Workshop integriteit voor inkopers

1 mei 2015

 
Aeves int-300x68

Workshop integriteit voor inkopers

Integriteit staat momenteel veel in de belangstelling. Het is een van de hoogst genoteerde competenties van inkopers in de publieke sector. Het is dan ook pijnlijk voor inkopers en inkoopmanagers als hun integriteit in twijfel wordt getrokken. Maar wat is integer handelen nu precies? En hoe kan het toegepast worden in de praktijk?

Daarvoor organiseert Aeves op donderdag 24 september 2015 een praktische workshop integriteit voor inkopers.

Workshop inhoud

Integriteit kent vele facetten. Tijdens de workshop gaan we in op zaken als fraude, ethiek, rechtmatigheid en doelmatigheid. Ook het belang van integriteit in overheidsorganisaties komt aan de orde.

Vervolgens gaan we aan de slag met de organisatiecultuur en het beleid. Met een integriteitsbeleid,  regels en protocollen kan het management integer handelen bevorderen. Maar welk voorbeeldgedrag vertoont het management zelf? En staat het onderwerp integriteit überhaupt wel eens op de agenda?

Ook maken we u weerbaarder in het omgaan met dubieuze situaties. Hoe kunt u beter omgaan met interne druk? En wat doet u als uw collega de aanbestedingsregels aan zijn laars lapt?

Met dilemma’s uit de praktijk laten we zien dat wat wel en niet integer is, vaak niet voor de hand ligt. Met prikkelende stellingen brengen we bovendien een boeiende groepsdiscussie tot stand.

Workshop begeleiders

De workshop wordt gegeven door Wim Nieland,  directeur publiek Aeves. Wim heeft meerdere onderzoeken uitgevoerd naar integer handelen door inkopers in de publieke sector. Ook schrijft hij regelmatig artikelen over integriteit en geeft hij training aan inkopers over dit onderwerp.

Wim-Nieland

Wim geeft de workshop samen met Karin Ingelse. Karin is trainer en eigenaar van de website www.integriteit.nl BV. Ze is expert op het gebied van integriteit en integriteitsbeleid. Daardoor is ze in staat gevoeligheden rondom het onderwerp integriteit bespreekbaar te maken.

Karin-Ingelse

Inschrijven

Bent u (senior)  inkoper, inkoopmanager of afdelingsmanager van een inkoop afdeling binnen de publieke sector? Dan kunt u zich inschrijven via het formulier hieronder, of door een e-mail te sturen naar info@aevesbenefit.com. Geef daarin uw NAW-gegevens, factuuradres en eventueel uw inkoopordernummer door. U ontvangt na aanmelding per e-mail een bevestiging.

Duur workshop:            12:00 – 17.15 uur

Locatie:                           Aeves, Brinklaan 34 Bussum.

Kosten:                            € 295,- (excl. btw, incl. lunch).