en weet deze relaties te versterken;
  • Je beheert inkoop- en raamcontracten en treedt op als contractmanager waarin je o.a. de commerciële afspraken borgt, SLA prestaties evalueert en verbetering en innovatietrajecten initieert;
  • Je adviseert als specialist het verantwoordelijke management over uit te voeren inkoopactiviteiten, je genereert inkoopinformatie en verzorgt rapportages, onder meer met betrekking tot kosten, voortgang en kwaliteit van de inkoopprocessen.

           Functie eisen

            • Je beschikt minimaal over een HBO diploma;
            • Je hebt minimaal 5 jaar relevante inkoop ervaring in een soortgelijke functie;
            • Je bent analytisch sterk, communicatief vaardig en pragmatisch ingesteld;
            • Je hebt een no-nonsense, spontane en energieke persoonlijkheid;
            • Inkoopervaring binnen een industriële omgeving is een pré;
            • Je hebt uitstekende onderhandelingsvaardigheden, bent assertief en resultaatgericht;
            • Je bent organisatiesensitief;
            • Affiniteit met duurzaam inkopen en de circulaire economie is een pré;
            • Je bent in staat om met durf en constructief optreden met je klant in gesprek te gaan om relevante zaken aan de orde te stellen.

            Aanbod

             • Een uitdagende, afwisselende functie in een innovatief bedrijf met een open -en informele werksfeer;
             • Een werkomgeving waarin iedereen het maximale uit zichzelf en het werk voor de klant weet te halen, met goede ontwikkelingsmogelijkheden;
             • Een concurrerend salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

             Inlichtingen

             Interesse of vragen? Solliciteer dan via de link of neem contact op met Boudewijn Meijs: b.meijs@aevesbenefit.com of 06 52 85 05 40.

             Sollicitatie

             Boudewijn Meijs +31 (0)6 52850540

             Solliciteren
             Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Facebook