Uitnodiging: Praktijkmiddag Inkoop en Aanbesteding: Profiteer van de kracht van het MKB

25 aug 2016

Profiteer van de innovatie- en concurrentiekracht van het MKB
U wilt graag met uw uitgekiende inkoopbeleid het MKB betere toegang geven tot uw opdrachten. Daarmee profiteert u van de innovatiekracht van het MKB én vergroot u de concurrentie op uw opdracht. Op deze interactieve praktijkmiddag krijgt u van onder andere inkoper Thomas van Doorn van de gemeente Utrecht díe handvatten die u nodig heeft om uw beleid en praktijk te optimaliseren.

Krijg in één middag een 360 graden overzicht
Hoogleraar inkoopmanagement Jan Telgen trapt plenair af en geeft tips hoe u het MKB bereikt. In de interactieve break-outs ontdekt u vervolgens:

  • hoe de gemeente Utrecht hun opdrachten meer MKB-friendly maakt;
  • waar het MKB zelf tegenaan loopt;
  • hoe u een plan van aanpak vanuit het MKB goed beoordeelt.

We sluiten plenair af met een debat met prikkelende stellingen. Grijp uw kans om op deze enerverende praktijkmiddag kennis en ideeën op te doen om met uw inkoopbeleid meer kansen te bieden aan het MKB in uw regio!

Laat u inspireren in hartje Utrecht
De praktijkmiddag vindt plaats op een inspirerende locatie in het hart van historisch Utrecht. Vanuit de trein of het parkeerplein loopt u zó door de binnenstad naar de locatie. Eenmaal binnen bent u verrast door de bijzondere sfeer en het vele daglicht. Proef tijdens de lunch de heerlijke biologische broodjes van een kleinschalige leverancier uit de directe omgeving en stimuleer zo direct de lokale economie. Het boeiende programma en deze sfeervolle locatie maken de praktijkmiddag een geweldige ervaring.

Schrijf u nú in met vroegboekkorting en win het nieuwe boek van Maurice Essers!
Schrijf u snel in want er is beperkt plaats! Bovendien profiteert u nu ook nog van de vroegboekprijs van slechts 225 euro i.p.v. 295 euro. Daarnaast verloten wij onder de eerste 25 deelnemers de nieuwe druk uit 2016 van het onmisbare standaardwerk: ‘Aanbestedingsrecht voor Overheden’ van Maurice Essers!

Inschrijven

 

Programma

Netwerklunch

Proef de biologische broodjes en salades van de lokale leverancier Het Hof van Eden.

Welkom

Wim Nieland heet u van harte welkom op de praktijkmiddag.

Plenaire sessie

Hoe betrek ik het MKB bij inkoop en aanbestedingen? 

Hoogleraar Jan Telgen adviseert u over de verschillende uitgangspunten voor beleid, de stand van zaken in Nederland, wat we kunnen leren van andere Europese landen en welke nieuwe mogelijkheden de Aanbestedingswet biedt.

Break-out sessie 1

Tijdens de interactieve break-out sessies verhelderen de sprekers het onderwerp met levendige praktijkvoorbeelden en cases. U volgt in totaal twee verschillende sessies.

 

Optie 1: Hoe bereik ik het MKB? 

In deze case-study hoort u hoe de gemeente Utrecht het MKB meer kans geeft om opdrachten van de gemeente te verkrijgen.

Thomas van Doorn, teamleider en aanbestedingsjurist gemeente Utrecht

 

Optie 2: Hoe beoordeel ik een plan van aanpak van het MKB?

In deze sessie met sprekende voorbeelden krijgt u tips & tricks hoe u door een goed geschreven plan van aanpak heen kijkt en kwaliteit herkent.

Theo van der Linden, spreker en eigenaar VdLC publishers/consultants

 

Optie 3: Waar loopt het MKB tegenaan?

Hoor uit eerste hand welke obstakels het MKB tegenkomt en hoe u ze weg kunt nemen.

Mariëlle van der Keur, eigenaar Tender Services Group

Pauze

Geniet van (h)eerlijke snacks en verse sapjes in de sfeervolle ‘huiskamer’. Bij mooi weer kunt u buiten even de benen strekken langs de Drift of rondom de Janskerk. Natuurlijk staat er ook koffie en thee voor u klaar.

Break-out sessie 2

Optie 1: Hoe bereik ik het MKB?

Optie 2: Hoe beoordeel ik een plan van aanpak van het MKB?

Optie 3: Waar loopt het MKB tegenaan?

Pauze

Korte pauze met koffie, thee en iets lekkers.

Plenair debat

Aan de hand van prikkelende stellingen kunt u in debat met collega-inkopers en de sprekers. Wim Nieland modereert.

Borrel

Praat na over de dag onder het genot van een hapje en een drankje.

 

Sprekers

Thomas van Doorn

Teamleider en aanbestedingsjurist bij de gemeente Utrecht.
Als teamleider is Thomas verantwoordelijk voor het expertisecentrum inkoop, contract- en leveranciersmanagement en het inkooploket. Als aanbestedingsjurist geeft hij intern juridisch advies het gebied van aanbestedingsrecht.

Mariëlle van der Keur

 

Eigenaar Tender Services Group.

Mariëlle heeft ruim 15 jaar ervaring in het succesvol begeleiden van het MKB bij inschrijven op overheidsopdrachten en weet deze ervaring naar uw praktijk als inkoper te vertalen.

Jan Telgen

 

Hoogleraar Inkoopmanagement voor de publieke sector aan de Universiteit Twente.

Naast zijn wetenschappelijke werk vervult Jan enkele andere functies. Zo is hij lid van de Tenderboard van een aantal publieke organisaties, toezichthouder (RvT, RvC) en vervult hij rollen in stuurgroepen en als onafhankelijk deskundige in diverse onderzoeken.

Wim Nieland

 

Directeur Publiek bij Aeves & Benefit Inkoopadviesgroep.

Wim is gespecialiseerd in inkoop en contractmanagement in de publieke sector. Hij onderzoekt en publiceert veel binnen dit vakgebied. Wim is tevens redacteur van Xpert Inkoop en Aanbesteding.

Theo van der Linden

Eigenaar VdLC publishers/consultants.

Theo van der Linden is één van de meest gevraagde, zo niet dé meest gevraagde, spreker op het gebied van aanbestedingen in Nederland. Met zijn vlotte manier van presenteren weet hij de vaak dorre aanbestedingsregels tot leven te brengen.

Locatie

Zaalverhuur 7

Boothstraat 7, Utrecht