Senior Inkoopadviseur (W&S) – UWV – Amsterdam

21 okt 2021 Inkoop Werving en Selectie UWV - Amsterdam

Introductie

De kans om je als Inkoper (ook uit de private sector) te specialiseren in een deskundige inkooporganisatie. Het leveren van meerwaarde voor een organisatie met maatschappelijke impact. Zoek jij een afwisselende, autonome functie in een professionele en collegiale omgeving? Weet jij optimaal samen te werken met de business om inkoop maximaal te laten bijdragen aan de doelstellingen? Lees dan snel verder!

AevesBenefit is voor UWV in Amsterdam op zoek naar een:

Senior Inkoopadviseur (32-38 uur)

Organisatie

Bij UWV is het uitgangspunt ‘de maatschappij kent geen zijlijn’. De organisatie streeft ernaar dat iedereen kan meedoen. UWV zorgt voor een deskundige en efficiënte uitvoering van de werknemersverzekeringen, zoals de WW, WIA, WAO, WAZ, Wajong, Wazo en Ziektewet voor meer dan 1,3 miljoen klanten. Daarnaast bieden zij arbeidsmarkt- en gegevensdiensten. UWV voert deze diensten uit als zelfstandig bestuursorgaan (ZBO) in opdracht van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Het jaar 2020 was ongekend, de coronacrisis heeft iedereen en alles geraakt. Het is ook een jaar waar UWV met trots en tevredenheid op terugkijkt. De druk nam toe door de NOW betalingen, een toenemend aantal WW-aanvragen en de uitvoering van verschillende nieuwe wetten zoals de Wet arbeidsmarkt in balans en de Wet invoering extra geboorteverlof. Desondanks de druk zijn de klanttevredenheidscijfers fors gestegen naar een 7,4 en 7,2. Meer dan ooit hebben ze laten zien wat UWV kan en hoe professioneel en betrokken de medewerkers zijn. Ze hebben zich in snel tempo aangepast aan de nieuwe situatie en zijn erin geslaagd om de dienstverlening grotendeels overeind te houden.

Het terrein van werk en inkomen verandert continu. UWV werkt samen met publieke en private partijen om met deze veranderingen om te gaan. De afdeling inkoop is dan ook een essentieel onderdeel om de organisatie toekomstbestendig te maken én houden. De afdeling inkoop valt onder het Facilitair Bedrijf van UWV (een van de stafdirecties) en werkt samen met de afdelingen Huisvesting, Facilitair en Document en Informatievoorziening (DIV) aan de optimale ondersteuning van alle UWV medewerkers. Om de toegevoegde waarde voor UWV verder te maximaliseren professionaliseert de inkoopafdeling. Een nieuwe structuur met een gloednieuw inkoop MT zorgt voor specialisatie binnen de inkoopfunctie. De afdelingen Category Management, Contract & Leveranciersmanagement, Inkoopproces en Inkoopmanagement werken samen aan een meer strategische inkoopfunctie. Er ontstaat een inkoopfunctie die de (toekomstige) behoefte van de business beter begrijpt en hierop anticipeert, ondernemend, proactief en commerciëler acteert, de markt kent en excelleert in inkoopkennis.

Functie

Als Senior Inkoopadviseur kom je terecht in het Inkoopmanagement team van ongeveer 20 Inkoopadviseurs, verdeeld over twee Teamleiders. Jouw inkoopexpertise wordt breed ingezet en je werkt aan uiteenlopende complexe (Europese) aanbestedingen, als onderdeel van multidisciplinaire projectteams. Je acteert op verschillende niveaus en houdt rekening met de bestuurlijke impact van het traject en de risico’s voor de bedrijfsvoering bij de selectie. Daarnaast:

 • Werk jij met organisatiesensitiviteit en overtuigingskracht aan goede interne relaties en samenwerking.
 • Analyseer je ontwikkelingen op de leveranciersmarkt en vertaal je die naar concrete actiepunten.
 • Vertaal je de inkoopbehoefte van stakeholders naar een commerciële en doelmatige uitvraag aan de leveranciersmarkt.
 • Werk je aan inkoopstrategieën in lijn met de category plannen per productgroep.
 • Werk je veel samen met o.a. de category manager, contract- en leveranciersmanager, jurist en de (gedelegeerd) opdrachtgever.
 • Combineer je de wensen van de klant met jouw knowhow op het gebied van inkoop, om het optimale advies te kunnen geven.
 • Voer je complexe inkooptrajecten met het oog op rechtmatig en doelmatig inkopen.
 • Houd je rekening met de impact die het traject kan hebben op het imago van UWV.
 • Heb jij een coachende rol naar de junioren en medioren in het Inkoopmanagement team.

Functie-eisen

Als inkoopadviseur ben je een objectieve, doelgerichte adviseur voor de klant en een expert in het inkoop vak. Je bent nieuwsgierig, kritisch, legt de lat hoog voor jezelf en stelt de vraag áchter de vraag. Verder ben je creatief in het vinden van oplossingen voor de uitdagingen die je gesteld worden, geen uitdaging is jou te gek!

Voor deze functie zien we daarnaast graag het volgende terug in jouw profiel:

 • Een afgeronde hbo- of academische opleiding;
 • Minimaal 6 jaar werkervaring op het gebied van inkoop (ervaring met het uitvoeren van Europese aanbestedingen is een pré);
 • Analytisch vermogen, pro activiteit, nieuwsgierigheid en ondernemerschap.
 • Je bent een netwerker en weet om te gaan met gevoelige verhoudingen binnen een complexe omgeving.
 • Je werkt autonoom maar bent een teamspeler die rekening houdt met andermans belangen en het gezamenlijke doel.
 • Kennis van en ervaring met category management is een pré.

Aanbod

Je komt te werken binnen een leuke, gedreven en dynamische groep collega’s met veel kennis en kunde. Omdat UWV vakmanschap belangrijk vindt, zijn er veel voorzieningen om zowel je hard als softskills te ontwikkelen. Daar krijg je alle ondersteuning en ruimte voor die je nodig hebt.

Verder kan je het volgende verwachten:

 • Een afwisselende functie binnen een maatschappelijk betrokken organisatie.
 • Een fulltime werkweek van 38 uur, waarbij gezamenlijk de optimale werk en privé balans bepaald wordt.
 • Een mooi salaris met een minimum van € 4.592,40 en een maximum van € 5.972,61 (functiegroep 11 van de cao UWV). Inschaling is afhankelijk van je werkervaring.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering, mogelijkheden om (in overleg) flexibel te werken en jezelf zowel op zakelijk als persoonlijk vlak te ontwikkelen.
 • Een aanstelling voor een jaar waarbij een vast dienstverband tot de mogelijkheden behoort.

Inlichtingen

Heb je interesse of vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Boudewijn Meijs – 06 52850540 – b.meijs@aevesbenefit.com.

Sollicitatie

Ben jij degene die wij voor deze functie zoeken? Solliciteer dan direct via de knop “Solliciteren” hierboven!