Workshop Best Value Procurement

8 mei 2015

Organisaties zoekt continu naar manieren om efficiënter te werken, de processen te stroomlijnen en de kosten te reduceren. Best Value claimt hiervoor de ideale oplossing te zijn. Best Value wint snel aan populariteit en inmiddels kan de sticker van “hype” verwijderd worden.

Best Value helpt organisaties de expertise van leveranciers in te schakelen om optimale oplossingen te bereiken, die problemen, budgetoverschrijdingen, uitloop in de planning minimaliseren. De Best Value methodiek kan hier op een positieve wijze aan bijdragen. Deze methodiek draait om de erkenning dat de markt meer en actuelere kennis van zaken heeft. Dat heeft als gevolg dat inkooptrajecten zich richten op het contracteren van de “expert” in plaats van de inschrijver die het beste een offerte kan schrijven en/of de laagste prijs weet te bieden.

In deze workshop Best Value Procurement worden de volgende zaken behandeld:

  • Wat is de achterliggende gedachte van Best Value Procurement?
  • Wanneer is best Value Procurement geschikt om te gebruiken?
  • De vier fases van het Best Value proces: Voorbereidingsfase, beoordelingsfase, concretiseringsfase en uitvoeringsfase;
  • Workshop: het beoordelen van dominante informatie in offertes;
  • Toelichting vanaf de verkoopkant: Hoe kijken leveranciers tegen Best Value aan?

De workshop wordt gegeven door Douwe Schreiber, een gecertificeerd Best value expert. Douwe begeleidt al sinds het overwaaien van Best Value Procurement naar Nederland zowel  inkopende partijen als leveranciers  bij de toepassing van deze methodiek. Douwe heeft zijn Best Value opleiding gevolgd aan de Arizona State University. Hij kan omschreven worden als sympathisant van de door professor Dean Kashiwagi ontwikkelde methode, maar wel met de juiste kritische blik.

 

Datum:              29 juni 2015

Programma:     9:00 – 12:00  uur workshop

12.00 – 12.45 uur lunch

12.45 – 17.00 uur workshop

Kosten:              €450,- (excl. BTW) p.p. (incl. Lunch)

Locatie:              Aeves, Brinklaan 34, Bussum

Doelgroep:        inkoopmanagers, inkoop-teamleiders en (senior-)inkopers

Inschrijven: Stuur een e-mail naar info@aevesbenefit.com met uw naam, adres, e-mailadres, telefoonnummer, factuuradres en eventueel een inkoopordernummer. U ontvangt na aanmelding per e-mail een bevestiging van deelname.