Van Inkoop en CLM-transformatie naar aanwas van nieuw talent

18 okt 2021

De afdelingen Inkoop en Contract- en Leveranciers Management bij UWV maakten de afgelopen tijd flinke veranderingen door om een ambitieuze doelstelling te bereiken: de beste inkoopafdeling van Nederland worden. Ontwikkeling van medewerkers en organisatie komt samen in deze transformatie en UWV zoekt het beste talent uit de publieke en private sector om samen impact te kunnen maken. Inkoopadviesbureau AevesBenefit interviewde UWV om een beeld te krijgen van deze ontwikkeling.

UWV staat met haar dienstverlening midden in de maatschappij. Met 22.774 medewerkers op 69 locaties is het een van de grootste publieke instellingen van Nederland. De afdelingen Inkoop en CLM zijn groot: 45 centraal gepositioneerde Inkoop- en CLM-medewerkers, 31 ICT CLM-medewerkers als onderdeel van het CIO Office én 35 medewerkers op de CLM-afdeling van het WERKbedrijf. Richtten de teams zich voorheen vooral op de uitvoering van processen, nu ligt de focus op samenwerking met de business en inhoudelijk advies geven. Anton Rutgers, Hoofd Inkoop en aanjager van deze transitie, heeft een achtergrond in de private sector. “De gewenste verandering vanuit UWV linkte ik aan categoriemanagement. Dit heb ik eerder geïmplementeerd in het bedrijfsleven en het is een mooie uitdaging om dit ook bij UWV te doen.” Rutgers gaat uit van een pragmatische aanpak: “We willen het leren en implementeren met elkaar verbinden; de inhoud combineren met de praktijk. Klein beginnen, teams opstarten en bewijzen dat je het kan.”

Silvia van Zelst

Mens en organisatie
UWV zorgt dat mensen in de maatschappij aan het werk komen en blijven. Deze kerntaak resoneert ook bínnen de organisatie en staat centraal in de ontwikkeling van Inkoop en CLM. Rutgers vertelt hoe geïnvesteerd wordt in de diversiteit van kandidaten, en hoe ook de nieuwe generatie professionals kansen krijgt: “Wij willen dat jonge mensen zich ontwikkelen en daarin investeren, en de aanjager zijn van hun carrière.” Evelien de Vust en Inge van der Meij werkten eerder als Contract- en Leveranciersmanager en Inkoopadviseur bij UWV. Ze maakten de stap naar een managementpositie en sturen nu samen de centrale teams aan. De Vust, verantwoordelijk voor Category Management en CLM, legt uit: “De Category Manager maakt de strategische plannen en werkt samen met een multifunctioneel team. De Inkoopadviseurs en Contract- en Leveranciersmanagers werken niet aan één productgroep, maar aan meerdere projecten en kijken over categorieën heen. Werkzaamheden worden niet toegewezen, maar op basis van classificatie gematcht met de competenties en kracht van de medewerkers.” Van der Meij is verantwoordelijk voor het team van Inkoopadviseurs. Door de veranderingen is het werk afwisselend, met meer ruimte voor ontwikkeling: “Ons doel is het versimpelen en versnellen van processen, het vergroten van de toegankelijkheid en direct in contact te komen met de markt.” Van der Meij werkte eerder in de private sector en houdt van voortgang en resultaat: “Als UWV op dezelfde manier was blijven werken, was ik al weg geweest.” De twee vrouwen tonen duidelijk hun energie, enthousiasme en ambitie. “We willen de beste inkoopafdeling van Nederland worden”, zegt De Vust. Van der Meij vult aan: “Wij willen werken op Champions League-niveau. Als je het hier kan, kan je het overal.”

Evelien de Vust, Anton Rutgers en Inge van der Meij (vlnr)

Diversiteit
Medewerkers komen steeds vaker uit verschillende sectoren en krijgen bij UWV de kans zich te ontwikkelen. Silvia van Zelst begon hier twee jaar geleden als Junior Inkoopadviseur. Oorspronkelijk komt ze uit de mode-industrie. De kort cyclische werkwijze en focus op commercie deden haar verlangen naar meer diepgang en betekenis voor de maatschappij. Bij UWV vond ze de Inkoopafdeling via een traineeship. Hier voelde ik de dynamiek en innovatieve werkwijze.” Ze ervaart in de praktijk hoe het team samenwerkt, hoe input van medewerkers welkom is, opleidingen samen worden gevolgd en hoe senioren de junioren coachen. “Collega’s zijn benaderbaar en behulpzaam. De organisatie is helemaal niet log en formeel. Zo liep ik gewoon een dag mee met de voormalig voorzitter van de raad van bestuur.”

De verschillen in dynamiek
UWV biedt niet alleen ruimte voor de mensen die een carrièreswitch willen maken. “Ook vakidioten vinden hier hun plek”, vertelt Arno Gerrits. Hij is Manager Strategisch ICT Leveranciersmanagement, met een achtergrond in de private sector bij bedrijven zoals Ahold en Achmea.

ICT Leveranciersmanagement is gepositioneerd binnen de CIO Office van UWV, zodat optimale samenhang met de ICT-strategie wordt gerealiseerd. Gerrits omschrijft zichzelf ook als vakidioot: “Ik vind leveranciersmanagement het allerleukste binnen IT. Je kan echt het verschil maken. Alle IT-projecten bij UWV zijn groots en complex, met als doel om de business te ontzorgen. Onze IT-behoefte is volledig uitbesteed, het leveranciersbelang is groot. UWV is continu in beweging door veranderende wet- en regelgeving. Zo hebben we in korte tijd met man en macht gewerkt aan de NOW-regeling.” Binnen het CIO Office komen ook veel jonge mensen. Dit geeft energie, vindt Gerrits: “Het bruist en er worden leuke dingen georganiseerd, júist ook tijdens deze periode met het vele thuiswerken. De CLM’ers van het WERKbedrijf richten zich als enige team niet op inkopen voor de interne organisatie, maar voor de eindklant (werkzoekenden met grote afstand tot de arbeidsmarkt). Met een decentrale benadering houdt deze afdeling de vinger aan de pols van de maatschappij en de leveranciers. Manager CLM WERKbedrijf Hendrik van Tongeren vertelt dat 35 collega’s verspreid door het land met ruim 2000 leveranciers samenwerken op het gebied re-integratiediensten, opleidingen en voorzieningen zoals jobcoaching. “Belangrijke aspecten zijn de zachte kant van onze dienstverlening en de toegevoegde waarde voor onze klanten”. De komende jaren zal ook dit team verdieping realiseren en meer partnerschap opzoeken met leveranciers. “Het maatschappelijk belang van de inkoop op basis van onze overeenkomsten is groot”, aldus van Tongeren.

UWV zoekt het beste talent uit de publieke en private sector om samen impact te kunnen maken. Wil jij weten hoe UWV een rol kan spelen in jouw professionele ontwikkeling? Inkoopadviesbureau AevesBenefit en UWV begeleiden je naar een passende functie. Bekijk de vacatures op www.aevesbenefit.com of neem via b.meijs@aevesbenefit.com contact op met Boudewijn Meijs – Managing Consultant Werving & Selectie.

Auteurs AevesBenefit: Boudewijn Meijs, Managing Consultant Werving & Selectie; Joris Krol, Managing Procurement Consultant; Maxime Fakkeldij, Procurement Consultant.