Senior Inkoper – Gorinchem

30 okt 2018 Inkoop Werving en Selectie Gorinchem

Introductie

Een uitdagende functie met veel verantwoordelijkheid, bij een vooraanstaande internationale marktleider? Wil jij werken in een ondernemende organisatie, waar je de ruimte krijgt om verbetervoorstellen te doen en jouw toegevoegde waarde te laten zien? En kom jij goed tot je recht in een wereld met uitdagende en vakkundige projecten?

AevesBenefit is voor Damen Shipyards op zoek naar een:

Senior Inkoper


Organisatie

Damen Shipyards, hollands glorie op z’n best. Een multinational met een jaaromzet van meer dan twee miljard euro, 9000 mensen en 34 werven, van China, Vietnam en Curaçao, tot Zuid-Afrika en Australië. Sleepboten, plezierjachten, patrouilleschepen, veerponten, complete oorlogsschepen, onderzeeërs en luxe cruiseschepen. Het assortiment van Damen Shipyards is groots. Een degelijk, solidair familiebedrijf dat wereldwijd hoogwaardige maritieme technologieën levert. Inkoop is een integraal onderdeel van de Damen Supply Chain organisatie en is ingedeeld in vier clusters: Workboats, High Speed Craft, Cruise & Offshore en Damen Technical Cooperation (DTC). Iedere cluster wordt aangestuurd door een Manager Supply Chain, die samen met de Director Procurement het Supply Chain MT vormen.

Functie

Het onderdeel Cruise & Offshore zoekt een Senior Inkoper die inkoop helpt structureel te verbeteren en de voortgang in de projecten te waarborgen. Iemand die er energie van krijgt achter zijn/haar bureau vandaan te komen, de organisatie in te gaan en de samenwerking te verbeteren.

Een beeld van jouw verantwoordelijkheden:

 • Doet voorstellen voor verbetering van de organisatie, processen en methoden binnen zijn team en fungeert als initiator en kartrekker ten behoeve van verbetertrajecten binnen de afdeling.
 • Beoordeelt en bespreekt periodiek en structureel, de prestaties en het functioneren van de medewerkers met het Hoofd Inkoop. Voert evaluatiegesprekken met collega’s die functioneel aan hem rapporteren.
 • Zet zelfstandig de systematiek voor een product op en borgt deze binnen de afdeling Inkoop.
 • Onderhoudt de relaties met leveranciers, checkt hun performance, stuurt bij en lost problemen op.
 • Draagt bij aan betrouwbare project voortgangs- en financiële rapportage.
 • Verricht marktonderzoeken naar mogelijkheden, trends, prijsniveaus, kwaliteit, technische prestaties e.d. Doet, passend binnen inkoopstrategie, de leveranciersselecties ten behoeve van aanvragen voor diverse installaties, componenten, materialen en diensten.
 • Werkt contracten en bestellingen uit en bevestigt deze. Onderhandelt over aanbiedingen en contracten.
 • Stuurt, begeleidt en bewaakt het verwervingsproces voor goederen/diensten en uitbestedingen t.b.v. het project.


Functie eisen

Je bent extravert en zoekt graag het contact op met collega’s en stakeholders. Je hebt een passie voor jouw vak, bent gemotiveerd en neemt verantwoordelijkheid. Je hebt de ervaring en het inzicht risico’s te beperken en kansen te benutten.

Voor deze functie zien we daarnaast graag het volgende terug in jouw profiel:

 • Afgeronde HBO- of academische opleiding.
 • Minimaal 8 jaar relevante inkoopervaring.
 • Bij voorkeur ervaring en minimaal de affiniteit met techniek.
 • Kennis van de principes van projectmanagement.
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Aanbod

Aantrekkelijke primaire arbeidsvoorwaarden aangevuld met secundaire arbeidsvoorwaarden en trainings- en opleidingsmogelijkheden, afhankelijk van jouw persoonlijkheid en ervaring.


Inlichtingen

Heb je interesse of vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Boudewijn Meijs – 06 52 85 05 40 – b.meijs@aevesbenefit.com.

Sollicitatie

Ben jij degene die wij voor deze functie zoeken? Solliciteer dan direct via de knop “Solliciteren” hieronder!

Solliciteren