Wouter Kwakman wint NEVI Young Talent Award

25 nov 2016

Na twee spannende voorrondes won inkoopadviseur Wouter Kwakman van Aeves Benefit op maandag 21 november de NEVI Young Talent Award 2016. In zijn presentatie pleitte hij voor meer zelfregulatie en vertrouwen in de inkoop: in het sociaal domein en binnen inkoop in het algemeen.

Tijdens het pre-diner op 21 november, voorafgaand aan het International Supply Management Congress, presenteerden drie finalisten hun visie op inkoop. De jury selecteerde Wouter Kwakman van Aeves Benefit als winnaar van een opleidingscheque van € 2.500 en de titel Young Talent of the Year 2016-2017!

Een interview met Wouter

Young Talent of the Year! Gefeliciteerd! Hoe is het nominatieproces verlopen?

Het was een vrij pittig proces. Het begon met het opsturen van een motivatiebrief en cv. De jury selecteerde vervolgens vijf young talents. Wij schreven ieder een two-pager waarin wij onze visie op inkoop uitlegden, en aangaven wat wij daaraan hadden bijgedragen. De halve finale bestond uit een presentatie over je two-pager en je successen, gevolgd door een debat per finalist. Na de halve finale bleven we met drie potentials over. Wij gaven een eindpresentatie tijdens het pre-dinner event van het internationale NEVI congres.

Had je de winst zien aankomen?

Helemaal niet! Eerlijk gezegd ging mijn presentatie tijdens het pre-dinner event niet echt goed. Maar het bleek te gaan om de eindscore van het hele traject dat wij als young talents hebben doorlopen.

Jij deelde je visie op inkoop in 2020. Vertel daar eens wat over.

Ik besprak twee onderwerpen. Ten eerste een nieuwe inkoopmethodiek voor het sociaal domein, die ik tijdens mijn afstudeeropdracht bij Benefit in 2015 ontwikkelde. Als inkoper maak je geen selectie meer, maar laat je alle leveranciers toe die voldoen aan een minimum set aan voorwaarden. De gedachte hierachter is dat je zo een open markt creëert waarbij de klant (de inwoner met een zorgbehoefte) zelf kiest waar hij of zij naartoe gaat.

Ten tweede benoemde ik ‘reversed procurement’. Je maakt daarbij gebruik van de professionaliteit van de leveranciers. Zij vertellen jouw organisatie welke zorgvormen en werkwijzen het best aansluiten op de behoefte vanuit de klant. In feite is dit een omschakeling van business-alignment naar supplier-alignment. In het licht van de omschreven nieuwe inkoopmethodiek is dit niet makkelijk en een flinke uitdaging.

Wat was het jurycommentaar?

De jury was er vooral van onder de indruk dat ik met zo weinig werkervaring een nieuwe inkoopsystematiek kon introduceren. En dat ik dan ook nog de klantorganisatie zover kreeg dit te implementeren.

Wat betekent de prijs voor jou? 

Trots. Ik had vooral de impact van het winnen van de award niet verwacht. Mijn LI netwerk is in nog geen drie dagen tijd bijna verdubbeld. Daarnaast betekent het voor mij dat ik de goede weg ben ingeslagen door mij als bestuurskundige te richten op het inkoopvak. Mijn organisatorische en politiek/bestuurlijke sensitiviteit vanuit de studie Bestuurskunde zijn erg waardevol voor het vak.

En laat ik niet vergeten te benoemen dat veel collega’s maar in het bijzonder Martijn, Susan en Wim mij enorm hielpen bij het behalen van dit succes. Tegenlezen, mijn boeren-Nederlands aanscherpen, maar vooral het support vond ik echt heel waardevol! Dank jullie welJ

Naast eeuwige roem heb je ook een trainingscheque gewonnen, hoe ga je dit invullen?

Als ik het kon inruilen voor een bouwdepot voor mijn klushuisje in Zwolle deed ik het direct natuurlijk, haha! Ik ga het in ieder geval goed gebruiken om mij verder te ontwikkelen op strategisch niveau. Het nadenken over strategische vraagstukken spreekt mij namelijk erg aan!

Een bijzondere prestatie

“Zo’n heldere en eigenzinnige visie op inkoop in het sociaal domein is bijzonder voor iemand die pas anderhalf jaar in het inkoopvak werkt,” aldus Martijn Scherpenhuijzen, MT-lid bij Aeves Benefit en begeleider van Wouter. “Daarmee is hij zijn ervaringsjaren echt vooruit. Nog bijzonderder is dat Wouter die visie niet alleen zelf heeft geformuleerd, maar er ook draagvlak voor heeft geschapen bij twee gemeentes! Dat leidde tot hogere tevredenheid bij de cliënten en een halvering van het aantal sturingsindicatoren.

Dat hij de hoofdprijs ook mee naar huis mocht nemen, bevestigt andermaal de bevestiging dat Wouter een kwalitatief uitstekende consultant is met erg veel toekomstpotentie. De prestatie van Wouter is een mooi voorbeeld van de kwaliteit van de consultants van Aeves Benefit.”

 

IMG_7083