Workshop Inkoopaccountmanagement voor overheidsorganisaties

6 mrt 2013

logo

mercuri

Inkoop is bij overheidsorganisaties vaak een adviesfunctie. Inkoop heeft geen formele macht om beslissingen te nemen waarbij centraal georganiseerde inkoopafdelingen het risico lopen dat de afstand tot de interne klanten (budgethouder) te groot wordt. Daardoor verlies je de binding en is de kans groot om als een bureaucratische afdeling te worden gezien waar je als ‘klant’ het liefst met een grote boog omheen zou willen lopen. De grip van Inkoop op de spend is beperkt. Dit komt omdat er decentraal coördinatie wordt geven in een situatie waarin budgethouders zich ‘beroepen’ op integrale managementverantwoordelijkheid. Voor de effectiviteit van de inkooporganisatie en om grip te krijgen op de spend blijkt het belangrijk te zijn dat Inkoop en de budgethouder met elkaar samenwerken. Voor de inkoper is dat logisch, maar wat is het belang daarvan voor de budgethouder die andere doelstellingen heeft dan de inkoper? Hoe verleid je die budgethouder tot die samenwerking?

Een goede inkoper onderscheidt zich door zijn communicatieve eigenschappen en sociale competenties. Tijdens de workshop ‘Inkoopaccountmanagement voor overheidsorganisatie’ leer je waarom het belangrijk is de informele verbinding met je ‘klanten’ te maken. Uit ervaring blijkt dat inkoopaccountmanagement daadwerkelijk leidt tot betere relaties met budgethouders. Hierdoor ontstaat over een weer meer begrip, respect, een betere communicatie en een prettigere samenwerking. Dit draagt bij aan de effectiviteit en professionaliteit van de inkoopafdeling. Het bijsturen van houding en gedrag van de inkopers vergt een behoorlijke leiderschapsuitdaging.

Inhoud workshop:

  • Wat is de gewenste positionering en het gewenste imago van inkoop (proactieve business partner)?
  • Hoe gaan professionele verkopers hier mee op?
  • Is inkoop-accountmanagement van belang voor inkoop en hoe operationaliseer je dat?
  • Hoe stimuleer je als leider pro activiteit en een open houding bij je inkopers (change)?

De workshop wordt gegeven door twee, op hun vakgebied, ervaren moderatoren.

Moderators:    Mark Kol, managing consultant bij sales-trainingsbureau Mercuri

International

Wim Nieland, directeur publiek bij inkoopadviesbureau Aeves

Datum:              Dinsdag 9 april 2013 (inschrijving gesloten)

Dinsdag 21 mei 2013

Programma:    

12.00 – 12.45 uur   Lunch

12.45 – 17.15 uur   Workshop

17.15 – 18.00 uur   Borrel

Kosten:             € 295,- (excl. BTW) p.p. (incl. Lunch, borrel en parkeren)

Locatie:            Aeves, Olympia 1d Hilversum

Doelgroep:      Inkoopmanagers en inkoop-teamleiders uit de publieke sector

Inschrijven:   Inschrijven voor de workshop van 21 mei 2013 kan via een e-mail aaninfo@aevesbenefit.com U ontvangt na aanmelding een bevestiging met een routebeschrijving.

Workshop Inkoopaccountmanagement voor overheidsorganisaties.pdf