Senior buyer – omgeving ’s-Hertogenbosch

10 jan 2020 Inkoop Werving en Selectie omgeving ’s-Hertogenbosch

Introductie

Wil jij werken voor een vooruitstrevend internationaal bedrijf als senior buyer? Heb jij het technische inzicht om als buyer een bijdrage te kunnen leveren aan het ontwerpen en realiseren van innovatieve bouwmachines? Ben jij de senior buyer die graag proactief een bijdrage levert aan het formuleren van het strategisch inkoopbeleid? Steek jij ook graag de handen uit de mouwen, vind je het leuk om je eigen plannen te realiseren en tevens uit te voeren? Dan is dit de functie waar jij het verschil kan maken!

AevesBenefit is voor haar klant op zoek naar een:

Senior buyer (omgeving ’s-Hertogenbosch)

Organisatie

De Brabantse organisatie heeft de afgelopen jaren op het gebied van bouwmachines veel betekent voor de bouwsector. Ze zijn sinds de jaren 80 uitgegroeid tot een internationaal bedrijf en is voorloper als je kijkt naar innovatie, met name de verandering van het gebruik van fossiele brandstoffen voor bouwmachines naar “zero emissie”. De organisatie gaat verder dan alleen het ontwerpen en produceren van de machines. Zij bieden de klant het volledige pakket aan. Van het leveren van de machine, het instrueren van de machinist om de machine op correcte wijze te laten besturen tot aan volledige service en revisie.

Het inkoopteam bestaat uit een interim manager supply chain en twee junior buyers. Als senior buyer rapporteer je aan de interim manager supply chain. Met het team werk je samen aan alle inkoopactiviteiten. Variërend van onderdelen voor de bouwmachines tot aan de bedrijfskleding en de kluisjes. De Brabantse organisatie heeft een informele familiaire sfeer. Er zijn korte lijnen en er is zeker ruimte om je dag compleet te maken met een humor en plezier.


Functie

Als senior buyer wordt van je verwacht dat je de junior buyers begeleiding biedt en ze in staat stelt om zichzelf verder te ontwikkelen. Je ondersteunt ze bij het oplossen van problemen met betrekking tot onder andere levertijden, het zoeken naar alternatieve leveranciers en helpt met het uitvoeren van inkoopopdrachten. In deze rol werk je veel samen met de afdelingen Engineering, Operations en Service en Revisie. Daarnaast ondersteun je de interim manager supply chain bij efficiënte en effectieve procesgang en beheersing van de werkzaamheden.

Daarnaast moet je het leuk vinden om:

 • Te komen met verbetervoorstellen ter optimalisering van het inkoopproces (make/buy/voorraadhoogte);
 • Het opstellen van inkoopcontracten, onderhandelingen, KPI’s formuleren, beoordelen van contracten op juridsche aansprakelijkheid en afhandelen van claims;
 • Het nakomen van de contractuele verplichtingen van de leveranciers en de realisatie van de vastgestelde KPI’s te monitoren, door het regelmatig auditeren van de leveranciers. Bij ernstige (continuïteits)problemen spreek je de leveranciers hierop aan (op managementniveau);
 • Te zorgen voor een tijdige, efficiënte en juiste (kennis)overdracht naar de diverse afdelingen. Je adviseert over levertijden, materiaalkeuzes en productprijzen in het kader van (voor)calculaties. Je overlegt met stakeholders indien afgeweken moet worden van de specificaties.

Functie-eisen

Voor deze functie zoeken we een senior buyer die de verbinding met de organisatie weet te leggen. Iemand die nuchter is en bij de Brabantse bedrijfscultuur past. Daarnaast moet je stevig in schoenen staan tijdens onderhandelingen en beschik je over een bepaalde overtuigingskracht om de business mee te krijgen in jouw inkoopplannen.

Voor deze functie dien jij te beschikken over de volgende kwaliteiten:

 • Je bent in het bezit van een hbo/hbo+ diploma in de richting van inkoop;
 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring in een soortgelijke functie, in een productieomgeving van complexe kapitaalgoederen;
 • Een technische achtergrond en kennis is een pré;
 • Je beschikt over goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden in zowel het Nederlands als het Engels.

Aanbod

Bij de organisatie staat de mens centraal en hoog in het vaandel. Je wordt warm ontvangen door het Brabantse familiebedrijf en je wordt onderdeel van een groeiende innovatieve organisatie, waar successen gezamenlijk worden gevierd.

Daarnaast kan je verwachten:

 • Een prima marktconform maandsalaris;
 • CAO Metalektro als basis arbeidsvoorwaardenpakket, met diverse positieve afwijkingen;
 • 27 vakantiedagen en 13 dagen ADV (bedrijfssluiting tussen Kerst en Oud & Nieuw);
 • Eventuele winstdeling afhankelijk van bedrijfsresultaten;
 • Premievrij pensioen op basis van een middelloonregeling en flexibele werktijden.

Inlichtingen

Heb je interesse of vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Susanne Laanen – 06 30127018 – s.laanen@aevesbenefit.com.

Sollicitatie

Ben jij degene die wij voor deze functie zoeken? Solliciteer dan direct via de knop “Solliciteren” hieronder!

Solliciteren