Brain Boost_header

Uitnodiging Brain Boost | Gunningsmethodieken: hoe op de juiste wijze toe te passen?

5 mei 2021

Op basis van welke gunningsmethodiek verdeel je als aanbestedende dienst de punten tussen de inschrijvingen? Hoe doe je dat op de juiste wijze en belangrijker nog: wordt hiermee het doel dat je voor ogen hebt behaald? En wat is er waar van de stelling dat de keuze voor de gunningsmethodiek bij een Europese aanbesteding uiteindelijk de winnaar bepaalt?

Tijdens de training wordt allereerst het wettelijk kader besproken. Vervolgens passeren enkele veel gebruikte gunningsmethodieken de revue die, indien niet op de juiste wijze toegepast, tot verrassende en (vaak) ongewenste resultaten hebben geleid. De methodieken die in ieder geval ruimschoots aan bod komen zijn:

  • De Gewogen Factor Methode
  • Gunnen op Waarde
  • Value for Money

En wat is nu de laatste stand van zaken omtrent het toepassen van de relatieve beoordelingsmethode? Enkele recente adviezen van de Commissie van Aanbestedingsexperts (504 en 554) en zeker ook een recente uitspraak van het Gerechtshof in Amsterdam, schijnen een nieuw licht op dit onderwerp.

De training wordt afgesloten met diverse relevante tip & tricks, die voor de deelnemers direct in de praktijk toe te passen zijn.

Wissel je werkwijze, vragen en ideeën uit met collega-inkopers en aanbestedende diensten. Een levendige discussie is (wederom) gegarandeerd!

Trainer: Niels Hoppenbrouwers, managing consultant bij AevesBenefit

Datum: Donderdag 10 juni 2021

Programma: 14.00 – 16.00 uur

Kosten: Deelname is gratis en is via Microsoft Teams

Doelgroep: Inkopers en juristen uit de publieke sector

Inschrijven: Inschrijven voor de workshop van Brain Boost kan via een e-mail aan info@aevesbenefit.com

AevesBenefit organiseert iedere 6 weken een Brain Boost sessie waar een aanbestedingsrechtelijk relevant onderwerp centraal staat. Deelnemers worden bijgepraat over de juridische kaders en de ontwikkelingen in de rechtspraak. Ook worden onderling relevante ervaringen gedeeld en wordt de sessie afgesloten met praktische tips en tricks.