Senior Buyer IT – Arnhem

25 mrt 2020 Inkoop Werving en Selectie Arnhem

Introductie

Ben jij op zoek naar een inkoopcarrière bij een internationale marktleider, met ruimte voor initiatief en ondernemerschap? Heb je affiniteit met IT en zoek je een kans om je te ontwikkelen op senior niveau? Krijg jij energie van complexe inkoopprojecten die van strategisch belang zijn voor de organisatie? Ben jij een goede sparringpartner die op professionele wijze de interne samenwerking versterkt en meerwaarde creëert?

AevesBenefit is voor een van haar opdrachtgevers in Gelderland op zoek naar een:

Senior Buyer IT

Organisatie

Dit internationaal-georiënteerde familiebedrijf is marktleider op het gebied van financiële IT oplossingen en levert producten en diensten aan 15 Europese landen met vestigingen in Nederland, België, Zwitserland en Duitsland. Er wordt actief samengewerkt met klanten en partners om betrouwbaarheid en veiligheid te garanderen. Ontwikkelingen in deze markt gaan razendsnel en innovatie is het sleutelwoord. Door constante veranderende behoefte en aangescherpte wet- en regelgeving zijn projecten complex. Continue wordt er geïnvesteerd in de toekomst, waar de medewerkers een onmisbare spil zijn. De drive om te innoveren en te investeren in eigen ontwikkeling wordt dan ook verwacht van de (toekomstige) medewerkers. Naast de sterke internationale positie en professionele werkwijze is de familiecultuur nog aanwezig. De sfeer is te omschrijven als professioneel maar laagdrempelig. Samenwerking is essentieel en er is aandacht voor de balans tussen werk en privé.

Het inkoopteam bestaat uit 13 enthousiaste collega’s met verschillende functies. Inkoop rapporteert direct aan de Director Procurement (internationaal) en indirect aan de directie (CTO), met de Manager Procurement aan het roer. Er wordt een nieuwe collega gezocht in de rol van Senior Buyer IT, die waarde weet te creëren voor de organisatie en de verdere ontwikkeling van het inkoopteam. Professionalisering (contract- en supplier management, spend control en category management) en standaardisering (templates, processen) zijn voorbeelden van verbetertrajecten waar de komende tijd aan gewerkt wordt.

Functie

Door de snelle technologische ontwikkelingen ben je als Senior Buyer IT van groot belang voor de organisatie. Je leidt inkoopprojecten op het gebied van onder andere hardware, software en (managed) IT-services. Het onderdeel ‘hosting’ (volledig beheer van infrastructuur/datacenters) is hier een voorbeeld van. Je werkt binnen een internationaal speelveld, met belangrijke stakeholders op hoog niveau, zoals de Corporate IT Manager en de directeuren van verschillende bedrijfsonderdelen. Je gaat zowel zelfstandig als in multidisciplinaire teams aan de slag met grote aanbestedingen en internationale projecten. Verder werk je aan het afsluiten van ELA-contracten en het uitvoeren van tendertrajecten met wereldwijde IT vendoren en systeem integrators. Ook maak je diverse analyses en ben je een verbindende schakel binnen de organisatie voor diverse stakeholders.

Verder werk je onder andere aan het volgende:

 • Je levert een essentiële bijdrage aan de verbetering van de inkoopvolwassenheid;
 • Samen met het team verbeter je processen en werkwijzen;
 • Interne stakeholders betrek je actief, om de inkoopzichtbaarheid te verbeteren;
 • Je geeft gevraagd en ongevraagd advies aan de business om waarde toe te voegen vanuit inkoop;
 • Met jouw kennis van inkoop, IT en stakeholdermanagement weet je de inkooppositie te versterken.

Functie-eisen

Je beschikt over een krachtige persoonlijkheid en weet met jouw communicatieve vaardigheden stakeholders goed te betrekken, adviseren en te overtuigen. Data-driven te werk gaan en analyses maken om gefundeerde beslissingen te nemen past bij je. Met jouw analytische denkvermogen kan je processen goed overzien en je mening onderbouwen. Je hebt oog voor detail en aarzelt niet om een kritische vraag te stellen. Dit in combinatie met jouw innovatieve vermogen draag je bij aan verbeter potentieel op diverse vlakken, zoals category- en leveranciersmanagement.

Om succesvol te zijn in deze functie neem je het volgende mee:

 • Een afgeronde HBO- of academische opleiding;
 • Solide inkoopervaring (vanaf ongeveer 3-5 jaar relevante werkervaring);
 • Je neemt initiatief, bent besluitvaardig en hebt overtuigingskracht;
 • Je hebt affiniteit met IT en begrijpt daarmee de behoefte van IT stakeholders;
 • Sterke communicatieve vaardigheden en organisatiesensitiviteit zijn essentieel;
 • Een afgeronde inkoopopleiding is een pre;
 • Ervaring met ERP-systemen, bij voorkeur SAP.

Aanbod

Deze functie is een unieke kans voor een getalenteerde inkoper die zich verder wil specialiseren in het inkoopvakgebied. Ook als de IT kennis er nog niet volledig is krijg je hier de ruimte om die ervaring op te doen. Je komt terecht in een informele werkomgeving met korte lijnen en ambitieuze collega’s. Er is ruimte voor initiatief en de mogelijkheid om verbeteringen te realiseren. Daarnaast wordt er veel aandacht besteed aan jouw ontwikkeling en zijn er veel trainings- en opleidingsmogelijkheden. Daar tegenover staat een marktconform salaris, de mogelijkheid om flexibel te werken, 29 vakantiedagen en een goede pensioenregeling.

Inlichtingen

Heb je interesse of vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Boudewijn Meijs – 06 52850540 – b.meijs@aevesbenefit.com.

Sollicitatie

Ben jij degene die wij voor deze functie zoeken? Solliciteer dan direct via de knop “Solliciteren” hieronder!

Solliciteren