Workshop contractbeheer en -management voor overheidsorganisaties

20 mrt 2013

logo    CM van Velsen

In vijf stappen naar professioneel contractbeheer en contractmanagement

Overheidsorganisaties beseffen steeds beter dat inkoop meer is dan alleen het uitvoeren van een aanbesteding. Met het zetten van de handtekening onder een contract begint het eigenlijk pas. Wilt u de beste kwaliteit en de laagste kosten met uw contract bereiken, dan zult u een stap verder moeten gaan. Waar loop je dan tegenaan en hoe ga je daar mee om? Daarnaast worden het meten van rechtmatigheid, doelmatigheid, eerlijk zaken doen en duurzaamheid meer en meer gevraagd. Hoe rapporteer je op deze KPI’s?

Op 11 december 2012, 15 januari en 29 januari en 23 april 2013 in de middag gaan de gespreksleiders daar dieper op in en zullen u praktische handreikingen bieden hoe u meerwaarde kunt scheppen met het introduceren en inrichten van contractbeheer en contractmanagement in uw organisatie.

De definitie van contractmanagement laat zich niet in een paar woorden vangen. Contractmanagement is een verzamelnaam waaronder verschillende activiteiten vallen, die samen uiteindelijk contractmanagement vormen. We gaan dieper in op

  1. Diverse definities contract management

Hier gaan we in op wat contract management is en uit welke fasen deze bestaat: contract beheer, contractmanagement en leveranciersmanagement.

  1. Praktische toepassing binnen de organisatie

Vijf stappenplan om van contractbeheer, via contractadministratie/management naar leveranciersmanagement te komen. Met praktische voorbeelden hoe u uw contracten kunt analyseren, het opstellen van een implementatieplan, contractdossier, SLA/DAP, relatiematrix en plaatsing in de organisatie.

Kortom genoeg nieuwe ontwikkelingen om u in één middag volledig op de hoogte te brengen en uw aanwezige kennis aan te vullen. U wordt voorzien van praktische handvaten die direct toepasbaar zijn. Tevens ontvangt u een certificaat van deelname.

Moderators:                     Cécile van Velsen (C.M.vanVelsen CCM) en Wim Nieland (Aeves)

 Workshopdatum:       Dinsdagmiddag 23 april 2013

 Programma:                  

12.00 – 12.45 uur              Lunch

12.45 – 17.15 uur              Workshop       

17.15 – 18.00 uur              Borrel

Kosten:                                € 250,- (excl. BTW) p.p. (incl. Lunch, borrel en parkeren)

Locatie:                              Aeves, Olympia 1d Hilversum

Doelgroep:                        Inkopers, contractmanagers en aanbesteders uit de publieke sector

Inschrijven:                     Inschrijven voor de workshop van 23 april 2013 kan via een e-mail aan info@aevesbenefit.com U ontvangt na aanmelding een bevestiging met een routebeschrijving.

Aeves Workshop Contract management.pdf