Senior inkoper – Utrecht

14 nov 2019 Inkoop Werving en Selectie Utrecht

Introductie

Ben jij de Senior Inkoper die ervoor zorgt dat het inkopen verder geprofessionaliseerd gaat worden en sterker op de kaart komt te staan binnen het Openbaar Ministerie? Krijg jij energie van adviseren, kennisdelen en er tegelijkertijd voor zorgen dat je als inkoper vanaf het begin bij processen betrokken bent? Heb jij de overtuigingskracht en het enthousiasme om vanuit je pioniersfunctie een plek in de regieorganisatie te bemachtigen?

AevesBenefit is voor de Dienstverleningsorganisatie Openbaar Ministerie op zoek naar een:

Senior Inkoper (Facilitair Beheer)

Organisatie

Het Openbaar Ministerie

Het Openbaar Ministerie (OM) zorgt voor de opsporing en vervolging van strafbare feiten in Nederland. Dat doen ze samen met de politie en andere opsporingsdiensten. Bij strafbare feiten kan het gaan om overtredingen en misdrijven, variërend van winkeldiefstal tot moord. Na opsporing beslist het OM of het de zaak zelf verder afhandelt of dat verdachten voor de rechter moeten verschijnen. Het OM ziet toe op een correcte uitvoering van vonnissen: het betalen van geldboetes, het uitzitten van gevangenisstraffen of het uitvoeren van taakstraffen. De ruim vijfduizend medewerkers houden zich in alle gevallen bezig met zaken die direct van invloed zijn op het dagelijkse leven. Dat maakt werken voor het OM zo bijzonder. Want recht raakt mensen.

Dienstverleningsorganisatie Openbaar Ministerie

De Dienstverleningsorganisatie Openbaar Ministerie (DVOM) faciliteert het primaire proces van het OM. Met 350 betrokken en vakbekwame medewerkers verrichten en voeren wij de regie op uitvoerende bedrijfsvoeringstaken voor alle OM-onderdelen. De DVOM levert het OM producten en diensten op het gebied van IT, financiën, inkoop en verkeer, HR-beheer, facilitair beheer, huisvesting en programma en projectmanagement. De inkoopafdeling bestaat in totaal uit negen FTE. Er zijn vier contractmanagers, twee implementatiemanagers en een inhuurdesk coördinator. Daarnaast zijn er op dit moment twee Senior Inkopers die ICT en HR oppakken, waarbij de nieuwe Senior Inkoper verantwoordelijk zal zijn voor de categorie: Facilitair Beheer. Voorbeelden van aanbestedingstrajecten die binnen jouw categorie vallen zijn onder andere: toga’s, beveiliging, schoonmaak, kluizen en chauffeursdiensten.

Bij het OM is het primaire proces leidend en wordt inkoop gezien als dienstverlenend. Vanuit deze dienstverlenende functie is het aan jou om de directeuren en de business te informeren over de risico’s vanuit de wet- en regelgeving, maar ook om te komen met voorstellen en adviezen.

Functie

Als Senior Inkoper creëer je draagvlak voor jouw categoriestrategie binnen en buiten het OM. Jij hebt een bepaalde inkoopvisie, opereert binnen de kaders van het OM en bent medeverantwoordelijk voor het behalen van de inkoopdoelstellingen van het OM. Je informeert de organisatie over de leveranciersmarkten, aanbestedingsregelgeving en andere ontwikkelingen op het vakgebied. Daarnaast voer je make/buy-analyses uit, adviseer je over de deelname aan Justitie- of Rijksbrede inkoopprojecten en behartig je de OM-belangen bij de Justitie- en Rijksbrede inkoopsamenwerking en bij Europese aanbestedingen.

 • Adviseren van de business op het gebied van Meervoudig Onderhandse en Europese Aanbestedingen;
 • Specificeren van de inkoopbehoeften. Je onderzoekt, in nauwe samenwerking met contactpersonen van de OM-onderdelen, welke producten ingekocht moeten worden en toetst of de producten voldoen aan interne specificaties;
 • Jij komt met business cases en verbetervoorstellen en voert deze ook uit;
 • Je coördineert de uitvoering van Europese aanbestedingen door het Inkoop Uitvoeringscentrum van het Ministerie van Justitie en Veiligheid en de uitvoering van onderhandse aanbestedingen;
 • Tot slot begeleid je de implementatie door contractmanagers van contracten bij OM-onderdelen.

Functie-eisen

Je beschikt over een grote dosis organisatiesensitiviteit en politieke voelsprieten. Je geeft advies over hoe complexe Europese Aanbestedingen uitgevoerd kunnen worden. Je bent creatief, integer, betrouwbaar en weet collega’s binnen en buiten de afdeling en het OM in beweging te krijgen en te verbinden. Je hebt overtuigingskracht, weet mensen te enthousiasmeren en zorgt ervoor dat je jouw plek als deskundige op het gebied van inkoop in de toekomstige regieorganisatie weet te bemachtigen.

Daarnaast heb jij:

 • Een afgeronde HBO/WO opleiding (NEVI 1 en 2 is sterke pre);
 • Minimaal 4 jaar relevante werkervaring in bij voorkeur een vergelijkbare, publieke organisatie;
 • Je hebt kennis van, inzicht in en affiniteit met een complex, politiek en bestuurlijk krachtenveld;
 • Je hebt kennis van inkoop en de juridische aspecten die daaraan verbonden zijn, zoals de Europese en nationale aanbestedingsregelgeving;
 • Je neemt initiatief en hebt een hands-on mentaliteit;
 • Je bent communicatief vaardig en politiek sensitief.

Aanbod

 • Een interessant salaris op basis van 36-urige werkweek;
 • Vaste aanstelling (eventueel met een proeftijd);
 • Een Individueel Keuze Budget van 16,3 %;
 • 23 vakantiedagen;
 • Mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen;
 • Regelingen omtrent ouderschapsverlof;
 • Bedrijfsfitness.

Inlichtingen

Heb je interesse of vragen? Neem contact op met Susanne Laanen – 063017018 – s.laanen@aevesbenefit.com

Sollicitatie

Solliciteer via onderstaande knop!

Solliciteren