Operationeel Inkoper (W&S) – WEMO Machines – ’s Hertogenbosch

23 sep 2021 Inkoop Werving en Selectie WEMO Machines - ’s Hertogenbosch

Introductie

Een familiebedrijf met een open cultuur, korte lijnen en ruimte voor initiatief. Een uitdagende functie met ruimte voor initiatief en verantwoordelijkheid. Ben jij op zoek naar een functie om te investeren in jezelf en meer ervaring op te doen binnen het inkoop vak? Dit is je kans!

AevesBenefit is voor WEMO Machines op zoek naar een:

Operationeel Inkoper (32-40 uur, ’s Hertogenbosch)

Organisatie

WEMO is een vooraanstaand technisch Nederlands familiebedrijf met meer dan 55 jaar ervaring in plaatbewerking en machinebouw. Zo’n 85 medewerkers ontwikkelen, bouwen en installeren volledig geautomatiseerde productielijnen voor het ponsen, buigen en verbinden van plaatwerk en materiaal tot een halffabricaat. Klanten over de hele wereld worden geholpen met hoogstaande en innovatieve machines, met een combinatie van gestandaardiseerde modules en maatwerk. De standaard modules zorgen voor flexibiliteit en kostenbesparing in de toekomst, het maatwerk voor de winnende hand. Snelheid van handelen is een van de onderscheidende aspecten van WEMO. Door uitbreiding wordt er een Operationeel Inkoper gezocht die in samenwerking met de Strategisch Inkoper de inkoopstructuur naar een hoger plan tilt. Het hoofddoel van de inkoopafdeling is het verbeteren van de bijbehorende inkoopprocedures en het verbeteren van de betrouwbaarheid van leveranciers, leveranciersrelaties en leveranciers master data management. Er is geïnvesteerd in een nieuw systeem (Navision) om de basis te versterken. Belangrijker nog is deze nieuwe collega die de verandering helpt te versnellen!

Functie

Als Operationeel Inkoper krijg jij de vrijheid en verantwoordelijkheid om initiatief te nemen en verbeteringen door te voeren. Het doel van de functie is om de operationele orderstroom te sturen. Dit doe je door de materiaal- en onderdelenovereenkomsten met leveranciers te bewaken, in combinatie met het onderhouden van goede relaties om een betrouwbare Supply Chain te waarborgen. Jij bent een verbinder binnen de organisatie en zoekt verschillende afdelingen op om processen te borgen. De werkzaamheden vinden plaats in nauwe samenwerking met Engineering, Assembly en Supply Chain. Het Purchasing team valt onder de afdeling Supply Chain and Manufacturing en rapporteert aan de COO. Daarnaast:

 • Weet jij welke materialen en onderdelen er nodig zijn en borg jij leveranciersrelaties dusdanig dat deze voorradig zijn én blijven.
 • Beheers jij meerdere administratieve werkzaamheden, ter ondersteuning van de Strategisch Inkoper.
 • Rapporteer je intern over voortgang en ontwikkelingen.
 • Draag jij zorg voor een goede klantrelatie en zorg je ervoor dat inkoop beschikt over het benodigde inzicht en de essentiële informatie.
 • Merk je uitzonderingen en afwijkingen op en deel je deze informatie met collega’s.
 • Kijk jij vooruit om tot oplossingen te komen, en steek jij jouw handen uit de mouwen om dagelijkse uitdagingen op te pakken.

Functie-eisen

Je bent een ambitieuze junior met enige ervaring als operationeel inkoper. Wat voorop staat is de wil om je te ontwikkelen en door te groeien in het vakgebied inkoop of supply chain. Je hebt goed ontwikkelde persoonlijke vaardigheden en weet verbinding te maken. Je bent energiek, flexibel, commercieel ingesteld en pakt op wat er voor je voeten komt. Daarnaast ben je een procesdenker en weet jij jouw hoofd koel te houden. Verder:

 • Hbo werk en denkniveau, bij voorkeur in combinatie met een afgeronde hbo opleiding.
 • Sterke affiniteit met commercie en techniek.
 • Ervaring in de maakindustrie is een sterke pre.
 • Sterke communicatieve vaardigheden en een ‘hands-on’ mentaliteit.
 • Beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.
 • Ervaring met ERP systemen en procesverbetering is een pre.

Aanbod

De medewerkers bij WEMO zijn betrokken en gedreven. Ze krijgen de vrijheid om kennis en ervaring in te zetten voor én met klanten. Om het bedrijf en klanten echt verder te helpen. En wat je ook krijgt: winstuitkering, opleidingen, stoelmassages, een vitaliteitsprogramma, heerlijke lunches in ons restaurant en nog veel meer.

Inlichtingen

Heb je interesse of vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Boudewijn Meijs – 06 52850540 – b.meijs@aevesbenefit.com.

Sollicitatie

Ben jij degene die wij voor deze functie zoeken? Solliciteer dan direct via de knop “Solliciteren” hieronder!