Procurement Specialist (W&S) – GÉANT – Amsterdam

12 mrt 2021 Inkoop Werving en Selectie GÉANT - Amsterdam

Introductie

Een publieke inkoopfunctie in een innovatieve en internationale omgeving. Een functie met de leiding over uitdagende strategische aanbestedingsprojecten. Een dynamische, ondernemende organisatie gevestigd in Amsterdam en Cambridge. Ben jij op zoek naar een inkoopuitdaging waarmee je over de landsgrenzen gaat?

AevesBenefit is voor de internationale vereniging GÉANT op zoek naar een:

Procurement Specialist (Amsterdam, fulltime)

Organisatie

GÉANT is een Nederlandse vereniging van Europese leden met kantoren in Amsterdam en Cambridge in het Verenigd Koninkrijk. Voor en samen met haar leden, de NREN’s (National Research Education Networks zoals SURFnet), verzorgt GÉANT een pijlsnel, technisch hoogstaand glasvezelnetwerk dat wetenschappers, onderzoekers en academici wereldwijd met elkaar verbindt. Dankzij dit eigen glasvezelnetwerk in Europa kunnen 50 miljoen onderzoekers, wetenschappers, academici en studenten gigantische volumes aan data delen om zo gezamenlijk tot baanbrekende oplossingen te komen. GÉANT werkt ook aan hogesnelheidsverbindingen voor landen en regio’s die geen toegang hebben, om wereldwijde samenwerking te stimuleren. GÉANT werkt met haar netwerkdiensten voor Europa, de Mediterranen, Afrika en Centraal Azië. Ook ondersteunt GÉANT instellingen in onder andere Latijns-Amerika, de Caribische Eilanden, Australië, China en Noord-Amerika.

Naast de netwerkactiviteiten houden de 150 medewerkers (van meer dan 30 verschillende nationaliteiten) zich verder bezig met activiteiten gericht op het uitwisselen van kennis en het ontwikkelen van producten en services op het gebied van samenwerking, identity- en toegangsmanagement voor de onderzoeks- en onderwijswijswereld. GÉANT organiseert hiervoor jaarlijks grote internationale conferenties, gericht op onderzoekers en beleidsmakers vanuit de onderzoekswereld en industrie en is GÉANT de uitvinder en drijvende kracht achter eduroam. Een service die wereldwijd miljoenen gebruikers in staat stelt om eenvoudig in te loggen op WIFI-netwerken van universiteiten en andere instellingen.

Het inkoopteam van GÉANT is cruciaal voor het succes van de organisatie. Vanwege de financiering vanuit de Europese Unie is het van groot belang dat de inkoopprojecten secuur worden uitgevoerd, met een doelmatige en business gedreven instelling. Inkoop heeft een centrale functie en draagt bij aan grote investeringen in het netwerk. Inkoop maakt impact en voegt waarde toe aan de organisatie.

Functie

Als jij ruime ervaring hebt als inkoper in de publieke sector is dit een briljante vervolgstap. Je neemt je kennis mee naar een nieuw niveau door de internationale dimensie. Van een nationale instelling naar een internationale, dynamische omgeving. Je komt te werken in een team van zeven collega’s, onder leiding van het hoofd inkoop. Je houdt je bezig met complexe inkoop strategieën en je werkt samen met internationale partners van GÉANT. Je voert aanbestedingen uit waarbij GÉANT fungeert als aankoopcentrale voor haar leden en zorgt ervoor dat inkooptrajecten worden uitgevoerd conform de Europese Aanbestedingsrichtlijn en Nederlandse aanbestedingswet met een focus op de doelstellingen van de stakeholders.

Je bent verantwoordelijk voor uiteenlopende werkzaamheden:

 • Het actief onderhouden van relaties met internationale stakeholders om tot inkoop strategieën voor productgroepen te komen.
 • Je treedt op als inkoop ambassadeur voor senior stakeholders.
 • Interne samenwerking met interne stakeholders zoals Finance en Compliance.
 • Het uitwerken van Europese Aanbesteding strategieën voor internationale inkoopprojecten.
 • Samenwerking met leveranciers op verschillende gebieden, zoals IT en Cloud dienstverleners.
 • Flexibel omgaan met de wisselende prioriteiten en ontwikkelingen in en rondom projecten.

Functie-eisen

GÉANT zoekt een kandidaat die in staat is om actief samen te werken met de diverse leden en uiteenlopende belangen samen te brengen. Je hebt het inhoudelijke specialisme om te adviseren en mee te werken aan de businessdoelstellingen. Je overtuigt en motiveert en bewaakt de voortgang van de complexe projecten.

Als inkoop professional heb jij:

 • Diepgaande kennis van de Europese Aanbesteding wet.
 • Ervaring met omvangrijke inkoopprojecten in de publieke sector.
 • Goed ontwikkelde interpersoonlijke vaardigheden.
 • Ervaring met leveranciersmanagement en langdurige onderhandelingen.
 • Affiniteit met IT en/of Cloud gerelateerde productgroepen.
 • Analytisch vermogen en oog voor detail.
 • Ondernemerschap en een pragmatische werkwijze.
 • Commercieel bewustzijn en goed samenwerkend vermogen.
 • Voldoende kennis van de Engelse taal om alle beschreven werkzaamheden in het Engels uit te voeren.

Aanbod

GÉANT biedt je een baan waarin je continue leert en ontwikkelt. Je krijgt te maken met grote vraagstukken en krijgt de ruimte en verantwoordelijkheid om hier effectief aan te werken. Je ondersteunt maatschappelijke vraagstukken en reist enkele keren per jaar binnen Europa.

Verder mag je het volgende verwachten:

 • Een bruto jaarsalaris tussen de € 72.000, – en € 80.000, – (exclusief secundaire arbeidsvoorwaarden), afhankelijk van kennis en ervaring.
 • 31 vakantiedagen en 8% vakantiegeld.
 • 5% eindejaarsuitkering.
 • Home-office travel vergoeding of een NS business card.

Inlichtingen

Heb je interesse of vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Boudewijn Meijs – 06 52850540 – b.meijs@aevesbenefit.com

Sollicitatie

Ben jij degene die wij voor deze functie zoeken? Solliciteer dan direct via de knop “Solliciteren” hieronder!