Senior Inkoper – Rotterdam

19 feb 2020 Inkoop Werving en Selectie Rotterdam

Introductie

Zoek jij een inkoop functie met een strategisch component en meer verantwoordelijkheid dan uitsluitend inkoopprojecten? Krijg je er energie van een leidende rol te spelen in een vooruitstrevende inkooporganisatie? Past een cultuur met betrokkenheid, ondernemerschap en pragmatisme bij jou? Zet jij de fonkelnieuwe inkoopafdeling op de kaart?

AevesBenefit is voor de RET in Rotterdam op zoek naar een:

Senior Inkoper

Organisatie

De Rotterdamse Electrische Tram N.V. (RET) is hét dynamische openbaarvervoerbedrijf van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH). Ruim 3.500 medewerkers brengen dagelijks 600.000 reizigers met hun bussen, trams, metro’s en fast ferry veilig, zorgeloos en betrouwbaar naar hun bestemming. Er wordt flink geïnvesteerd in een uitstekende infrastructuur, modern materieel en betere voorzieningen. Het bedrijfsplan 2019-2021 ‘De Perfecte Reis’ is in 2018 vastgesteld, met de ambitie de klant- én medewerkerstevredenheid te doen stijgen, de veiligheidscultuur te bevorderen, de CO2 uitstoot te verminderen en het rendement te verbeteren. Eind 2019 heeft de RET een grote eerste stap gezet in de verduurzaming, met de aanschaf van 55 volledig elektrische bussen en laadinfrastructuur. Een mooi begin, met als uiteindelijke doel in 2030 de gehele bus vloot van de RET, in lijn met de landelijke afspraken en de afspraken met de MRDH, uitstootvrij te bedienen.

Sinds september 2019 is er een nieuwe Manager Supply Chain Management (SCM) aangetreden. De SCM afdeling bestaat uit ongeveer 30 FTE, valt direct onder de Directeur Techniek en maakt deel uit van het MT Techniek. SCM is dan ook nauw betrokken bij de interne organisatie. Er is een nieuwe SCM strategie en organisatiestructuur uitgewerkt in lijn met de organisatorische doelstellingen. Aan de hand van de SQLCT benadering (Sustainability, Quality, Logistics, Technology en Cost) zijn er nieuwe doelstellingen geformuleerd, onderverdeeld in vier teams: Supply Chain Control, Supply Chain Coördinatie, Category Management en Logistiek Management. De inkopers bevinden zich in het onderdeel Category Management (7 FTE) en werken op strategisch, tactisch en operationeel niveau aan productgroepen en inkoopprojecten. In lijn met de nieuwe strategie wordt er een Senior Inkoper gezocht die niet alleen uitdagende en complexe projecten weet uit te voeren maar ook een rol speelt in de implementatie van het nieuwe plan.

Functie

De basis is gelegd. Jij zorgt er als Senior Inkoper voor dat het high-end businessplan verder gestructureerd en uitgevoerd wordt. Je wordt enthousiast van het idee je mouwen op te stropen in deze grote vernieuwingsslag en je past goed bij de Rotterdamse ‘aanpakkersmentaliteit’. Je werkt op de prachtige locatie Laan op Zuid in hartje Rotterdam. In deze veelzijdige functie heb je de rol van procesleider en procesbewaker en ben je eigenaar van jouw inkoop categorieën. Verder hou jij je onder andere bezig met:

 • Uitwerking van lange termijn categorie strategieën, in lijn met de organisatorische behoefte en marktontwikkelingen;
 • Advisering van de afdelingsmanager op het gebied van beleid;
 • Het opstellen van managementrapportages, inkoopbeleid en (meerjaar)contracten;
 • Het in kaart brengen van de behoefte van de budgethouders in kaart (Programma van Eisen) en het gevraagd en ongevraagd adviseren van stakeholders;
 • Inkoopprocessen inrichten en uitvoeren op basis van SQLTC en TCO;
 • Borging van kansen en risico’s aan de hand van een proactieve werkwijze;
 • Het intern en extern versterken van de inkoopfunctie aan de hand van stakeholdermanagement.

Functie-eisen

Het goed neerzetten van de nieuwe afdeling, vraagt uiteraard de nodige vaardigheden als Senior Inkoper. Vaardigheden waar jij in uitblinkt. Met jouw doorzettingsvermogen, zelfvertrouwen en zakelijk inzicht bereik jij de ene na de andere doelstelling. Ook beschik je over uitmuntende communicatieve en organisatorische vaardigheden om een stevig advies te geven aan diverse stakeholders. In stressvolle situaties weet jij jouw hoofd koel te houden. Daarnaast heb jij:

 • Minimaal een hbo-diploma, bij voorkeur in de richting van Techniek en/of Economie;
 • Minimaal vijf jaar ervaring bij organisaties met een (relatief) complexe organisatiestructuur;
 • Ervaring en affiniteit met techniek en duurzaamheid (pré);
 • Ervaring met Europees aanbesteden (pré);
 • Goed ontwikkelde interpersoonlijke vaardigheden;
 • Analytisch vermogen en inzicht;
 • Een pragmatische en resultaatgerichte werkwijze;
 • Het vermogen om samenwerking te bevorderen;
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Aanbod

Je komt binnen bij RET op een bijzonder moment. Een moment waarin je een stempel kan drukken op de inkooporganisatie. Je komt te werken bij een Rotterdamse organisatie waar samenwerking voorop staat en collega’s voor elkaar klaarstaan. Directe communicatie, een pragmatische insteek en een open cultuur typeren het bedrijf. Een innovatieve en actieve organisatie met energie; geen enkele dag is hetzelfde. Naast voldoening en werkplezier mag je het volgende verwachten:

 • Een marktconform salaris afhankelijk van opleiding en werkervaring;
 • Een baan voor 36 uur per week;
 • Pensioen met slechts 30% eigen bijdrage;
 • Een tram van de zaak: gratis gebruik van openbaar vervoer (en onze wifi + airco) in en rond Rotterdam;
 • Een eindejaarsuitkering van 8,3%.

Inlichtingen

Heb je interesse of vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Boudewijn Meijs – 0652850540 – b.meijs@aevesbenefit.com.

Sollicitatie

Interesse? Solliciteer via onderstaande knop!

Solliciteren