(Senior) Inkoopadviseurs – Rotterdam

14 nov 2019 Inkoop Werving en Selectie Rotterdam

Introductie

Jij maakt als expert onderdeel uit van een inkoop en contractmanagement team van twaalf. Jullie werken voor vijftien vestigingen en krijgen de mogelijkheid om inkoop verder op de kaart te zetten en te professionaliseren. Krijg jij energie van grote investeringsprojecten waar inkoop een essentieel onderdeel van uitmaakt? Zoek jij een organisatie met een sterke maatschappelijke rol?

AevesBenefit is voor de Hogeschool Rotterdam op zoek naar meerdere:

(Senior) Inkoopadviseurs


Organisatie

Hogeschool Rotterdam is een vooraanstaande onderwijsinstelling met 39.000 studenten en zo’n 4.000 medewerkers, verspreid over vijftien onderwijslocaties. De hele organisatie draagt zorg voor kwalitatief hoogstaand onderwijs én hoge tevredenheid van studenten en werknemers. In de Keuzegids hbo 2019 stond de hogeschool bovenaan de lijst van grote hogescholen in de Randstand, gebaseerd op studenttevredenheid, studiesucces, expertoordelen en arbeidsperspectieven. ‘De beste van het westen’ wordt er ook wel gezegd!

De afdeling Inkoop en Contractmanagement is onderdeel van de stafdienst Faciliteiten en Informatietechnologie (FIT). Zo’n vier à vijf jaar geleden is Procuro (P2P) ingevoerd op advies van accountant PWC, mede om de rechtmatigheid beter te kunnen borgen. Hierdoor is er meer grip op data en proces. De spend wordt maandelijks geanalyseerd om aandachtspunten te identificeren en de business te kunnen adviseren. De totale inkoop spend bedraagt 240 mln. waarvan 90 mln. via inkoop gecontracteerd wordt. Er worden ongeveer 30 tot 40 aanbestedingen per jaar uitgevoerd voor de interne klanten (twaalf onderwijsinstituten en vier stafdiensten). Zo’n 90-95% van de spend komt voort uit de contracten van de vier diensten. Circa 70-75% valt onder FIT, waarvan de grootste prioriteit bij facilitair en IT ligt. De komende periode worden een aantal (grote) contracten opnieuw aanbesteed. Ook staan er meerdere grote digitaliserings- en huisvestingsprojecten op de agenda, waarbij de expertise van inkoop onmisbaar is.

Onder leiding van Manager Inkoop & Contractmanagement werken er twaalf medewerkers: één contractmanager, vier medewerkers contractmanagement, drie senior inkoopadviseurs en vier inkoopadviseurs. Inkoop wordt momenteel gezien als procesbegeleider en adviseur om de kwaliteit en rechtmatigheid te bewaken. Het team werkt aan een versteviging van de interne positie door beter samen te werken met de interne organisatie en meer grip op het proces te krijgen. De bewustwording van het belang van inkoop en de waarde die het team toe kan voegen kan nog vergroot worden. Er zijn op dit moment openingen voor twee senior inkoopadviseurs en een inkoopadviseur. Een mooie kans voor iemand die de vervolgstap zoekt naar een inkooporganisatie met een goede basis en ontzettend veel ontwikkelingsmogelijkheden.

Functie

Als (senior) inkoopadviseur ben je verantwoordelijk voor het geheel zelfstandig uitvoeren van complexe, Europese aanbestedingstrajecten, Meervoudig Onderhandse trajecten en overige inkoopopdrachten. De senior richt zich op de meer complexere zaken en begeleidt de minder ervaren inkoopadviseur waar nodig. Je adviseert in de rol van accountmanager stakeholders zoals het management van instituten en diensten ter verbetering van de doelmatigheid en rechtmatigheid.

Tevens is het belangrijk dat je het leuk vindt om:

 • Te adviseren over de inrichting en optimalisatie van interne processen, de organisatie, systemen etc. omtrent inkoop;
 • Het volgen en analyseren van interne en externe ontwikkelingen, deze te vertalen naar kansen en risico’s en het beoordelen van beleidsvoornemens op doelmatigheid en rechtmatigheid;
 • Risico’s te signaleren tijdens projecten, deze te benoemen en indien nodig bij te sturen;
 • Af te stemmen met projectleden (interne klanten en inhoudelijke deskundigen) over het traject, het programma van eisen, de nota van inlichtingen en de beoordeling en gunning;
 • Verschillende adviezen en plannen op te stellen;
 • Te rapporteren over de voortgang van jouw trajecten en samen oplossingen te zoeken waar nodig.


Functie-eisen

Je bent communicatief sterk, weet de verbinding te leggen en brengt de behoeften van jouw stakeholders uitstekend in kaart. Je bent in staat om te schakelen op verschillende niveaus, beschikt over overtuigingskracht en komt proactief met advies.

Daarnaast zien we graag de volgende kwaliteiten terug in jouw profiel:

 • Afgeronde HBO- of academische opleiding;
 • Een afgeronde inkoopopleiding (zoals NEVI) is een pré;
 • Je bent in staat om zelfstandig aanbestedingen en inkooptrajecten te begeleiden;
 • Ervaring met GWW en/of ICT is een sterke pre;
 • Kennis van en ervaring met de Europese aanbestedingswet.

Aanbod

Je komt terecht in een enthousiaste Rotterdamse organisatie. Er staan gave projecten in het verschiet voor inkoop en dit is een mooi instapmoment. De salarisindictie is afhankelijk van jouw profiel, ervaring en potentie. De secundaire arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO Hoger Beroepsonderwijs.

Inlichtingen

Heb je interesse of vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Annabelle van der Vossen – 0646317655 – a.vandervossen@aevesbenefit.com.

Sollicitatie

Heb jij interesse in deze functie? Druk op de knop ‘solliciteren’ hieronder!

Solliciteren