Senior inkoper – Amsterdam

23 aug 2019 Inkoop Werving en Selectie Amsterdam

Introductie

Een organisatie met een sterke maatschappelijke impact. Een bevlogen werkomgeving gefocust op geneeskunde en het welzijn van de patiënt. Een functie met vrijheid, verantwoordelijkheid en ruimte om mee te denken aan verandering en verbetering. Ben jij toe aan een vervolgstap in je carrière?

AevesBenefit is voor het Antoni van Leeuwenhoek op zoek naar een:

Senior Inkoper

Organisatie

Het Antoni van Leeuwenhoek (AVL) is een in Amsterdam gevestigd internationaal gerenommeerd kankerinstituut en behoort al decennia tot de absolute top in de oncologie. Het AVL is officieel erkend als Centre of Excellence. Het AVL is opgericht in 1913 en behoort tot de top van kankerziekenhuizen in Europa. Door de combinatie van kankerzorg en -onderzoek, en de internationale uitwisseling van kennis, levert het AVL een significante bijdrage aan het oplossen van het kankerprobleem in de 21e eeuw. Er wordt als één team samengewerkt om kanker niet langer een dodelijke ziekte te laten zijn. Werken bij het AVL betekent werken bij een befaamd onderzoeksinstituut en in een ziekenhuis dat landelijke bekendheid geniet. Maar wat de organisatie echt bijzonder maakt is de betrokkenheid en bevlogenheid van de 3000 medewerkers en 260 vrijwilligers. Deze mentaliteit is terug te vinden in alle lagen van de organisatie en vertaalt zich in een menselijke aanpak.

De inkoopafdeling valt onder Servicediensten en is onderdeel van de centrale ondersteuning van het AVL. Onder het Hoofd Inkoop vallen vier Senior Inkopers en vier Operationeel Inkopers. Dit team is verantwoordelijk voor het totale inkoop- én contractmanagementproces binnen het AVL. De huidige aandachtsgebieden zijn o.a. ICT, facilitaire zaken, research en alles met betrekking tot de kliniek. Er is een duidelijke visie voor de inkoopafdeling: door sterkere positionering effectief weten samen te werken met de interne organisatie om grip te kunnen houden op de kwaliteit van het proces en maximale waarde toe te kunnen voegen. Het inkoopteam van het AVL zoekt een nieuwe collega Senior Inkoper om samen te werken aan een meer herkenbare professionaliteit van de afdeling.

Functie

Als Senior Inkoper werk je samen op alle niveaus, van de operatie tot en met de directie. Je begeleidt inkooptrajecten zelfstandig. Met jouw inzicht en ervaring bouw je mee aan de afdeling. Er wordt actief samengewerkt met ruimte voor eigen inbreng en initiatief. Verbetering van de zichtbaarheid van de afdeling inkoop en daarmee een duidelijk herkenbare output is het doel. Je bent verder onder andere verantwoordelijk voor het volgende:

 • Begeleiding van het volledige inkoopproces, voor een breed scala aan producten en diensten (machines, apparatuur, installaties, goederen en diensten);
 • Het opbouwen en onderhouden van relaties met de interne stakeholders;
 • Realisatie van doelstellingen op het gebied van kostenbesparing en leveranciersprestaties;
 • Je stuurt op inkoopresultaten die in lijn zijn met de eisen en wensen van de bedrijfsdelen;
 • Samen met het team werk je aan de ontwikkeling van de inkoopafdeling;
 • Plannen worden opgesteld met interne stakeholders, waarin inkoopstrategieën, inkoopmethoden en toepassingen worden vastgesteld;
 • Je neemt initiatief en waar jij kansen ziet ga je de organisatie in of stap je op leveranciers af;
 • Je stuurt de Operationele Inkopers inhoudelijk aan;
 • Je adviseert en ondersteunt de interne klant bij het tot stand komen van de technische- en functionele specificaties en initieert verbeter- en besparingsplannen;
 • Met jouw kennis en ervaring voer je analyses, plannen, planningen en activiteiten uit, gericht op relatiebeheer met interne afdelingen, gebruikersgroepen en bestaande/potentiële leveranciers;
 • Je verzorgt het leveranciersmanagement op basis van prestatiemetingen en contractuele prestatie-indicatoren.

Functie-eisen

Jij zet je met enthousiasme in voor het AVL en bent gemotiveerd om bij te dragen aan de missie. Je hebt overtuigingskracht en weet de positie van inkoop te versterken. Verder beschik je over de volgende kwaliteiten:

 • Afgeronde hbo- of academische opleiding;
 • 3-5 jaar relevante inkoopervaring;
 • Ervaring met inkoop van ICT is een pré;
 • Ervaring met ERP programma’s zoals SAP;
 • Assertiviteit, je werkt resultaatgericht en bewaakt zo de belangen van inkoop;
 • Organisatiesensitiviteit, je weet de verschillende interne belangen af te wegen;
 • Sterke interpersoonlijke vaardigheden, om relaties en teamwork te verbeteren;
 • Je neemt het initiatief en werkt oplossingsgericht;
 • Je bent analytisch, hebt scherp inzicht en goed conceptueel denkvermogen;
 • Je weet in een dynamische functie te laveren tussen werk op strategisch en tactisch niveau.

Aanbod

Je werkt in een gedreven organisatie met betrokken medewerkers. Het werk is dynamisch en afwisselend door alle kansen die er voor inkoop binnen het AVL liggen. De basis voor jouw arbeidsvoorwaarden is conform de CAO ziekenhuizen. Jouw salaris wordt gebaseerd op jouw achtergrond en ervaring.

Inlichtingen

Heb je interesse of vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Boudewijn Meijs – 06 52850540 – b.meijs@aevesbenefit.com.

Sollicitatie

Ben jij degene die wij voor deze functie zoeken? Solliciteer dan direct via de knop “Solliciteren” hieronder!

Solliciteren