Terugblik op het seminar aanbestedingsrecht.

25 jul 2018

Afgelopen dinsdag 24 juli jl. vond ons halfjaarlijkse Seminar Aanbestedingsrecht plaats. Een enthousiaste groep overheidsinkopers heeft zich in de ochtendsessie volledig laten bijpraten over de “stand van het aanbestedingsrecht” aan de hand van de jurisprudentie van januari tot en met juni 2018.

Met veel interactie passeerden vele hot topics de revue, zoals: wanneer is er sprake van grensoverschrijdend belang en hoe moet ik daar als aanbestedende dienst mee omgaan, hoe ga ik om met twee inschrijvingen van aan elkaar gelieerde ondernemingen, mag ik het ontbreken van de handtekening op een referentieformulier laten herstellen, wat kan ik het beste doen bij een storing van mijn elektronische aanbestedingsplatform? Wettelijke kaders, casuïstiek uit de jurisprudentie, maar bovenal casuïstiek vanuit de deelnemers zette iedereen weer even “op scherp”. Tijdens de lunch hebben we gezamenlijk de tips and tricks van de ochtend samengevat. Uit de positieve feedback van onze deelnemers blijkt dat wij er wederom in zijn geslaagd om een ogenschijnlijk juridisch seminar weer voldoende tastbaar en concreet te maken voor iedere overheidsinkoper. Dank aan alle deelnemers.

Wilt u ook halfjaarlijks op de hoogte worden gebracht van alle relevante jurisprudentie en kunnen meepraten over “de heersende leer”? Meld u de volgende keer dan zeker aan!
In december sluiten we het jaar weer af met een beschouwing over de tweede helft van 2018. Graag tot dan!