Senior Category Manager – Eindhoven

24 jan 2019 Inkoop Werving en Selectie Eindhoven

Introductie

Een high tech organisatie met de wil én drive verder te groeien door continu te veranderen. De kans de leiding te nemen in een grote transformatie. Een omgeving waarin jij het verschil kan maken en kan zorgen voor impact. Complexe uitdagingen en toekomstperspectief voor je eigen ontwikkeling en ambitie. Is dit voor jou de ideale vervolgstap in je carrière?

Voor Frencken Europe B.V. zoekt AevesBenefit een:

Senior Category Manager

Organisatie

Frencken Europe B.V. (FEBV) is al 70 jaar actief als partner van een internationale klantenkring in de medische, halfgeleider-, analytische en industriële automatisering markten. Frencken stelt zijn klanten in staat innovatie te versnellen, processen te vereenvoudigen en zich te richten op kernactiviteiten. Frencken levert diensten op het gebied van engineering, productontwikkeling en complete assemblage van complexe en geavanceerde modules en apparaten op basis van hoogwaardige mechanica, elektronica en software.

Frencken produceert veel nauwkeurige onderdelen in eigen huis en kent een wereldwijd netwerk van leveranciers, geoptimaliseerd op kosten en flexibiliteit. Het Singaporese moederbedrijf, Frencken Group L.t.d., is beursgenoteerd. De groep is wereldwijd actief, met productielocaties en verkoopkantoren in Europa, de VS en Azië.

Functie

Om de ambitieuze organisatiedoelstellingen te kunnen behalen wordt er volop geïnvesteerd in het bedrijf, waaronder de inkoopafdeling. De inkoopafdeling wordt aangestuurd door de Director Procurement (rapporterend aan de CCO) en bestaat uit ongeveer 20 fte, verdeeld over Operationele Buyers, Commodity Buyers en Project Buyers. Er wordt een Senior Category Manager gezocht die het team helpt van tactisch naar strategisch niveau te gaan, om drastisch te professionaliseren. De juiste kandidaat heeft de motivatie én potentie om op termijn door te groeien naar een hogere managementpositie.

 • Je bent eindverantwoordelijk voor de categorie ‘parts’ en stuurt een commodity team van 2 aan.
 • Het is aan jou om doormiddel van een goed doordacht lange termijn categorieplan inkoop naar strategisch niveau te krijgen, richting te geven en pro activiteit te stimuleren.
 • Je onderhoudt op strategisch vlak contacten met leveranciers over contractvoorwaarden, prijzen, volumes, levertijden en garantievoorwaarden.
 • Om de juiste kostenbesparingen te kunnen realiseren is kennis van de commodity vereist, de ontwikkelingen in de markt houd je nauwlettend in de gaten.
 • Er wordt met onder andere productie nauwlettend samengewerkt. Je weet de samenwerking met interne stakeholders te verbeteren.
 • Jij bent het eerste aanspreekpunt vanuit inkoop en intern heb je regelmatig overleg met je collega Buyers. Daarnaast ben je aanspreekpunt in geval van escalaties met betrekking tot problemen met leveringen en/of leveranciers.
 • Je bent de spil tussen de verschillende afdelingen, communiceert op heldere wijze, met het juiste gevoel voor verhoudingen en neemt je verantwoordelijkheid voor jouw categorie.

Functie eisen

Frencken zoekt een stevige persoonlijkheid die de organisatie iets extra’s komt brengen. Je initieert verbetervoorstellen om de afdeling als geheel efficiënter te laten werken en neemt de lead in de implementatie.

Voor deze functie dien jij te beschikken over de volgende kwaliteiten:

 • Je hebt minimaal een afgeronde HBO opleiding.
 • Je hebt ruime ervaring met inkoop op het niveau van category management, binnen een technische omgeving.
 • Je bent bekend met ‘make/buy-policy’ en uitvoering.
 • Je hebt een ‘proven track-record’ op het gebied van kostenreductie- en kwalitatieve verbeterprogramma’s.
 • Gedegen kennis van ‘cost drivers’ binnen de toegewezen categorie.
 • Ruime kennis van legal en riskmanagement, wat betreft contractonderhandelingen.
 • Je bent communicatief vaardig, organisatiesensitief en assertief, om weerstand weg te halen en relaties met zowel interne als externe stakeholders te verbeteren.
 • Je bent gemotiveerd, betrokken, daadkrachtig en proactief.
 • Je bent analytisch sterk en weet goede inschattingen te maken.

Aanbod

Frencken biedt je de ruimte om te excelleren. Je werkt in een groeiende internationale omgeving met high tech projecten en uitdagingen. Korte communicatie lijnen, een informele sfeer en prettige collega’s maken je werk eveneens aantrekkelijk. Tegenover jouw inzet staat een goed salaris, prima arbeidsvoorwaarden en de mogelijkheden om je verder te ontwikkelen.

Inlichtingen

Heb je vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Boudewijn Meijs 06 52850540 b.meijs@aevesbenefit.com.

Sollicitatie

Ben jij degene die wij voor deze functie zoeken? Solliciteer dan direct via de knop “Solliciteren” hieronder!

Solliciteren