Senior Inkoopadviseur – ICTU – Den Haag

17 mei 2021 Inkoop Werving en Selectie ICTU - Den Haag

Introductie

Zoek jij een strategische inkoopfunctie, waarbij je wordt gezien als dé inkoopexpert vanwege jouw brede kennis en kunde op inkoopgebied en het centrale aanspreekpunt bent voor de organisatie? Wil jij meerwaarde leveren binnen een organisatie met maatschappelijke impact en innovatieve programma’s? Voel jij je als een vis in het water in een dynamische projectenorganisatie en heb jij het inzicht om mee te bouwen aan de verdere professionalisering van de inkooporganisatie?

AevesBenefit is voor ICTU in Den Haag op zoek naar een:

Senior inkoopadviseur (36 uur)

Organisatie

ICTU is een onafhankelijke ICT advies- en projectenorganisatie met een missie: werken aan een betere digitale overheid. ICTU is van en voor de overheid en werkt sámen met de overheid vóór Nederland. Dat maakt werken bij ICTU leuk, boeiend én relevant. Een prettige informele werksfeer en korte lijnen naar het management typeren de organisatie. Uiteenlopende inhoudelijke projecten zorgen voor veel afwisseling en dynamiek. In 2001 is ICTU opgericht door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. Zo’n 500 medewerkers (inclusief flexibele schil) werken aan programma’s en projecten in alle fasen van de beleidscyclus. Zo worden verschillende overheidsinstanties ondersteund bij de implementatie van werkende software, kennisdeling, verandermanagement én innovaties via pilots en proeftuinen. Denk aan de vernieuwing van het Informatie- en Volgsysteem voor de scheepvaart in opdracht van RWS, of de ontwikkeling van DigiD begin 2000 (inclusief de doorontwikkeling) in opdracht van het Ministerie van Binnenlandse Zaken.

ICTU heeft als organisatie een grote flexibele schil, gebaseerd op het aantal projecten en de benodigde expertise. Van de 500 medewerkers zijn er in totaal 170 fte vast in dienst. Het hoofd HR & Inkoop rapporteert aan de directeur Bedrijfsvoering en stuurt onder andere zeven inkoopadviseurs aan op verschillende niveaus. Binnen ICTU wordt decentraal ingekocht door de projecten en afdelingen, het inkoopteam adviseert, begeleidt en draagt zorg voor (raam)overeenkomsten. Het inkoopteam bestaat uit een mix van interne en externe medewerkers die met veel passie het inkoop- en contractmanagement vak uitoefenen én een hart hebben voor de organisatie en de overheid. Samen wordt er gewerkt aan de professionalisering van de afdeling en de inkoopfunctie. Om deze professionaliseringsslag voort te zetten en inkoop structureel te verbeteren is het inkoopteam op zoek naar een senior inkoopadviseur met ‘giraffen blik’. Kijken met de ogen van een giraffe betekent een brede kijk op de dingen, met overzicht. Maar niet zweverig want giraffen staan gewoon op de grond, met een praktische en realistische insteek. Bij ICTU betekent dit dat jij overziet wat moet gebeuren, waar kwaliteit verbeterd kan worden en dat je dat samen met betrokkenen oppakt, waarbij jij leading bent vanuit jouw kennis- en ervaringssenioriteit op het gebied van inkoop.

Functie

Als senior inkoopadviseur binnen ICTU stel je samen met de opdrachtverantwoordelijken, in multidisciplinaire teams, de inkoopbehoefte vast, geef je advies en begeleid je de uitvoerende inkoopadviseurs waar nodig. Je onderhoudt contacten met leveranciers, kent de ontwikkelingen in de markt en speelt in op de kansen en risico’s. Je levert een actieve bijdrage aan de ontwikkeling van de inkoopfunctie binnen ICTU en bent op inhoudelijk vlak het aanspreekpunt. Daarnaast:

 • Zorg je voor de doorontwikkeling van het huidige inkoopbeleid, met visie naar de toekomst.
 • Draag je zorg voor de inhoudelijke- en eventueel ook de persoonlijke ontwikkeling binnen het team vanuit coachend en functioneel oogpunt.
 • Coördineer je Europese aanbestedingen, treed je/ hierbij op als procesbegeleider en zie je erop toe dat het inkoopproces conform de geldende wet- en regelgeving uitgevoerd wordt.
 • Ontwikkel en onderhoud je proactief de relatie met de betrokken ICTU-collega’s.
 • Borg je interne werkprocessen en zorg je voor de naleving hiervan. Je treedt daadkrachtig op bij escalaties, draagt mede zorg voor de kwaliteitsborging binnen de afdeling, behandelt complexe dossiers en bent de steun en toeverlaat van het hoofd HR & Inkoop.
 • Adviseer je de interne organisatie en zorg je voor ‘early involvement’ om in te kunnen spelen op toekomstige behoeftes en ontwikkelingen.

Functie-eisen

Als senior inkoopadviseur heb je een dienstverlenende instelling en probleemoplossend vermogen. Je werkt in hoge mate zelfstandig, maakt gemakkelijk contact en bent voortdurend op zoek naar mogelijkheden om jouw stakeholders optimaal te ondersteunen. Met jouw energie en overtuigingskracht ben je in staat de business te enthousiasmeren en te zorgen voor een prettige samenwerking. Je weet te prioriteren, overzicht te bewaren én op de juiste manier draagvlak te creëren en vertrouwen te winnen.

Voor deze functie dien jij verder te beschikken over de volgende kwaliteiten:

 • Een afgeronde hbo- of wo-opleiding.
 • NEVI 2 (bij voorkeur ook NEVI 3) dan wel een aantoonbaar gelijkwaardige of betere opleiding.
 • Inhoudelijke kennis van de aanbestedingswetgeving en ruime ervaring met het begeleiden van Europese aanbestedingen.
 • Affiniteit met ICT (en bent gemotiveerd hier meer over te leren).
 • Je bent authentiek, organisatiesensitief, communicatief sterk en adviesvaardig zowel op strategisch als tactisch niveau (mondeling én schriftelijk).

Aanbod

Als senior inkoopadviseur krijg je de ruimte om te participeren in diverse verbeterprocessen binnen de organisatie, waar jouw ervaring en affiniteit het best tot zijn recht komt. Een functie met inhoudelijke uitdaging binnen een complexe en dynamische omgeving, met unieke projecten en vraagstukken. Naast voldoening en werkplezier mag je onder andere het volgende verwachten:

 • Fulltime functie van 36 uur, waarbij 32 uur bespreekbaar is.
 • Een arbeidsovereenkomst voor de periode van één jaar met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Een salaris op niveau van schaal 12 van de CAO Rijk, afhankelijk van de kennis en ervaring die je meeneemt (min. € 3.842 en max. € 5.711 bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek). Doorgroei naar schaal 13 (min. € 4.282 en max. € 6.419 bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek) behoort tot de mogelijkheden.
 • 16,37% Individueel Keuzebudget.
 • Een goede ABP-pensioenregeling.
 • Aandacht voor ontwikkeling met een ruim opleidingsbudget.

Inlichtingen

Heb je interesse of vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Boudewijn Meijs – 06 52850540 – b.meijs@aevesbenefit.com.

Sollicitatie

Ben jij degene die wij voor deze functie zoeken? Solliciteer dan direct via de knop “Solliciteren” hieronder!