Senior Business Procurement Manager (W&S) – FrieslandCampina – Lochem

22 nov 2021 Inkoop Werving en Selectie FrieslandCampina - Lochem

Introductie

Een internationale marktleider met een Nederlandse cultuur. Een deskundige inkooporganisatie met focus op ontwikkeling en waarde creatie. Verantwoordelijkheid voor meerdere fabrieken in een dynamische markt. Zoek jij de volgende stap in jouw inkoop carrière en de kans om bij een grote multinational op lokaal niveau aan de slag te gaan?

AevesBenefit is voor FrieslandCampina op zoek naar een:

Senior Business Procurement Manager (Lochem / 32-40 uur)

Organisatie

In 1871 begon een groep melkveehouders een coöperatie in Friesland. 150 jaar en diverse ontwikkelingen later is FrieslandCampina een multinational met tientallen locaties wereldwijd en een uitlopend productassortiment, maar nog steeds eigendom van de coöperatie bestaande uit 16.995 leden melkveehouders. Merken als Milner, Vivit, Valess, Optimel en Friesche Vlag zijn verdeeld over vier divisies met ruim 24.000 medewerkers. FrieslandCampina ’s missie is ‘nourishing by nature’. Dit staat voor goede voeding voor de wereld en een goed leven voor de melkveehouders en consumenten, vandaag en voor komende generaties.

Vanuit de coöperatieve gedachte heeft FrieslandCampina een rijke geschiedenis aan samenwerking, innovatie en duurzaamheid. Een Rijnlandse benadering en daarmee een bijzondere combinatie tussen mens en commercie. Wat FrieslandCampina echt onderscheidt zijn de mensen. Zij zijn gepassioneerd om resultaten te leveren en verandering te stimuleren. Nieuwsgierige mensen met een ‘winnende mentaliteit’, die zich inzetten voor klanten en melkveehouders. Als coöperatie is samenwerken de essentie van wie ze zijn. Het wereldwijde bedrijf heeft een inclusieve cultuur die de afkomst weerspiegelt.

De inkooporganisatie is omvangrijk met ongeveer € 4.7 mld. spend, ruim 300 FTE en 65 fabrieken. De inkooporganisatie werkt op dit moment aan een wereldwijde transitie. Onder de noemer “Source For The Stars 2.0” is er kritisch gekeken naar structuur en functie inhoud om organisatiedoelstellingen te behalen en het werk van de inkopers leuker te maken. Er zijn drie hoofdzakelijke doelstellingen: waarde creatie, ontwikkeling van de mens en efficiëntie. Een centrale Categorie Management afdeling richt zich op de omvangrijke contracten en leveranciersrelaties per productgroep. Het Procurement Shared Service Centre draagt zorg voor de procesmatige, administratieve en cijfermatige ondersteuning. Business Procurement werkt aan de lokale belangen per fabriek in samenwerking met de eerder genoemde onderdelen.

Op dit moment zoekt FrieslandCampina meerdere Business Procurement Managers voor de verschillende fabrieken in Nederland.

Functie

Jij komt te werken binnen het Business Procurement team voor de divisie “Professional” waar je met zes collega’s verantwoordelijk bent voor zeven fabrieken waar producten worden gemaakt voor de zakelijke markt. Als Business Procurement Manager ben je verantwoordelijk voor het organiseren en uitvoeren van een breed scala inkoopactiviteiten (verpakkingen, grondstoffen, capex en mro) voor de fabrieken. Hierbij ligt het zwaartepunt op MRO en kleinere Capex projecten. Jij realiseert maximale waarde door de samenwerking met de interne organisatie en leveranciers te verbeteren. De Business Procurement Manager is de filter tussen de diverse lokale behoeften en de internationale prioriteiten van de Procurement functie. Jij werkt onder meer aan:

 • Categorie strategie ontwikkeling: het succesvol creëren en implementeren van geïntegreerde decentrale sourcing strategieën.
 • Strategisch sourcing management: je houdt de marktontwikkelingen in de gaten om innovaties bij bestaande en nieuwe leveranciers te kunnen benutten.
 • Leveranciersmanagement: het opbouwen en onderhouden van efficiënte leveranciersrelaties, samen met verschillende inkoop disciplines en business stakeholders.
 • Demand management: je bewaakt de verhouding tussen planning, commercie en operatie met nauwe betrokkenheid van leveranciers.
 • Project implementatie: je bent betrokken bij verschillende implementaties.
 • Contractmanagement; Het opstellen, afronden en beoordelen van contracten.
 • Stakeholdermanagement; Het opbouwen en onderhouden van goede relaties op zowel tactisch als strategisch niveau.
 • Kwaliteit- en risico management: het ontwikkelingen van voortgangsplannen en scenario’s samen met R&D en Planning.

Functie-eisen

Jij bent een verbinder en weet interne relaties op te bouwen en te onderhouden. Met overtuigingskracht breng jij inkoopplannen onder de aandacht en weet jij de continuïteit en innovatie te waarborgen. Ervaring in de industrie is wenselijk maar niet noodzakelijk. Als jij technische affiniteit hebt investeert FrieslandCampina in de rest. Jij hebt verder:

 • Een afgeronde hbo- of academische opleiding.
 • Minimaal 5-10 jaar relevante ervaring binnen de inkoop.
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden en een commerciële mindset.
 • Een zelfstandige werkhouding met oog voor jouw omgeving.
 • Analytisch vermogen en organisatiesensitiviteit.
 • Technische affiniteit en de motivatie om ervaring op te doen in een industriële omgeving.

Aanbod

FrieslandCampina biedt als werkgever:

 • Een unieke bedrijfscultuur met Nederlandse kernwaarden en internationale invloeden.
 • Een fijne werk – privé balans en salaris gebaseerd op jouw achtergrond en ervaring.
 • Diverse trainingsprogramma’s om jouw ontwikkeling te bevorderen.
 • Een vriendelijke en informele werksfeer met een professionele houding en werkwijze.
 • Vrijheid en vertrouwen van autonomie om de positieve impact van het bedrijf op lange termijn te bevorderen.

Inlichtingen

Heb je interesse of vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Boudewijn Meijs – 06 52850540 – b.meijs@aevesbenefit.com.

Sollicitatie

Ben jij degene die wij voor deze functie zoeken? Solliciteer dan direct via de knop “Solliciteren” hieronder!

Solliciteren