Brain Boost_header

GEANNULEERD – Uitnodiging Brain Boost: Wezenlijke wijzigingen – welke ruimte is er?

3 mrt 2020

De afgelopen jaren heeft het Hof van Justitie van de EU zich in een aantal arresten uitgelaten over het wijzigen van overheidsopdrachten tijdens de looptijd. Het meest belangwekkende arrest in dit verband is het Pressetext-arrest uit 2008. Daarnaast zijn de voorwaarden waaronder een opdracht mag worden gewijzigd zijn sinds 1 juli 2016 vastgelegd in artikel 2.163a tot en met 2.163g van de Aanbestedingswet 2012.

Het doel van deze Brain Boost is om meer inzicht te krijgen in de vraag wanneer een wijziging wezenlijk is. De focus ligt daarbij op het verkennen van de mogelijkheden die de wet en recente jurisprudentie ons wel degelijk biedt. Hoe moeten nu precies de Pressetext-criteria in de praktijk worden uitgelegd? Is een verschuiving van de ingangsdatum van de overeenkomst altijd een wezenlijke wijziging? En hoe zit dat met de wijziging van een onderaannemer, tijdens de looptijd van de overeenkomst?

Wissel uw werkwijze, vragen en ideeën uit met collega-inkopers of collega-juristen van collega-aanbestedende diensten. Een levendige discussie (wederom) gegarandeerd.

Trainer: Niels Hoppenbrouwers, senior aanbestedingsjurist bij AevesBenefit
Datum: Donderdag 9 april 2020

Programma
14.00 – 17.00 uur Brain Boost
17.00 – 18.00 uur borrel

Kosten: Deelname is gratis
Locatie: Kantoor AevesBenefit, Hogehilweg 3 Amsterdam
Doelgroep: Inkopers en juristen uit de publieke sector
Inschrijven: Inschrijven voor de workshop van Brain Boost kan via een e-mail aan info@aevesbenefit.com. U ontvangt na aanmelding een bevestiging met een routebeschrijving.

AevesBenefit organiseert iedere 6 weken een Brain Boost sessie waar een aanbestedingsrechtelijk relevant onderwerp centraal staat. Deelnemers worden bijgepraat over de juridische kaders en de ontwikkelingen in de rechtspraak. Ook worden onderling relevante ervaringen gedeeld en wordt de sessie afgesloten met praktische tips en tricks.

Klik hier voor het verslag van de Brain Boost op 13 februari.