Brain Boost_header

Uitnodiging Brain Boost | Social Return on Investment: Hoe pas je het toe?

22 jun 2021

Social Return on Investment, kortweg Social Return, is een manier om sociale impact te creëren via (overheids) inkopen. In praktijk krijgt dit vorm door opdrachtnemers te vragen of te eisen dat zij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bij de uitvoering van de opdracht betrekken.

Maar hoe pas je Social Return nu toe in een aanbesteding? Voorbeelden die zeker aan bod komen zijn:

  1. Prestatieladder social ondernemen;
  2. Daadwerkelijk gemaakte kosten;
  3. Bouwblokkenmethode;
  4. Maatwerk voor mensen.

En wat te denken van de overlap tussen participatie en Social Return? Kan je Social Return toepassen om aan je participatiedoelstellingen te voldoen?

Hoe vul je het in? Als eis? Of neem je het juist op als gunningscriterium? Of sla je alles ‘plat’ en neem je het op als slechts een contractvoorwaarde.

En wat is nu de laatste stand van zaken omtrent het toepassen van social return? We laten de meest recente jurisprudentie en adviezen van de commissie van aanbestedingsexperts de revue passeren.

De training wordt afgesloten met diverse relevante tip & tricks, die voor de deelnemers direct in de praktijk toe te passen zijn.

Wissel uw werkwijze, vragen en ideeën uit met collega-inkopers en aanbestedende diensten. Een levendige discussie is (wederom) gegarandeerd!

Trainers: Ellen Weisbeek en Tom Ruijgrok, aanbestedingsjuristen AevesBenefit

Datum: Donderdag 22 juli 2021

Programma: 14.00 – 16.00 uur

Kosten: Deelname is gratis en is via Microsoft Teams

Doelgroep: Inkopers en juristen uit de publieke sector

Inschrijven: Inschrijven voor de workshop van Brain Boost kan via een e-mail aan info@aevesbenefit.com

AevesBenefit organiseert iedere 6 weken een Brain Boost sessie waar een aanbestedingsrechtelijk relevant onderwerp centraal staat. Deelnemers worden bijgepraat over de juridische kaders en de ontwikkelingen in de rechtspraak. Ook worden onderling relevante ervaringen gedeeld en wordt de sessie afgesloten met praktische tips en tricks.