Zakelijk Dienstverlener Aeves breidt verder uit

25 apr 2016

Per april 2016 start Aeves een nieuwe activiteit: Aeves Executive Search. Deze nieuwe tak van Aeves richt zich op (inter-)nationale executive search voor hogere (management)posities. Directeur Job Holtrigter zal met zijn kennis, ervaring en netwerk Aeves Executive Search verder uitbouwen.

Aeves Executive Search wordt een van de toonaangevende spelers op het gebied van (inter-)nationale executive search, met een sterke focus op persoonlijk contact naar klanten en kandidaten. Dat is geen onderscheidend vermogen maar zou de basis moeten zijn van alle bureaus.

Volgens Holtrigter is het vinden en benaderen van mensen niet moeilijk en staat iedereen open voor een benadering mits op de juiste manier en met de juiste mogelijkheid/positie. En dat is waar het volgens hem met name om gaat. “Je houdt je bezig met andermans carrière en/of organisatie en dat doe je met respect en zorg”.

Een gekwalificeerde kandidaat met bijpassend cv voor een hogere (management) positie is zo gevonden. Maar of de persoon bij de organisatie past, is lastiger te bepalen. Persoonlijkheid, gedrag en motivatie spelen een cruciale rol bij het maken van de juiste correlatie, zaken die je doorgaans niet terugvindt in een cv.

Groot netwerk, commitment, eerlijkheid en snelheid

Holtrigter is direct en veeleisend, zowel voor zichzelf als voor de mensen om hem heen. “Ik heb jarenlang gebouwd aan een professioneel netwerk en mooie klanten. Deze krijgen dan ook mijn volledige commitment, een professionele houding en vooral een eerlijke mening. Tegelijkertijd verwacht ik dat ook van mijn opdrachtgevers en kandidaten.” Ook snelheid van handelen en het bewaken van het momentum vindt Holtrigter belangrijk.

Aansluiting op visie en persoonlijkheid Aeves

“Aeves kijkt al langer naar het opzetten van een Executive Search Label. Job geeft terecht aan dat de correlatie en persoonlijkheid cruciaal zijn bij het aannemen van zware rollen. Dat geldt uiteraard ook voor de match met Job. Wij zijn er van overtuigd dat Job een mooi bedrijf gaat opzetten en zien onze samenwerking met plezier tegemoet” zegt Sherief Abdalla, Managing Partner van Aeves.

“Mijn gesprekken met Aeves hadden al vanaf het begin een open karakter,” volgens Holtrigter. “Er zijn veel overeenkomsten in persoonlijkheid en visie. Tegelijkertijd zijn er ook de nodige verschillen. Juist die combinatie maakt dat Aeves voor mij voelt als een warm bad – met een kritische koude douche over en weer.”

Internationaal headhunter

Na zijn studie Small Business in Haarlem belandde Holtrigter (1975) al snel in de arbeidsbemiddeling. Hij begon met recruitment binnen Nederland. Al snel werd zijn scope internationaler. Holtrigter sloot zich aan bij een Deense headhunter. Daar was hij medeverantwoordelijk voor de uitbouw naar de Benelux, Engeland en Ierland. De laatste jaren werkte hij zelfstandig als internationaal headhunter voor organisaties in onder meer Nederland, Duitsland, België, USA en Zwitserland.

www.aeves-executivesearch.com

 

Job-024Aeves ES logo web-01