Procurement Category Manager (W&S) – Bolsius – Schijndel

21 apr 2021 Inkoop Werving en Selectie Bolsius - Schijndel

Introductie

Een familiebedrijf met een rijke historie, ambitie en internationale allure. Een bekend product en een stabiele organisatie in groei en ontwikkeling. Jij gaat als strateeg te werk in een ondernemende omgeving en bent op alle niveaus betrokken om impact te maken en waarde toe te voegen.

AevesBenefit is voor Bolsius op zoek naar een:

Procurement Category Manager (Schijndel, fulltime)

Organisatie

Een product dat nagenoeg iedereen kent: de kaarsen van Bolsius. Bolsius begon ruim 150 jaar geleden met de vervaardiging van kaarsen uit bijenwas en is uitgegroeid tot wereldspeler. Het ondernemerschap, de platte hiërarchie en de open cultuur is anno 2021 nog steeds typerend voor het bedrijf. Met meer dan 1000 medewerkers in Europa, voet aan de grond in meer dan 50 landen en een productportfolio dat sneller groeit dan ooit, heeft Bolsius zich de afgelopen decennia ontwikkeld tot multinational. Bolsius werkt vanuit verschillende locaties, van productie in Nederland en Polen tot en met magazijnen in Moerdijk en Helmond en een handelstak in China.

Bolsius houdt de marktontwikkelingen nauwlettend in de gaten en speelt hier goed op in. Recent is er besloten om de volledige productie te verplaatsen van Boxmeer naar Polen, waardoor de verhouding binnen het inkoopteam verandert. Met een decentraal team in Polen (operationeel, tactisch) zorgt het centrale inkoopteam in Schijndel voor de effectieve samenwerking met de interne organisatie en strategische leveranciers. Door deze interne verandering in combinatie met complexe uitdagingen op de inkoopmarkten zoekt Bolsius een Procurement Category Manager die een rol speelt in de herinrichting en verbeterde positionering van de Procurement afdeling. Je rapporteert aan de Group Procurement Manager en werkt samen met een collega Category Manager en twee Procurement Assistenten.

Functie

Als Procurement Category Manager vorm je samen met jouw directe collega en de Group Procurement Manager het strategische geweten van inkoop. Je begrijpt de bedrijfsprocessen rondom het productontwikkelings- en productieproces en de toegevoegde waarde van inkoop. Je zorgt voor actief stakeholdermanagement, denkt mee vanaf de specificatiefase, werkt aan sourcing strategieën en introduceert category plannen. Naast jouw inhoudelijke verantwoordelijkheid speel je een belangrijke rol in professionalisering van inkoop en de transitie naar strategische adviseur en business partner. Daarnaast:

 • Ben je verantwoordelijk voor uiteenlopende productgroepen, van verpakkingen tot en met halffabricaten en indirecte spend.
 • Speel je een actieve rol in de nieuwe definitie van het inkoopbeleid.
 • Inventariseer en analyseer je de inkoopbehoeften op groepsniveau en analyseer je financiële resultaten.
 • Voer je de dialoog met interne stakeholders zoals marketing en product ontwikkeling en geef je gevraagd en ongevraagd advies.
 • Pas je jouw pro activiteit toe om category management te introduceren en de lange termijn doelstellingen van de organisatie te vertalen naar strategische plannen.
 • Inventariseer en analyseer je de inkoopbehoeften op groepsniveau en analyseer je financiële resultaten.
 • Draag je zorg voor de kwaliteitsnormen en de optimalisatie van de voorraad en goederenstroom.
 • Richt jij je op leveranciersmanagement en stuur je op kosten, duurzaamheid, waarde en risico.
 • Beheer je de inkoopprocedures en voorschriften in het ERP-pakket JDE en zorg je voor het opstellen en realiseren van het jaarbudget en de managementrapportages.

Functie-eisen

Jij bent een commerciële strateeg die inspeelt op kansen en vertaalt deze naar tastbare plannen. Je hebt goed ontwikkelde interpersoonlijke vaardigheden en versterkt relaties, zowel intern als extern. Je bent authentiek, organisatiesensitief en hebt geleerd dat luisteren je meer brengt dan zenden. Tegelijkertijd heb je de overtuigingskracht om draagvlak te creëren voor ideeën. Verder beschik je over de volgende kwaliteiten:

 • Een afgeronde hbo- of academische opleiding.
 • Minimaal 3 jaar ervaring als inkoper op tactisch en/of strategisch niveau.
 • Ervaring in een productiebedrijf is een pre.
 • Ervaring in een commerciële omgeving en affiniteit met de processen van een productiebedrijf is een must.
 • Beheersing van de Engelse taal.
 • Je neemt initiatief en werkt oplossingsgericht.
 • Je bent analytisch, hebt scherp inzicht en goed conceptueel denkvermogen.
 • Je bent communicatief vaardig (mondeling en schriftelijk) en je beweegt gemakkelijk op alle niveaus in de organisatie.

Aanbod

Bolsius is een bijzondere organisatie, met de cultuur van een familiebedrijf en de internationale scope van een multinational. Je krijgt de kans om mee te bouwen aan een stabiel en financieel gezond bedrijf dat groeit en je speelt een rol in de verwezenlijking van de ambities. De arbeidsvoorwaarden worden gebaseerd op jouw achtergrond en ervaring.

Inlichtingen

Heb je interesse of vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Boudewijn Meijs – 06 52850540 – b.meijs@aevesbenefit.com.

Sollicitatie

Ben jij degene die wij voor deze functie zoeken? Solliciteer dan direct via de knop “Solliciteren” hieronder!