Praktijkmiddag: Inkopen in het sociaal domein – 28 september 2015

21 aug 2015

Tijdens deze interactieve middag leren onze professionele sprekers u hoe om te gaan met de ontwikkelingen in het sociaal domein, zodat u uw inkoopbeleid in het sociaal domein kunt optimaliseren.

Vanaf 1 januari 2015 zijn gemeenten verantwoordelijk voor jeugdzorg, werk en inkomen en zorg aan langdurig zieken en ouderen. Er zijn sindsdien een hoop nieuwe taken op de gemeenten afgekomen. Er is het afgelopen jaar veel goed gegaan, maar er kan ook nog een hoop beter in de toekomst!

Leer tijdens onze praktijkmiddag onder andere hoe u het beste kunt halen uit uw contracten in het sociaal domein. Denk aan langere looptijden, duurzame samenwerkingen en inkoop gericht op resultaat. Aan de hand van voorbeelden en casussen uit de praktijk, krijgt u inzicht in de lessons learned.

Wim Nieland (Redactielid Kennisbank Inkoop en Aanbesteden en directeur publiek bij Aeves), Jaap Jan Brouwer (Koplopers in de Zorg) en Tim Robbe (auteur Kennisbank Inkoop en Aanbesteden en directeur Robbe & Partners), praten u in één middag bij.

In een interactieve, informele setting waar u collega’s kunt ontmoeten en spreken, leert u alles over het inkopen in het sociaal domein.

Bovendien ontvangt u bij deelname het boek ‘Onderhandelen over zorgproducten’ (1e druk verschenen in maart 2015) t.w.v. 29,50 euro helemaal gratis!

Datum

28 september 2015

Programma

13:30 – Ontvangst

14:00 – Introductie. Algemene introductie inkoop in het sociaal domein door Wim Nieland.

14:15 – WMO: de ervaringen van zorgaanbieders en best practices. Inleiding op basis van scan WMO Zorg van Koplopers in de Zorg en een schets van de diversiteit aan inkoopprocedures en vereisten op het terrein van inkoop, contractering, verantwoording en facturering. Door Jaap Jan Brouwer. 

15:15 – Pauze

15:30 – Aanbestedingen van jeugdhulp en het gedwongen kader: ervaringen en doorkijk naar de toekomst. Bespreking van enkele casussen voor wat betreft de inkoop van Jeugdzorg. Waar zijn we tegenaan gelopen? Hoe zijn we hiermee omgegaan? Wat laat de toekomst zien? Door Tim Robbe.

17:00 – Lessons learned. Handvatten voor de praktijk

17:30 – Q&A

18:00 – Borrel

Sprekers

Wim Nieland
Directeur Publiek bij Aeves B.V. Wim is tevens redacteur van Kennisbank Inkoop en Aanbesteden.
Jaap Jan Brouwer
Medeoprichter Koplopers in de zorg. Ook is Jaap Jan auteur van verschillende succesvolle boeken en is hij onder andere verbonden aan Sytes BV en Kenniscentrum ISO Healthcare.
Tim Robbe
Adviseur inkoop en contractmanagement in het sociale domein bij Robbe & Partners. Tim is tevens auteur van Kennisbank Inkoop en Aanbesteden.

Locatie

Aristo Amsterdam

Aristo Amsterdam B.V., Teleportboulevard 100, Bedrijventerrein Sloterdijk, Amsterdam, Nederland

Schrijf u in vóór 1 september en betaal slechts 175 euro i.p.v. 199 euro!

Inschrijven voor de praktijkmiddag Inkopen in het sociaal domein kan via de Kennisbank Inkoop en Aanbesteden.

Schrijf u nu in via kennisbankinkoopenaanbesteden.nl/events.

Brochure

Klik hier voor de brochure.