Procurement Consultant (W&S) – Weesp

30 okt 2018 Inkoop Werving en Selectie Weesp

Introductie

Zoek jij meer uitdaging dan het uitvoeren van inkoopprojecten? Loop jij warm van de uitwerking en implementatie van de inkoopstrategie voor een glóednieuwe inkoopafdeling, waar jij initiatief en ondernemerschap kwijt kan? Krijg je energie van regievoering op complexe inkooptrajecten in een avontuurlijke wereld? Heb jij visie, vind je het leuk om nieuwe ideeën te pitchen om inkoop naar een hoger niveau te brengen en ben jij een inkoper die graag de touwtjes in eigen handen neemt?

AevesBenefit is voor Geldservice Nederland op zoek naar een:

Greenfield Procurement Consultant (Weesp)


Organisatie

Geld opnemen bij een geldautomaat, of contant geld storten: het werkt heel eenvoudig. De meeste mensen realiseren zich echter niet dat achter deze ogenschijnlijke eenvoud een complexe wereld schuilt. ING Bank, ABN AMRO en Rabobank hebben Geldservice Nederland (GSN) in 2011 opgericht om alle cash geld services te consolideren en continuïteit, kwaliteit en efficiency te kunnen waarborgen. GSN is marktleider op het gebied van het contante geldverkeer en maakt mogelijk dat iedereen in Nederland over contant geld beschikt (beheer, transport en distributie). Nu is het tijd voor de volgende stap. Vanaf begin 2019 neemt GSN alle geldautomaten over van de drie aandeelhouders. Een (twee jaar durende) mega-operatie, grootschalige transitie en daardoor een ontzettend boeiende, nieuwe fase voor het bedrijf. Alles aan de achterkant én voorkant van de organisatie wordt veranderd. Alle geldautomaten worden vormgegeven en gepositioneerd conform GSN beleid. Dit heeft consequenties voor alle afdelingen die samen de nieuwe organisatie moeten vormgeven. Inkoop speelt in deze situatie een sleutelrol.

In de transitie worden alle contracten die te maken hebben met contant geld vanuit de banken overgedragen naar GSN. De afdeling Procurement & Assurance zoekt vijf ‘Greenfield Procurement Consultants’ om de inkoopafdeling op te bouwen en de transitie in goede banen te leiden. Aan jou en het team van 9 inkopers (1 manager, 5 procurement consultants, 3 operationele inkopers) om te beginnen bij het begin, de handen uit de mouwen steken en deze uitdaging op te pakken. Denk inhoudelijk aan geldautomaten en onderhoud, transport, (extreme) beveiliging, hightech hardware en geavanceerde software. Productverbetering en ontwikkeling is essentieel. Je werkt op tactisch en strategisch niveau intensief samen met de andere afdelingen binnen GSN om bij te dragen aan de uiteindelijke missie: het verzorgen en in stand houden van een maatschappelijk verantwoord netwerk voor contact geld dienstverlening.


Functie

Als Procurement Consultant ga je aan de slag met het vormgeven en realiseren van het inkoopbeleid van GSN. Je regisseert brede complexe inkooptrajecten, rekening houdend met functionele eisen en belangen van betrokken afdelingen en het commercieel en strategisch belang van GSN.

Hiernaast ben je onder andere verantwoordelijk voor:

Advisering van de business met betrekking tot inkoop (en bijv. programma van eisen)

Vaststellen van de best passende inkoopstrategie en voorwaarden voor de inkooptrajecten

Regievoering van afdeling overschrijdende inkooptrajecten

Identificeren en toepassen van nieuwe leveranciers, productontwikkelingen en innovaties

Inrichting van contractbeheer op GSN niveau

Leveranciersmanagement

Met een scherp oog te kijken naar procesverbetering en standaardisering (inkoopprocedures, templates, tools)

Monitoren en analyseren van interne bevindingen en externe marktontwikkelingen

Continue optimaliseren van inkoop in termen van performances, kosten en leveringscondities


Functie eisen

De juiste Procurement Consultant voor GSN is ondernemend en gedreven om continue te verbeteren. Daarnaast heb jij goede onderhandelingsvaardigheden, je bent tactvol, vasthoudend en overtuigend. Verder dien jij voor deze functie te beschikken over de volgende kwaliteiten:

Minimaal een afgeronde HBO opleiding

Bij voorkeur een aanvullende vakopleiding zoals NEVI 2

Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal

Minimaal drie jaar relevante inkoopervaring

Ervaring en affiniteit met juridische vraagstukken

Je kunt goed samenwerken binnen (project) teams in een snel veranderende werkomgeving

Je neemt initiatief en zoekt actief naar verbetermogelijkheden

Je hebt de nodige organisatiesensitiviteit en communicatieve vaardigheden om te motiveren en veranderen

Je bent analytisch sterk, interpreteert nieuwe informatie met gemak en denkt ook aan de lange termijn

Aanbod

GSN is een mensenbedrijf, waar motivatie en betrokkenheid van de medewerkers de sleutels tot succes zijn. GSN biedt een dynamische werkomgeving waarbij ruimte is voor jouw initiatieven en ondernemerschap.

Daarnaast bieden zij jou:

Een buitenkans om een nieuwe inkoopafdeling te helpen bouwen

Een non-nonsense bedrijf met een open, informele en enthousiaste cultuur gebaseerd op vertrouwen

Marktconform salaris

13e maand;

Goede pensioenvoorziening

Inlichtingen

Heb je interesse of vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Boudewijn Meijs – 06 52850540 – b.meijs@aevesbenefit.com.

Sollicitatie

Ben jij degene die wij voor deze functie zoeken? Solliciteer dan direct via de knop “Solliciteren” hieronder!

Solliciteren