Workshop: Systeemgerichte Contract Beheersing voor overheidsorganisaties – dinsdag 2 jul 2013

5 apr 2013

logo

PHBM

Inkoop verandert. Keken inkopers vroeger vooral naar de laagste prijs, tegenwoordig worden veelal kwalitatieve kenmerken van de aanbiedingen meegewogen. Vaak is de laagste prijs zelfs niet eens meer toegestaan als (enig) criterium. Na gunning volgt bovendien een passende wijze van contractmanagement. De aanbestedende dienst blijft daarbij het liefst op enige afstand; de leverancier neemt zelf de verantwoordelijkheid op zich om de opdracht (project, product of dienst) te realiseren en het behalen van het overeengekomen kwaliteitsniveau aan te tonen.

Systeemgerichte Contract Beheersing (SCB) sluit naadloos aan op deze ontwikkelingen in het inkoopvakgebied. SCB is het op basis van risico’s toetsen van het kwaliteitsmanagement van de leverancier met een mix van systeem, proces en producttoetsen. Enkele grote opdrachtgevers in de infrastructuurbranche, zoals Rijkswaterstaat en Prorail, zijn hier al jaren mee bezig en hebben inmiddels standaardmethoden en werkwijzen ontwikkeld die ook toepasbaar zijn op andere overheidsbranches en productcategorieën.

In deze workshop leert u wat SCB inhoudt, hoe het werkt en hoe het dit past bij het op professionele wijzen managen van contracten. Tijdens de workshop wordt ook aandacht besteed aan praktijkcases en oefent u met SCB. De workshop wordt afgesloten met een discussie en het delen van ervaringen met de toepassingsmogelijkheden van SCB.

Inhoud workshop:

  • Wat is de filosofie achter SCB?
  • Wat kun je ermee bereiken?
  • Hoe werkt het?
  • Hoe toets je leveranciers volgens de SCB-methodiek?
  • Discussie en delen van ervaringen
  • Samenvatting en conclusies van de middag.

De workshop wordt gegeven door twee, in hun vakgebied, ervaren moderatoren.

Moderatoren:  Paul de Bruijne, senior consultant bij adviesbureau PHBM &  Wim Nieland, directeur publiek bij adviesbureau  Aeves

Datum:                         Dinsdag 2 juli 2013

Dinsdag 18 juni 2013 – inschrijving gesloten

Programma:

12.00 – 12.45 uur     lunch

12.45 – 17.15 uur     workshop

17.15 – 18.00 uur     borrel

Kosten:                € 295,- (excl. btw) p.p. (incl. lunch, borrel en parkeren)

Locatie:              Aeves, Olympia 1d Hilversum

Doelgroep:        Inkoopmanagers, senior inkopers, contractmanagers uit de publieke sector

Inschrijven:    Inschrijven voor de workshop van 2 juli 2013 kan door een e-mail te sturen naar info@aevesbenefit.com. U ontvangt na aanmelding een bevestiging met een routebeschrijving.

Workshop SCB voor overheidsorganisaties – 2 juli 2013.pdf