Purchase Manager – Midden Limburg

6 mei 2019 Inkoop Werving en Selectie Midden Limburg

Introductie

Ambieer jij een management functie in de technische industrie op het hoogste niveau? Krijg jij energie van complexe inkooptrajecten waar jij de leiding in neemt? Hou je van dynamiek en wil je naast je inkoopverantwoordelijkheid, ook werken aan de structurele verbetering van inkoop binnen de organisatie?

AevesBenefit is voor haar opdrachtgever op zoek naar een:

Purchase Manager (Midden Limburg)


Organisatie

De organisatie is één van de grootste industriële dienstverleners ter wereld, met bijna een miljoen producten, waar 8.000 medewerkers aan werken. Zij zorgen ervoor dat de producten en de processen van klanten worden verbeterd. Ze hebben een focus op duurzaamheid en ze zorgen ervoor dat er een substantiële bijdrage wordt geleverd aan het welzijn van mensen en de activiteiten van klanten en leveranciers.

Als Purchase Manager ben jij verantwoordelijk voor de aansturing van een team bestaande uit Lead Buyers, Buyers en ondersteuning (ongeveer 7 fte). Als Purchase Manager is het aan jou de taak om inkoop op de kaart te zetten. Hiervoor is het nodig om oude gewoontes en procedures te doorbreken. Van een administratief bestelplan naar het schrijven van beleid, een inkoopvisie en komen met verbeterinitiatieven. Zij zijn op zoek naar een ervaren inkoper die op strategisch niveau kan werken en inkoop naar een hoger niveau kan tillen. Vanuit deze rol rapporteer je aan de (landelijke) Procurement Manager en zal je samenwerken met local en global product management.


Functie

De belangrijkste uitdaging is om inkoop naar een hoger niveau te tillen, waarbij je rekening houdt met de verschillende belangen binnen de organisatie en komt met verbetervoorstellen. Je bent verantwoordelijk voor de aansturing van je team. Daarnaast zijn de volgende werkzaamheden belangrijk:

Het maken van een veranderplan voor inkoop met een end-to-end perspectief;

Verbetertrajecten initiëren, uitvoeren en leiden;

Complexe inkooptrajecten uitvoeren en het begeleiden bij contractimplementatie;

Marktontwikkelingen in de gaten houden en sourcing strategieën uitwerken;

Contract- en leveranciersmanagement begeleiden en uitwerken;

Actief onboarden van leveranciers via EDI/ supplier portal.


Functie eisen

Ook als je géén management ervaring hebt zou dit een goede vervolgstap voor je kunnen zijn. We zoeken op z’n minst een kandidaat met de ambitie en potentie. Je hebt een helicopterview en je weet op verschillende niveaus te schakelen. Je bent helder in je communicatie en weet intern draagvlak te creëren. Je hebt ervaring in een commercieel technische omgeving en je kunt goed organiseren. Tevens zien wij graag de volgende kwaliteiten terug:

Een afgeronde HBO of academische opleiding (inclusief trainingen zoals NEVI 2);

Ongeveer 5 tot 8 jaar ervaring binnen een inkooprol in de technische sector;

Je hebt ervaring in verandermanagement en je bent in staat om verandering te realiseren;

Uitstekende beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift en voldoende beheersing van de Nederlandse taal.


Aanbod

De organisatie beschikt over uitstekende arbeidsvoorwaarden. Je krijgt 25 vakantie dagen met daarbij 12 atv-dagen. Een goed salaris en uitgebreide opleidingsmogelijkheden.

Inlichtingen

Heb je interesse of vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Boudewijn Meijs – 06 52850540 – b.meijs@aevesbenefit.com.

Sollicitatie

Ben jij degene die wij voor deze functie zoeken? Solliciteer dan direct via de knop “Solliciteren” hieronder!

Solliciteren