Tevredenheid kandidaten AevesBenefit stabiel hoog

17 apr 2018

Ieder kwartaal ontvangen alle kandidaten een uitnodiging om hun mening te geven over AevesBenefit. Ze beoordelen hun eerste telefonische contact, hun kennismakingsgesprek op kantoor en hun gesprek voor een functie bij de klant.  In de metingen sinds 2013 scoren kandidaten hun ervaring met AevesBenefit continu gemiddeld rond 4,0 op een schaal van 1 tot 5 (zie Figuur 1). Ze zijn dus tevreden over hun contacten met de organisatie. Dat blijkt ook hun omschrijving van AevesBenefit: professioneel, persoonlijk en betrouwbaar.

Behoefte aan contact neemt toe

De behoefte van kandidaten aan contact met AevesBenefit neemt met de jaren toe. Ongeveer 50% van de kandidaten wilde in 2017 na de evaluatie op korte termijn weer contact met AevesBenefit. Nog eens 30% wilde op lange termijn weer contact hebben. Meer dan 25% van alle kandidaten was ook geïnteresseerd in nieuwsbrieven, vacaturemails of uitnodigingen voor jaarlijkse evenementen.  Dat is 15% procent meer dan in 2016.

Medio 2017 introduceerde AevesBenefit een Job Feed op de website: een manier om regelmatig bericht te krijgen van nieuwe vacatures op onze website. Deze nieuwe optie krijgt positieve reacties: 65% van de respondenten meldde zich tijdens het laatste kandidatenonderzoek aan voor de Job Feed. In een krappe arbeidsmarkt is er dus veel interesse van kandidaten in de kansen die AevesBenefit hen biedt.

Figuur 1: Resultaten tevredenheidsscore kandidaten AevesBenefit 2013 – 2017