Testimonial Accell Group

7 jun 2017

Accell Group en AevesBenefit

Accell Group is op weg naar een centraal geleid supply chain organisatiemodel. Het doel van dit traject is een aanzienlijke verbetering van de winstgevendheid, betrouwbaarheid en de innovatiekracht van de supply base. Belangrijk in de implementatie van dit model was de zoektocht naar een nieuw Group Procurement team met internationale verantwoordelijkheden.

Het Group Procurement team richt zich op category management, sourcing en de ontwikkeling van leveranciers. Steekwoorden voor dit nieuwe team zijn: internationaal, divers, energiek, hoog tempo, innovatief, ‘getting things done’ mentaliteit en veerkrachtig.

Accell Group schakelde AevesBenefit in om Accell Group te ondersteunen bij de werving van dit diverse team van zeven procurement professionals, bestaande uit category managers en category buyers.

Accell Group was op zoek naar de ultieme mix van professionals met ervaring in de sector en een internationale achtergrond. Bovenal zochten ze mensen met een ‘honger’ naar een uitdagende baan in een greenfield procurement team.

Jorden van de Riet – Accell Group over AevesBenefit

“Het team is nu gevormd. Samen met AevesBenefit hebben we een zeer diverse groep mensen aan weten te trekken. In het wervingsproces was het AevesBenefit-team zeer pro-actief. We hadden regelmatig overleg en ik voelde altijd het vertrouwen dat we de deadlines zouden halen. Ze zijn een echte sparringpartner voor teamsamenstelling en het opstellen van de profielen. AevesBenefit stond ook open voor feedback gedurende het hele proces.

Ik ben erg blij met het resultaat en ook met de relatief korte tijd die het duurde om zeven mensen te werven. We hebben een gevarieerde mix van mensen aan ons gekoppeld. De enige ambitie die we niet konden vervullen was de wens voor een internationaal team.

AevesBenefit is zeer professioneel, zowel op het niveau van de recruiter als de managing director. Wekelijkse updates, regelmatige face-to-face meeting om de vooruitgang te bespreken en de screening van de kandidaten waren spot-on.

AevesBenefit begint vanuit het perspectief van wat de klant nodig heeft voor de volwassenheid van de inkooporganisatie. Verder kijken ze eerst naar de belangrijkste uitdagingen voordat ze in hun uitgebreide netwerk van kandidaten zoeken. Bovendien is de manier waarop AevesBenefit het wervingsproces beheert, van pre-screening tot nazorg, uitstekend!” Aldus Jorden van de Riet.

Over Accell

Accell Group is wereldwijd actief in het midden- en hoge segment van de fietsenmarkt en de markt voor fietsonderdelen en -accessoires. De onderneming heeft een leidende marktpositie in Europa en is één van de grotere spelers in Noord-Amerika voor afzet via de gespecialiseerde fiets- en sportvakhandel.